Espanyol

espanyol

mercat

Felipe Caicedo té les claus

Mercat. L'Espanyol està pendent d'una proposta formal per l'equatorià, per activar així noves contractacions

El director esportiu, Jordi Lardín, ja deixava clar dimarts en l'ampliació de contracte d'Hernán Pérez que ara mateix l'Espanyol no podia fer cap mena de moviment en el mercat fins que no es produís una sortida. Tothom està pendent de la situació de Felipe Caicedo. L'equatorià és el millor actiu que té el club blanc-i-blau per posar-lo a l'aparador. L'internacional és un futbolista residual per a Quique Sánchez Flores. Només ha disputat 449 minuts en aquesta lliga i ha estat titular en tres ocasions. És el davanter menys utilitzat pel tècnic, només al darrere d'Álvaro Vázquez, que ha estat gran part d'aquest primer tram de lliga lesionat. Caicedo ja va intentar marxar aquest estiu preveient que el seu protagonisme seria residual, però les ofertes que va portar no van engrescar l'Espanyol. La del Deportivo, per menys de tres milions, va ser rebutjada pel club i una de la Xina, de 15 milions, no va ser considerada pel davanter, que no volia anar a jugar a l'Àsia.

Ara mateix la situació de partida no ha canviat gaire. Caicedo continua pensant a fer les maletes i està treballant per trobar una sortida atractiva que el satisfaci i, de retruc, que sigui econòmicament viable per a l'Espanyol. El club ja li ha dit que no vol sentir a parlar d'una cessió i que vol un traspàs. Aquesta és l'única manera com l'Espanyol s'estalviaria una de les fitxes més altes de la plantilla. Caicedo cobra 1,3 milions d'euros nets per temporada. Així, primer, alliberaria massa salarial i podria fer noves contractacions sense saltar-se el límit de la lliga. A més, l'Espanyol espera cobrar una quantitat de prop de deu milions d'euros per la sortida del davanter. Fins ara no ha arribat cap oferta formal per ell a les oficines de Cornellà. Però al club blanc-i-blau són conscients que els últims dies de mercat (que es tanca el 31 de gener) seran moguts. El futbolista va rebre en els últims dies una oferta del Trabzonspor turc que va rebutjar. No té intenció d'anar a Turquia per la situació política i de seguretat que viu el país. En els últims dies també se l'havia relacionat amb el Vila-real. Però el club de la Plana Baixa no ha fet cap oferta per ell en cap moment. La intenció del jugador és seguir a Europa. Aquesta és la seva prioritat, i en una de les lligues competitives del continent i que pugui pagar el preu d'un traspàs. La possibilitat de seguir en la lliga estatal es refreda cada dia que passa i totes les mirades es fixen en la Premier anglesa o la Bundesliga, que tenen potencial econòmic per afrontar la seva contractació pagant un traspàs.

Els esdeveniments i les possibles ofertes s'hauran de concretar en els pròxims dies. El marge cada cop és més estret i amb aquests diners l'Espanyol portaria un recanvi per a la davantera. Sergio García és un dels noms que hi ha sobre la taula, i es reforçaria amb un lateral dret. Una posició coixa des de l'estiu.

LA SEVA INTENCIÓ

Està buscant una sortida per seguir a Europa però sap que ha de ser per la via del traspàs
El davanter no vol anar a Turquia i ha rebutjat una oferta del Trabzonspor

Sergio García, possible recanvi de l'equatorià

Sergio García està boig per tornar a l'Espanyol. El davanter va abandonar el club blanc-i-blau l'estiu del 2015 per fitxar per l'Al Rayyan del Qatar. La seva sortida va ser traumàtica per a l'entitat blanc-i-blava, que veia com el seu jugador de referència abandonava el club després de signar una brillant temporada, amb 14 gols i nou assistències. Un referent dins de la gespa i fora sent el capità. Ara la història podria tenir continuïtat en el futur. Segons la COPE el futbolista seria l'alternativa a Caicedo si aquest acaba marxant en aquest mercat d'hivern. Ara mateix les converses no estan gaire avançades ni s'ha parlat de quantitats concretes. L'estiu passat el futbolista va temptejar la possibilitat de tornar però Quique Sánchez Flores no el considerava prioritari. Ara tot pot fer un gir copernicà per les lesions reiterades de Baptistão i el baix rendiment d'Álvaro Vázquez. Sergio García té ara 33 anys i aquest és el seu únic problema. Esbrinar si el seu rendiment està a l'altura del que va mostrar fa dos anys quan va marxar. “Si hi hagués la possibilitat sí que m'agradaria. És un jugador top. Quan vaig arribar ja vaig dir que era difícil substituir un jugador com ell. És bo que arribin jugadors així”, explicava ahir Gerard Moreno, que beneïa la possible arribada del davanter.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)