Més bàsquet

El Brasil pot provocar un incendi

Bàsquet. La selecció espanyola viurà avui contra l'equip amfitrió (19.15 h) un duel tens després de la patacada contra Croàcia i el ridícul dels brasilers en el debut contra Lituània

La patacada de la selecció espanyola contra Croàcia en el debut a Rio de Janeiro no hauria de tenir més transcendència si no es tornés a repetir. Però aquesta tarda (19.15 h. La1) té un nou repte: l'amfitrió, el Brasil. Una selecció brasilera que generava molta il·lusió amb la presència de molts jugadors NBA, com l'ex-ACB Marcelinho Huertas, però que en el debut va fer el ridícul arribant a perdre de 28 punts contra Lituània. El Brasil, per tant, també se la juga. A Espanya li queda jugar dijous contra la dèbil Nigèria (0.00 h), dissabte contra Lituània (0.00 h) i dilluns vinent contra l'Argentina (0.00 h) abans de l'encreuament de quarts.
Treure'n transcendència
En altres competicions el combinat de Sergio Scariolo també ha arrencat la competició perdent i ha acabat sent campió. Però el problema principal que té ara mateix Espanya és la sensació que desprèn de poca solidesa. No és una situació nova si tenim en compte que en la preparació, durant la gira que va fer la selecció, van perdre els dos únics partits que van tenir complicats contra Lituània, tot i que és cert que alguns jugadors, com Pau Gasol, no van fer la preparació com es desitjava i altres jugadors van tenir molèsties físiques.
Només anoten sis homes
Bogdanovic, aler dels Nets de Brooklyn, va exhibir el seu potencial i el seu lideratge. Ningú discuteix que Pau Gasol és el líder espanyol. Però amb això no n'hi ha prou. De la selecció espanyola només van anotar sis jugadors, i un d'ells, Víctor Claver, només va fer un punt. Ricky, Rudy, Navarro, Hernangómez i els inèdits Abrines i Calderón no van sumar cap punt. En una competició tan intensa, condensada en tan pocs dies, és necessària l'aportació col·lectiva, cosa que contra Croàcia no va existir. Tothom sap que poden perdre un, dos, tres o quatre partits i classificar-se per als quarts, però el problema és topar amb els Estats Units abans d'hora. I abans d'hora vol dir abans de la final.

CROÀCIA72
ESPANYA70

CROÀCIA: Ukic (8), Simon (10), Bojan Bogdanovic (23), Saric (5), Bilan (6) -cinc-, Babic (4), Stipcevic, Hezonja (5), Planinic (11) i Sakic. 17/32 de 2. 6/24 triples (3 Bogdanovic, 2 Ukic i 1 Hezonja). 20/25 lliures. 41 rebots (7 Saric, 7 Babic i 7 Ukic) i 16 assistències (5 Saric). ESPANYA: Ricky, Rudy, Llull (9), Mirotic (19), Pau Gasol (26) -cinc-, Sergio Rodríguez (10), Navarro, Reyes (5), Claver (1) i Hernangómez. 14/31 de 2. 11/32 triples (4 Mirotic, 3 Pau Gasol, 2 Rodríguez, 1 Reyes i 1 Llull). 9/12 lliures. 30 rebots (9 Gasol) i 17 assistències (7 Rodríguez). PARCIALS: 18-21, 14-17 (32-38); 15-16 (47-54) i 25-16 (72-70).

ELS PROTAGONISTES

En altres competicions també hem perdut el primer partit i després ho hem pogut arreglar. Espero que torni a ser així
Sergio Scariolo
No hem estat un equip humil, ha estat una derrota inesperada, i ara no tenim més marge d'error si volem tenir un bon rival
Nikola Mirotic
Amb una plantilla amb aquesta experiència no ens podem permetre desaprofitar un marge de 14 punts d'aquesta manera
Pau Gasol

Calderón evita polèmiques i diu que ja sabia el seu rol

Un dels jugadors que no va jugar ni un segon va ser José Manuel Calderón, que, juntament amb l'escorta dels Thunder Àlex Abrines, no va participar en el matx. El base dels Lakers va sortir ahir en roda de premsa per defugir qualsevol tipus de polèmica: “Ja sabia quin rol tenia en aquesta selecció quan vaig venir i, per tant, s'ha acabat la polèmica.” Durant la preparació de la selecció espanyola l'extremeny ja va tenir clar que tindria un paper de revulsiu quan Scariolo va dir que és molt difícil en una competició tan curta poder fer rotacions de tres bases. Clarament va apostar per Ricky Rubio i per Sergio Rodríguez durant la preparació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)