Espanyol

Netejar la ment amb un triomf

L'Espanyol busca a Anoeta la seva primera victòria en la lliga després de la decepció viscuda contra el Màlaga

Quique Sánchez Flores vol equilibrar el balanç defensiu del seu equip, que ha encaixat vuit gols en dos partits

L'Espanyol encara arrossega certs tics del passat. El primer a detectar-ho va ser el mateix tècnic, Quique Sánchez Flores, que sap que el seu equip té un forat a l'ànima. Un dolor incrustat fins al moll de l'os que costarà mitigar en aquest inici de lliga. El principal handicap dels blanc-i-blaus és el seu balanç defensiu. Els vuit gols encaixats en dos partits són la prova fefaent que els mals de la línia de contenció són el pitjor indicatiu per agafar volada en el campionat. La llosa dels 74 gols encaixats el curs anterior (que van convertir els periquitos en el conjunt més golejat) és una dura pedra en el camí que caldrà anar digerint. L'Espanyol és ara mateix un equip de contrastos. Ningú discuteix la seva extrema qualitat de mig camp cap a endavant amb homes com ara Piatti, Hernán Pérez, Leo Baptistao, Caicedo, José Antonio Reyes o Jurado. Un potencial ofensiu que es resumeix en els sis gols marcats en dos partits però que només han donat un punt. Un curt bagatge que es veu minimitzat pels dubtes en la línia de contenció. Quique Sánchez Flores és el primer que sap que, per poc que equilibri l'equip, els resultats han d'arribar.

Virus FIFA

El problema és que aquestes dues setmanes sense lliga el tècnic no ha pogut treballar amb la intensitat que hauria desitjat el teixit defensiu del conjunt. Les absències dels tres centrals purs del primer equip: Martín Demichelis, Óscar Duarte i Diego Reyes, convocats amb les seves respectives seleccions, han obligat el madrileny a fer jocs d'equilibris. Una feina de patchwork que ha consistit a ressituar futbolistes per fer la missió de centrals. Un dels noms propis d'aquests dies és el de David López. El migcampista podria ser la gran novetat en l'eix central. Una posició en què no juga des dels seus anys a l'Osca i al filial blanc-i-blau, però que hauria de solucionar amb certa suficiència per la seva intel·ligència tàctica. No serà l'única reubicació. Víctor Sánchez, un altre mig, està cridat a repetir de nou al lateral esquerre. L'equip està agafat amb pinces al darrere i el tècnic fins i tot va canviar la sessió matinal d'ahir per una de tarda per poder fer, com a mínim, un entrenament amb tots els seus internacionals. I ara caldrà veure com li surt l'experiment d'un equip que sota la presidència de Chen Yansheng comença a tenir els problemes dels conjunts de més entitat amb el famós virus FIFA. “Sempre és millor tenir tots els jugadors per preparar els partits, però això no és garantia que un equip estigui millor que l'altre, ara ho hem d'aprofitar demostrant que el nostre treball ha estat intens, dur, i que hem preparat el partit a consciència”, explicava el tècnic de la Real Sociedad, Eusebio Sacristán, sobre el seu avantatge d'haver disposat els últims dies de tots els seus futbolistes, a diferència del seu homòleg blanc-i-blau.

En tot cas, aquesta situació torna a incidir en el desequilibri evident que hi ha en la planificació feta aquest estiu. L'Espanyol s'ha reforçat molt en la parcel·la ofensiva, però arrossega llacunes al darrere en quantitat i forma. No té doblat el lateral dret, només té tres centrals i els laterals esquerres encara no han arribat al punt òptim de competitivitat que desitja el tècnic, que està apostant, com assenyalàvem, per un mig en la figura de Víctor Sánchez. No obstant això, el temps i els resultats hauran de dir si la configuració de la plantilla ha estat prou encertada per signar un curs notable i esvair els dubtes que recauen en la línia de contenció. De moment, els blanc-i-blaus intentaran netejar la ment amb un triomf, el primer de la temporada, i no caure en el desencís i en els fantasmes del passat de l'últim partit contra el Màlaga; un matx que es va empatar per dos errors defensius després d'anar guanyant per 2-0.

LA DEFENSA

El tècnic només ha completat un entrenament, el d'ahir, amb tots els seus centrals

ELS RETOCS

Quique podria fer una feina de ‘patchwork' a l'eix central col·locant-hi David López
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)