Més bàsquet

Sense marge d'error

Bàsquet. Espanya s'enfronta aquesta mitjanit (00.00 h) amb Nigèria amb l'obligació de no fallar si no es vol complicar l'accés a quarts

La selecció espanyola té aquesta mitjanit (00.00 h, La1) un dels partits amb més pressió dels últims anys contra la teòrica ventafocs del grup, Nigèria, que encara no ha guanyat cap partit. Espanya té al davant tres finals. Avui contra Nigèria i després contra dues seleccions invictes fins ara: dissabte, també a mitja nit, contra Lituània, i dilluns vinent a la mateixa hora contra la imbatuda Argentina. I tot i que bona part de les crítiques estan centrades en Pau Gasol pel tap rebut en l'últim segon contra Croàcia i els dos tirs lliures errats 23 segons abans del final que van ser decisius, la realitat és que el pivot de Sant Boi té unes xifres com les dels millors del campionat: 19,5 punts i 9,5 rebots. Hi ha una dada, però, que és simptomàtica: el 42,9% d'encert que té en tirs lliures Pau Gasol fins ara (6/14).

Scariolo ha apostat per deixar clars els rols amb un cinc inicial definit, una rotació per posició i Abrines i Calderónn testimonials. Però el problema és que Ricky està lluny del que pot donar (1,5 punts i un preocupant 0,5 assistències per partit) mentre que al perímetre Rudy només ha fet quatre punts de mitjana amb un 1/7 triples. Però el problema és que les rotacions tampoc rutllen: amb un Navarro amb 0/4 triples, un Claver inoperant i un Hernangómez testimonial (0 punts). L'únic que ha generat coses és Sergio Rodríguez i, puntualment, Reyes. Més enllà del què passi contra Nigèria el que cal saber és com afrontarà amb pressió els dos partits contra Lituània i l'Argentina. De qualitat per guanyar els tres partits, n'hi ha de sobres.

LA DADA

67,5
punts
de mitjana acumula Espanya en el campionat, el tercer pitjor. Veneçuela i la Xina anoten menys.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.