Espanyol

Espanyol

la prèvia davant l'Alavés

Volen fer el trio a Vitòria

L'Espanyol espera allargar contra l'Alavés la seva ratxa de cinc jornades invicte amb la tercera victòria a domicili

Els blanc-i-blaus hauran de reblar el clau del seu entramat ofensiu per no ser tan previsibles

L'Espanyol porta una bona dinàmica de resultats. Ara mateix acumula cinc jornades consecutives sense perdre. Vist fredament, aquesta estadística és molt bona, però té com a contrapunt els quatre empats que fan un xic enganyosa aquesta progressió, que es veu frenada pels empats força constants. Ara els blanc-i-blaus buscaran el trio de victòries en el seu compte, i ho faran a la ciutat de les cartes de joc Heraclio Fournier, que té la seu a Vitòria. Els blanc-i-blaus busquen aquest trio màgic per acabar amb una mà guanyadora a Mendizorrotza. Precisament, els deixebles de Quique Sánchez Flores han mostrat les seves millors prestacions lluny de Cornellà, on encara no han guanyat. Els registres de l'Espanyol són d'equip europeu. Cinc partits jugats a domicili amb un balanç de dues victòries (Betis i Osasuna), dos empats (Las Palmas i Real Sociedad) i només una derrota al Sánchez Pizjuán, contra el Sevilla, en la primera jornada de lliga. Una magnífica targeta de presentació d'un Espanyol que és gegantí lluny de casa, però que mostra una altra cara quan juga a casa.

El partit d'avui a Mendizorrotza és clau en diversos aspectes. Primer, i més important, servirà per calibrar l'ambició catalana en la lliga. L'Espanyol ha de créixer, i arriba el moment de tenir una personalitat forta per guanyar i pujar un graó en la classificació. Per assolir-ho cal guanyar contra rivals que lluiten a la zona baixa de la taula i que acostumen a jugar un futbol molt defensiu i afilat al contraatac. Això posarà a prova el futbol de l'Espanyol. El gran handicap dels blanc-i-blaus són les transicions de defensa cap a l'atac. Els de Quique Sánchez Flores s'ha mostrat com un equip massa pla i previsible en la seva construcció ofensiva. I per guanyar avui necessitarà tenir les idees fresques en atac i continuar amb la seva impermeabilitat defensiva. Ara mateix aquest salt de qualitat, o més ben dit, aquesta evolució natural que ha experimentat l'equip és el que fa anar de corcoll el preparador. El madrileny ha d'aconseguir trencar el cordó umbilical i que els seus jugadors comencin a ser més voraços en atac per trencar la muralla defensiva de l'Alavés, que jugarà amb una defensa molt poblada. I la necessitat d'evolucionar el joc serà determinant avui i la propera jornada contra el Leganés. Dos partits per fer un salt important en la taula, i més tenint en compte que l'Espanyol encara s'ha d'enfrontar amb l'Atlético i el Barça abans d'arribar al Nadal. Tant bascos com madrilenys exigiran una versió 2.0 als blanc-i-blaus. I és que l'empat ara no serveix de gaire si es vol lluitar per estar en la part alta de la taula i avui s'ha de veure aquest caràcter combatiu d'un Espanyol massa acostumat a viure còmode i amb el retrovisor posat, però que ha de desplegar les ales per enlairar-se. “És un equip fort en l'aspecte defensiu i sap aprofitar bé els pocs desajustaments del rival. S'ha fet fort lluny del seu camp i ha aconseguit més punts com a visitant, així que ens espera un partit complicat”, avisava divendres el tècnic local, Mauricio Pellegrino.

Coro i la morbositat

L'Espanyol i l'Alavés es tornaran a veure les cares després d'aquell 13 de maig del 2006 amb un gol màgic de Ferran Corominas, Coro, en el minut 93 a Montjuïc. Aquella històrica diana va donar la permanència als catalans i van enviar a l'infern l'Alavés, que ha trigat una dècada a tornar a la màxima categoria. “Va ser la pitjor manera de baixar”, deia Pellegrino, que militava en aquell l'Alavés.

Frase
Nom
càrrec

LLUNY DE CASA

L'Espanyol només ha perdut un matx a fora, on té una progressió d'equip europeu

LA CLAU DE VOLTA

Quique ha de fer carburar l'equip en atac per trencar una sèrie infinita d'empats

LA MORBOSITAT

Bascos i catalans es tornen a veure les cares deu anys després del gol històric de Coro
Frase
Nom
càrrec
Frase
Nom
càrrec
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.