ACB

‘Rendició', paraula prohibida

Lliga Endesa. El MoraBanc remunta 10 punts a la Penya quan estava més tocat i s'emporta el partit en un final d'infart en què Suton i Mallet fallen els triples per forçar la pròrroga

El MoraBanc Andorra, quatre partits a casa i quatre finals d'infart. I el Fiatc Joventut, sis partits, sis finals a cara o creu. El guió, doncs, era clar. Dos triples fallats de Suton i Mallet en els últims cinc segons per forçar la pròrroga (84-81) van donar el triomf de la fe als andorrans, que van aixecar 10 punts de desavantatge en el segon temps.

El derbi va començar amb un ritme de joc frenètic i amb poca defensa per part dels dos equips. Amb la Penya dominant el resultat (14-17 a 2:24), Peñarroya va fer debutar Bivià, arribat fa dos dies de Manresa per substituir Sada. Els andorrans trobaven en la polivalència de Trias en el joc interior la seva principal arma, i Betinho li va agafar el relleu en l'anotació amb cinc punts seguits (27-22). A partir de llavors, però, es va passar a una fase d'intercanvi de parcials de 0-7, de 6-0, de 0-7..., que va servir per tornar a avançar la Penya (36-38). Amb Suton encara tocat, qui va dominar dins la zona verd-i-negra va ser sorprenentment Suárez, i la Penya vivia de les ratxes en el triple –va llançar més de tres (36) que de dos (30)–. Abans del descans, la jugada de la jornada, amb un triple de David Navarro de pista a pista en el darrer segon davant la passivitat del seu defensor (39-40). El bàsquet, polèmic i criticat per Maldonado, va ser clarament fora de temps i va acabar sent decisiu.

La sortida del Fiatc Joventut va ser fulminant. Comandat per Mallet, els verd-i-negres van agafar un màxim avantatge de 10 (47-57). Suton i Miralles feien el que volien sota el cèrcol mentre al perímetre Kirksay impartia un clinic. Peñarroya demanava un temps mort per aturar l'allau i el MoraBanc va reaccionar. Gràcies a Ivanov (sis punts seguits), els andorrans es van tornar a posar dins del matx (57-60). Suárez, amb un triple, va donar oxigen (57-63), però l'Andorra estava ja envalentit i, amb David Navarro de capità general, va anar escurçant distàncies fins a empatar el partit quan faltaven 3:18 per al final (76-76) després d'un cop de dits de Green. Com es preveia, nou finals d'infart i aquesta vegada la cara va ser per a l'Andorra i la creu per al Joventut. Carles Bivià ja va rendibilitzar el seu fitxatge.

Aquest mateix partit sense la nostra gent no l'hauríem guanyat. Han estat ells els que ens han empès a remuntar els 10 punts
Ens hem marcat tenir un segell competitiu, tot i que no és normal quatre partits a casa decidits en els últims segons
Joan Peñarroya
El tir en l'últim segon del primer temps [Navarro] ha estat decisiu i s'ha demostrat que era fora de temps
Salva Maldonado

La Penya no està sola a Andorra

La bona temporada que està fent el Fiatc Joventut no ha passat per alt als aficionats verd-i-negres que ahir es van desplaçar a Andorra. El club va tornar a organitzar autocars aquest curs a Saragossa i al Palau Blaugrana amb un èxit total. Ahir van ser uns 250 aficionats que van donar suport a la Penya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)