Espanyol

Que no tornin a repartir carbó

El club blanc-i-blau vol començar a fer-se perdonar l'eliminació de la copa amb una victòria avui contra el Deportivo

Quique Sánchez Flores disposarà de la defensa habitual per mirar de recuperar sensacions

L'eufòria i la il·lusió de l'aficionat periquito van rebre una sotragada al final del 2016. Que la bona ratxa es tallés al Camp Nou entrava dins de les previsions, però veure's fora de la copa del Rei tot just començar amenaçava amb empipar de valent el seguidor. Canvi d'any i retorn de la lliga avui en la primera oportunitat per començar a fer-se perdonar el desastre contra l'Alcorcón, que va ser l'últim cop que van veure als seus a l'estadi de Cornellà.

Dia de Reis, de regals i de carbó. Mal dia per al futbol, però el calendari de la LFP és així i li va tocar a l'Espanyol. El club blanc-i-blau va mirar de buscar-hi el punt de vista positiu fent campanya perquè els nens vagin a l'estadi en una dia tan especial. A tres quarts de nou sortirem de dubtes sobre com ha anat la promoció, sense oblidar que l'assistència a l'estadi és un dels maldecaps de la directiva blanc-i-blava en els darrers temps. Hi hagi qui hi hagi a la graderia, toca recuperar les sensacions, les que van dur a encadenar nou jornades sense perdre, catapultant l'equip des de la zona baixa cap a l'objectiu del top 10. Els blanc-i-blaus ocupen el novè lloc després de la desfeta del derbi, però Quique Sánchez Flores confia que els seus homes no afluixin ara. “Rebutgem la idea de ser un club conformista. Volem seguir creixent, encara estem lluny de l'equip que desitgem. El camí que ens hem traçat i que queda per recórrer és difícil en poc temps. Estem en la línia de ser un equip competitiu i que els jugadors es coneguin. Nosaltres no canviem el discurs perquè altres equips ens guanyin, sinó que ens reafirmem en el fet que caldrà treballar molt per aconseguir els objectius.”

L'entrenador madrileny va deixar clar que el debat sobre l'estil es pot allargar tant com vulguem, que no pensa canviar. L'exigència avui dia és guanyar, sempre sumar, i la resta és secundari. Quique Sánchez Flores ha apostat per un bloc sòlid, que se centra a deixar la porteria a zero i aprofitar les poques ocasions que crea, amb el contraatac i les accions d'estratègia gairebé d'únics recursos, es jugui a casa o a fora. Set jornades de vuit sense encaixar gols van comportar la tranquil·litat i no pensar un any més en la permanència constantment. No hi serà Diego López, però Víctor Sánchez s'ha recuperat a temps dels problemes musculars, així que el tècnic disposarà de la defensa que tan sols ha encaixat un gol, i de falta. Una garantia contra un Deportivo a l'alça que està trobant el camí i que al camp del Madrid ja va demostrar que té prou armes per fer mal en qualsevol camp. Que el carbó no aparegui de nou a l'univers periquito.

EL RIVAL

Fora de casa necessitem donar un cop sobre la taula i guanyar. És el que tenim al cap
Gaizka Garitano
entrenador del deportivo

Pocs moviments en el mercat d'hivern

El mercat d'hivern està en marxa i l'Espanyol no ha mogut fitxa. El club blanc-i-blau negocia amb Martín Demichelis la rescissió de contracte en l'únic moviment confirmat a les oficines de Jordi Lardín. Quique Sánchez Flores va recordar que quan cal fitxar al gener és mal senyal. El tècnic madrileny va explicar que cap jugador els ha demanat canviar d'aires: “El mercat d'hivern és símptoma que les coses no es van fer bé a l'estiu. Estarem atents a tot el que passi, però no serem nosaltres que mourem el mercat. Ens interessa més recuperar els lesionats que no anar a un mercat que no acostuma a oferir gaires garanties.” Víctor Álvarez està pendent de les ofertes i a Bèlgica afegien ahir Diego Capel a la llista de futuribles via cessió, com passa amb Halilovic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)