FEB

Hi tornaran a ser

EBA. Per tercera temporada consecutiva, el Quart i el Salt representaran el bàsquet gironí en la categoria després de formalitzar la seva inscripció

Descartada la tercera via a finals de juny –l'EBG Marc Gasol va desistir de sol·licitar la plaça i va ajornar-ho, en principi per la temporada vinent–, la demarcació tornarà a tenir el Quart i el Salt com a principals equips masculins. Ahir era l'últim dia per lliurar la paperassa d'inscripció a les competicions FEB i els dos ho havien fet, així com dipositar l'aval de 8.000 euros que es requereix.

Està previst que a principi de la setmana que ve es convoqui la comissió delegada i s'oficialitzin els clubs que competiran aquest curs al grup C. Un grup que torna a variar el format de competició, com a conseqüència de l'ampliació d'equips, que passen de 20 a 28. Això permetrà a priori recuperar plaça als que havien baixat i repartir alguna invitació als que ho han sol·licitat, com el Valls i el Mataró. Els equips catalans, aragonesos i balears es repartiran en dos grups de catorze, i els dos primers de cadascun accediran a la final a quatre, on es decidirà l'únic lloc d'ascens directe. Per sota, l'últim de cada grup baixarà, i els penúltims i els antepenúltims disputaran una eliminatòria, d'anada i tornada, per decidir dos descensos més a copa Catalunya.

Continuïtat

El que funciona no es toca i per això han optat els dos equips gironins. El Quart, que ve de jugar la primera fase d'ascens a Plata, té assegurats vuit elements de la temporada passada i aspira a retenir Dos Santos i Miki Lozano, encara indecisos. En tot cas, es pretén apuntalar la plantilla amb un exterior i un pivot.

A Salt, el canvi més significatiu és a la banqueta i Oriol Verdés agafa el relleu d'Èric Surís, ara a l'Spar Citylift Girona de Lliga Femenina. Continuaran fins a deu peces del curs passat i podrien ser onze si finalment es pogués convèncer Xavi Torrent, que meditava un canvi d'aires.

Feina a mitges del Conquero

L'Spar Citylift Girona feia temps que tenia a punt tots els requeriments necessaris per participar en la Lliga Femenina per vuitena temporada consecutiva. En tot cas, estava molt atent al que passés ahir amb el Conquero, ja que una renúncia de l'equip andalús li hagués obert les portes a disputar la supercopa, contra l'Avenida el 24 de setembre. Finalment, però, el club va fer el pas d'inscriure's, pagant la quota d'inscripció (2.550 euros). Això sí, va demanar a la FEB una moratòria de 72 hores per poder complimentar l'aval, de 70.000 euros. Segons un comunicat emès pel mateix Conquero, hi ha un acord embastat amb diferents empreses i l'Ajuntament de Huelva, que n'ha impulsat totes les gestions. Caldrà veure quina és la resposta federativa, però tot fa pensar que li donarà el vistiplau. Fa uns dies, l'actual campió de copa va haver de renunciar a l'Eurolliga per falta de finançament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)