FEB

Gran Salt de qualitat

EBA. Cinquè triomf consecutiu de l'equip d'Eric Surís a casa en el clàssic derbi gironí, en què un altre cop el control del ritme, els ajustos defensius i Xevi Torrent van desequilibrar l'atractiu duel

El fortí saltenc comença a ser un malson inexplicable per al Quart. Cinc anys, cinc derrotes. En l'espectacular derbi disputat ahir, a Salt, la història es va repetir amb els mateixos ingredients i idèntic final. La ruleta de la fortuna va tornar a somriure al vendaval Torrent, que, acompanyat pel treball defensiu local, va encapçalar el triomf contra el prestigiós líder. Una victòria contra un rival de pedigrí, que sense Vila, Camós i Puertas mai no es va trobar còmode ni al partit ni en atac. Eric Surís va tornar a fer els deures controlant el balanç defensiu i evitant l'habitual Quart ràpid i desinhibit. Sense Pascua i amb Agustí prenent el comandament, el Salt va patir a l'inici. Gairebé va trigar quatre minuts a anotar en un primer període en què la cistella es va fer petita (2/10 en triples). El bon to i els ajustos al darrere li van permetre enganxar-se al partit i compensar les urpades d'un gran Eric Jiménez, que tancava el primer acte amb un triplàs. Els canells saltencs es van escalfar en el segon tram, coincidint amb la zona visitant. El Multiópticas va enfocar el punt de mira amb quatre bombes de 6,75 contra un Quart dominador del rebot defensiu amb la classe de Kanis i que responia a l'intercanvi amb solvència (33-30 al descans). El frec a frec es va instal·lar després de la represa fins a l'explosió de Bataller, un dels jugadors més en forma de la lliga, i el 48-41. La resposta va ser un 13-2, que obligava Brea a abandonar l'aventura de la zona i deixava el darrer període ple d'incertesa. Una emoció que va començar a esvair-se a partir del 57-60. Un 9-0 (66-60) va donar al Salt, a quatre minuts del final, un marge clau en un derbi tan ajustat. Una petita diferència, que els de Surís van negociar, administrar i rendibilitzar amb ofici, com va demostrar Fexas fent la falta clau amb 70-67 i pilota en poder del Quart, a set segons del final. Triomf i espectacle de tots dos equips, que tindrà revenja i segon capítol a la tornada.
La propera (22-11-15)
Sant Nicolau-Multiópticas Salt; JAC Sants-Barberà; Arenys-Sant Lluís; Cornellà-El Masnou; Quart-Mollet.

SALT 72 QUART 67

MULTIÓPTICAS SALT: Bartrolí (3), Espinosa (2), Torrent (26), Agustí (6) i Montalat (6) –cinc inicial–; Geli (2), Nadal (3), Burguet, Fexas (7), Bover (17). 10/32 en tirs de dos, 12/34 en triples (5 Torrent, 2 Bover i Agustí, 1 Bartrolí, Nadal, Fexas) i 16/22 en tirs lliures. 41 rebots (9 Montalat), 17 assistències (6 Fexas) i 79 de valoració (22 Torrent). GERMANS CRUZ QUART: Dos Santos (2), Bataller (20), Brazo (6), Jiménez (18) i Lozano (4) –cinc inicial–; Masllorens (2), Serra (6), Kanis (9). 12/42 en tirs de dos, 10/27 en triples (4 Jiménez, 2 Bataller, Brazo, Serra) i 13/17 en tirs lliures. 41 rebots (10 Kanis), 8 assistències (3 Bataller i Brazo) i 60 de valoració (24 Bataller). PARCIALS: 14-18, 19-12 (33-30), 22-22 (55-52) i 17-15 (72-67).
Ha estat impressionant. Hem basat el partit en la defensa, com l'any passat, i tots hem estat bé
Xevi Torrent
ESCORTA DEL SALT

LES DADES

Érem conscients que, després d'onze partits guanyant, algun dia havia de passar
Albert Brea
ENTRENADOR DEL QUART
No hem pogut posar el nostre ritme per falta de jugadors. Tampoc hem sabut anotar als atacs finals
Eric Jiménez
ALER DEL QUART
Estem contents perquè són el millor equip de la lliga. A casa, en partits igualats, som molt experimentats