Espanyol

espanyol

la visita del president

Chen passa revista

El president de l'Espanyol, que es va fer ahir la foto oficial amb la plantilla, és aquesta setmana a Barcelona, on té diversos fronts oberts, com ara la planificació esportiva del gener i la junta d'accionistes del 13 de desembre

El president de l'Espanyol, Chen Yansheng, s'estarà aquests dies a Barcelona, on assistirà a la junta ordinària d'accionistes del dimarts 13 de desembre. La seva agenda, com sempre que visita terres catalanes, és atapeïda. Salta de reunió en reunió i té l'oportunitat de veure in situ l'evolució i els últims projectes de present i de futur que està construint el club.

Ahir al matí va ser present en la foto oficial del primer equip de la temporada 2016/17. El magnat xinès la va encapçalar en un clima de bon humor i distensió. Un matí que també va aprofitar per saludar els futbolistes, un per un, al vestidor del primer equip, així com el cos tècnic, encapçalat per Quique Sánchez Flores. La cosa no va acabar aquí i va fer una petita xerrada en què va felicitar la plantilla per la bona arrencada de temporada i els va encoratjar per continuar sumant més èxits. I és que el president blanc-i-blau arriba en el millor moment esportiu de l'equip de Quique Sánchez Flores. L'Espanyol acumula vuit jornades sense perdre i cinc partits sense encaixar cap gol, l'últim en un escenari tan complicat com el Vicente Calderón. Chen Yansheng va estar acompanyat en tot moment pels dos homes forts del seu consell d'administració: el conseller delegat, Ramon Robert, i el conseller Mao Ye Wu, que també li fa d'intèrpret.

“Ens ha saludat, sempre és una bona notícia que l'amo s'acosti al vestidor”, explicava ahir al matí Javi Fuego. “Ens ha donat l'enhorabona per la feina que estem fent i ens ha animat a seguir evolucionant. Ens ha dit que està molt pendent de l'equip, que cal ser ambiciosos i seguir millorant sempre. Ha estat un contacte breu, tampoc puc saber si està o no especialment content, però té il·lusió per la marxa de l'equip, com tots”, hi va afegir l'asturià. Precisament, al migcampista li van preguntar per les similituds existents entre l'Espanyol i el València –tots dos amb capital d'origen asiàtic–, d'on ha vingut aquest estiu. “És una pregunta complicada. Al València vaig viure dos anys i mig amb el procés de l'entrada de Peter Lim en un moment complicat. Ell és un home molt esportista, es va bolcar en nosaltres i va contractar gent qualificada, però no van arribar els resultats. Només tinc paraules d'agraïment per a ells; per mi la persona està per sobre de les seves decisions com a accionista. Aquí no he tingut temps per avaluar-lo, però el club ha crescut en molts aspectes i és important que s'estiguin mantenint les bases i les arrels d'un equip, això s'està fent bé”, subratllava Javi Fuego.

Chen Yansheng s'estarà a Barcelona fins dimecres que ve i tot indica que no hi serà per veure en directe el derbi del Camp Nou del diumenge 18. En qualsevol cas, sí que presidirà el partit d'aquest diumenge contra l'Sporting de Gijón, on els blanc-i-blaus esperen augmentar a nou la ratxa de partits invictes.

Cimera esportiva

Un altre dels punts calents serà traçar l'estratègia per al pròxim mercat d'hivern, en què l'Espanyol haurà de prescindir de certs futbolistes que no entren en els plans de Quique Sánchez Flores. Chen Yansheng, que també és màxim responsable de l'àrea esportiva, escoltarà atentament les opinions del tècnic, i naturalment, del nou director esportiu, Jordi Lardín, que tot just acaba d'estrenar el càrrec.

En principi el pressupost de què disposa l'equip és molt reduït i voreja el mig milió d'euros. Però el marge de maniobra podria eixamplar-se depenent de les sortides de certs futbolistes que no disposen de minuts. Aquests són els casos de Víctor Álvarez, Salva Sevilla, Demichelis, Rubén Duarte, Pape Diop i Felipe Caicedo. I s'hi ha d'afegir el cas especial de Roberto Jiménez. El porter compta per a l'entitat però ell veuria amb bons ulls una sortida per la falta de minuts.

Tot i això, el club blanc-i-blau és conscient que serà impossible desprendre's de tots els futbolistes que no tenen gaires minuts en aquest inici de curs, però el que comporta més dificultats i sembla que serà més espinós és el cas de Felipe Caicedo. És el jugador de més nivell que té a l'aparador però no el vendrà a qualsevol preu. Fins al 31 de gener tot pot passar, però tant els uns com els altres saben que el mercat d'hivern és una finestra molt complicada per a les transaccions. Tothom vol comprar barat o bé mitjançant una cessió.

Si es produeixen sortides, l'Espanyol té com a prioritat reforçar-se amb un central polivalent que pugui jugar de lateral.

JAVI FUEGO

“Està pendent de l'equip i ens ha dit que cal ser ambiciosos i seguir millorant”

PLA ESPORTIU

Traçarà les línies mestres a seguir i escoltarà les prioritats dels tècnics per al gener
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)