Més bàsquet

El Madrid, contra les cordes

Eurolliga. Top 16. L'equip blanc ha de vèncer a Siena i esperar que el Bilbao no guanyi a Màlaga. El rival del Barça: l'Unics, el PAO o el Fenerbahçe

86

MADRID:
Tomic (2), Suárez (6), Mirotic (18), Singler (4), Llull (15) –cinc–; Sanz (3), Pocius (6), Felipe (7), Rodríguez (6), Velickovic (4), Begic (2) i Carroll (13). 19/46 de 2, 10/24 de 3 (4 Mirotic, 2 Suárez, 2 Llull, Sanz i Carroll) i 18/20 tirs lliures. 42 rebots (10 Mirotic), 17 assistències (5 Rodríguez) i 94 de valoració (20 Mirotic).

65

UNICAJA:
Fitch (15), Rowland (5), Lima (12), Darden (4), Zoric (2) –cinc–; Berni (7), Valters (3), Peric (11), Abrines (1) i Sinanovic (5). 20/41 de 2, 5/21 de 3 (3 Fitch, Berni i Rowland) i 10/17 tirs lliures. 36 rebots (7 Lima), 13 assistències (3 Rowland) i 60 de valoració (16 Lima).

PARCIALS:

14-22, 27-19 (41-41); 18-12 (59-53) i 27-12 (86-65).


La victòria del Real Madrid contra l'Unicaja era condició sine qua non perquè el conjunt de Pablo Laso no se li aigualís la festa de la celebració del títol de copa quatre dies després. Una derrota contra l'Unicaja l'hauria deixat fora automàticament. Ara, però, tampoc ho té fàcil, ha de vèncer a la pista del Montepaschi i esperar que el Bilbao no guanyi a Màlaga, que no s'hi juga res. Els de Katsikaris tenen l'average guanyat amb els blancs. En cas d'un triple empat (Siena, Madrid i Bilbao) passarien italians i bascos llevat que el Madrid guanyés per 23 punts de diferència a Siena, un fet que deixaria fora el Gescrap per una qüestió d'average general (el del Bilbao és de -5; el del Siena, de +32, i el del Madrid, de -27).

Possible rival del Barça

En el grup G encara pot passar de tot. L'únic que se sap és que l'Emporio Armani Milà de Sergio Scariolo ja està eliminat, ja que, tot i ser a una sola victòria de l'Unics i el Panathinaikòs, té l'average particular perdut amb els dos equips i, per tant, encara que guanyés el Fenerbahçe en l'última jornada no li serviria de res. És un partit, però, molt important per als turcs, que, amb la victòria d'aquesta setmana contra l'Unics, tenen l'average a favor respecte als russos i, per tant, si guanyen a Milà i el Panathinaikòs guanya a Kazan, es classificaran com a segons de grup i serien, per tant, rivals del Barça Regal a quarts de final. Uns quarts, si es donés aquesta circumstància, que permetrien veure un enfrontament entre el PAO i el Maccabi per accedir a la final a quatre d'Istanbul, precisament els dos equips que van jugar la final al Sant Jordi l'any passat. L'equip de Zelko Obradovic, tot i la derrota d'ahir, està classificat perquè té l'average guanyat amb el Fenerbahçe. Ara bé, una derrota dels grecs contra el russos –contra els quals ja van perdre a l'OAKA, 83-89– els condemnaria a la segona posició i, serien, per tant, l'oponent dels blaugrana, tal com va passar el curs passat. La derrota grega deixaria fora el Fenerbahçe.

Partit d'infart

En el grup E, amb el CSKA com a primer de grup –average a favor amb el Galatasaray; els russos s'enfrontaran amb el segon del grup del Madrid–, queda definir el segon lloc. I es decidirà entre el Galatasaray i l'Olympiacòs. Precisament, aquests dos equips s'enfronten en l'última jornada al Pireu, en el que serà un partit a cara o creu, perquè, en l'anada, els turcs només van guanyar d'un punt (78-77). Per tant, qui venci passarà a ser un dels vuit millors d'Europa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)