Espanyol

futbol

espanyol

Entre les millors defenses d'Europa

Els set partits sense encaixar gols situen l'equip blanc-i-blau al capdavant de primera i entre els millors de les grans lligues europees

El PSG i el Niça, en zona de lliga de campions, són els únics que n'acumulen més

La lliga ha cremat catorze jornades i l'Espanyol presumei amb la defensa. Té motius per fer-ho. En la meitat dels partits els homes de Quique Sánchez Flores han estat capaços de deixar la porteria a zero i han sumat set enfrontaments frustrant la davantera rival. Un registre a l'abast de ben pocs, que situa els blanc-i-blaus al capdavant de primera i entre els millors de les grans lligues europees, tan sols superats pel PSG i el Niça, d'una Ligue 1 que ha disputat dues jornades més.

L'Atlético i l'Espanyol eren els millors de la lliga a l'hora de deixar la porteria a zero. Així que estava cantat que el 0-0 seria el resultat final. Per a uns i altres, era el setè cop que passava en 14 jornades, i se situaven al davant dels sis d'un Vila-real que té la millor defensa del campionat amb tan sols 10 gols. El Barça i la Real Sociedad ocupen la posició següent, acompanyats d'un Leganés que és l'únic de la zona baixa en aquest apartat.

Cinc peces clau

Quique Sánchez Flores ha trobat la combinació ideal en defensa amb Diego López a la porteria i la línia de quatre amb Víctor Sánchez, David López, Diego Reyes i Aarón. Aquesta mescla d'elements sempre ha suposat deixar la porteria a zero com a resultat. En sis ocasions, ja que en la setena, el 0-0 amb el Vila-real a Cornellà-el Prat, Javi López va ocupar el lateral dret. Els set enfrontaments sense encaixar tenen pocs rivals a Europa en les grans lligues. Tan sols en la més fluixa, la Ligue 1, en què el PSG d'Unai Emery ha estat capaç de fer-ho en nou ocasions, si bé els parisencs són tan superiors a la majoria de rivals que és normal que no encaixin gols. Malgrat tot, no ocupen la primera posició, privilegi que correspon al sorprenent Niça, que ha vist com el porter Yoan Cardinales no recollia cap pilota del fons de la xarxa en vuit ocasions, una més que el Mònaco, segon classificat. No és casualitat que aquests tres siguin els millors del campionat francès. Entre ells tan sols s'ha colat un Marsella que té quatre partits amb el 0-0 en el marcador. Ocupa la desena posició.

Si mirem lligues de més nivell, en la Premier League el Chelsea d'Antonio Conte ha mantingut la porteria a zero set vegades, igualant els blanc-i-blaus. La diferència és que els londinencs són els líders del campionat i que sempre que ho han fet han aconseguit els tres punts. El Tottenham de Mauricio Pochettino, que és cinquè en zona d'Europa League, ha marxat sense rebre gols en sis ocasions i tan sols un cop, en la visita al Bournemouth, no ha estat sinònim de victòria.

En la Bundesliga no hi ha cap equip que presenti els registres de l'Espanyol. El sorprenent líder és el Leipzig, que tan sols ha pogut deixar la porteria a zero en quatre ocasions. El millor en aquest aspecte és el vigent campió, un Bayern que ara dirigeix Carlo Ancelotti. No han encaixat cap gol en cinc enfrontaments, una condició que comparteixen amb una altra de les revelacions del campionat alemany, el tercer classificat, l'Herta de Berlín, així com l'Eintracht, el Colònia, un Augsburg que és dotzè com els blanc-i-blaus i el decebedor Wolfsburg.

Finalment, en la Serie A els dos equips que lideren la lliga en partits sense el desencís del gol rebut estan fora d'Europa, si bé l'Atalanta està empatat a punts amb els equips d'Europa League i a quatre de la lliga de campions. El Fiorentina els acompanya amb sis partits amb la porteria a zero i els següents, que n'acumulen cinc, ocupen les tres primeres places de la classificació: Juventus, Roma i Nàpols.

Així, l'Espanyol és un dels pocs equips a Europa que lideren la lliga en nombre de partits sense recollir pilotes del fons de la xarxa i no es mouen en zona europea. Però de moment ja deixa enrere la zona de descens i està més a prop de l'objectiu d'acabar entre els deu primers.

EL CALDERÓN

El 0-0 estava cantat: Espanyol i Atlético lideren la lliga en partits sense rebre gols

A DALT

El Chelsea iguala els blanc-i-blaus, però la diferència és que encapçala la Premier League

COMPARACIÓ

Ni en la Bundesliga ni en la Serie A trobem equips amb els registres dels blanc-i-blaus

Impressionant amb Diego López

Els disset gols encaixats situen l'Espanyol amb el cinquè millor registre de la primera divisió, tan sols darrere del Barça, el Madrid, l'Atlético i el Vila-real. Però no es pot oblidar que l'onze blanc-i-blau va arrencar el campionat encaixant sis dianes en la visita al Sánchez Pizjuán, mentre que en la segona jornada en va rebre dues més quan el Màlaga va trepitjar l'estadi de Cornellà-el Prat.

Aleshores el final del mercat d'estiu va comportar l'arribada de Diego López. I es va passar dels vuit gols rebuts en dos duels a tan sols nou en els dotze següents. Un canvi impressionant en què el porter gallec ha tingut molt a veure, amb estirades miraculoses com ara la del temps de descompte al Benito Villamarín o la de dissabte passat amb la volea de Gabi al Vicente Calderón. El canvi a la porteria blanc-i-blava ha tingut un efecte ben notable damunt la gespa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)