FCBQ

Replantejament total del Mateu Pell

Bàsquet. La territorial decideix canviar-ne el format, eliminant-ne els equips gironins. Ara es faran dos partits entre seleccions de la demarcació i equips francesos

Per primer cop en les seves 39 edicions, el Mateu Pell no tindrà cap equip gironí en el cartell. La territorial de la federació catalana ha decidit fer un canvi radical d'orientació en el torneig que servia als equips de copa Catalunya i primera catalana com a test, abans d'afrontar la temporada oficial. La raó principal per fer el gir radica en la falta d'il·lusió que de forma majoritària s'ha detectat entre els equips de la demarcació per participar-hi. En aquest sentit, hi ha l'exemple de l'edició anterior, en què el Ceset no es va presentar en una de les semifinals femenines contra el GEiEG al·legant que no tenia prou jugadores per jugar. Divendres passat, la territorial va explicar totes les variacions en el torneig en l'assemblea anual de clubs sense que ningú mostrés la seva disconformitat o hi posés objecció.

El Rodez i el Carmaux

Són els dos invitats al renovat Mateu Pell d'enguany, que s'ha definit ràpidament. Es tracta de dos equips francesos, de la regió Migdia-Pirineus, situats a uns 300 quilòmetres de la ciutat de Girona. El Rodez ha militat aquesta temporada a l'NM3, la cinquena divisió francesa masculina, l'equivalent a copa Catalunya. El curs passat va acabar segon al grup B (19-3). Per la seva banda, el Carmaux va disputar l'NF3, també la cinquena categoria femenina francesa, i va acabar en segon lloc al grup B (16-6). Tots dos se les hauran el 5 de setembre vinent a l'Escala contra dos combinats, un de masculí i un altre de femení, de la demarcació gironina. En ells, s'intentarà que hi hagi representació dels equips de copa Catalunya –en el proper exercici, la Bisbal en nois i el Banyoles i el GEiEG, en noies–, i també d'algun de primera catalana. La jornada, que coincidirà amb la festa major de la localitat, és gratuïta.

La intenció de la territorial és que el nou format de la competició pugui ser itinerant i vagi celebrant-se cada any en un indret diferent. També es volen canviar cada edició els rivals, ja que en l'actual s'han rebut un cabàs d'oferiments de clubs d'arreu.

ELS MOTIUS

S'ha detectat una pèrdua d'il·lusió creixent dels clubs per prendre part en el torneig

LES SELECCIONS

Es farà una tria amb jugadors i jugadores, tant de copa Catalunya com 1a catalana
*Dissabte 5 de setembre
Girona femení - Carmaux
16.30 h
Girona masculí - Rodez
18.30 h (*) - tots els partits es disputaran al pavelló de l'Escala

Els guardons Bàsquet Net

La territorial gironina va lliurar el divendres passat els guardons Bàsquet Net de la present temporada, en un acte que va tenir lloc al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. Els premiats van ser Llorenç Morell, del comitè d'àrbitres, la jugadora Fàtima Fergoug, Sandra Ventura, entrenadora del Banyoles, i l'Escala.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)