Espanyol

Promesa complerta

L'alegria. Víctor Sánchez signa la renovació fins al 2021 dins el pla de l'entitat blanc-i-blava de posar els pesos pesants dels últims anys a la mateixa escala salarial que els nouvinguts

Víctor Sánchez és un dels jugadors més estimats per l'afició periquita. Un futbolista que no sap què vol dir anar a mig gas o reservar-se, dels que sempre es buida damunt de la gespa, sigui en la posició natural de migcampista o aquesta temporada adaptant-se a exercir de lateral a la defensa. I és una de les peces del vestidor amb més discurs, fet que l'ha ajudat a ser-ne un dels capitans. Ningú volia veure'l marxar, així que l'Espanyol va complir la promesa que li va fer abans de l'estiu de situar-li la fitxa al nivell dels nouvinguts i del canvi en la massa salarial de la plantilla blanc-i-blava. De pas, el vincle que s'acabava el 2018 s'amplia ara fins al 2021.

L'aterratge de Chen Yansheng ha comportat a l'Espanyol una solució per a una economia que fregava la fallida. Però en el camí es viuen circumstàncies que cal arreglar o deriven en tensió. La massa salarial s'ha multiplicat per dos aquesta temporada, amb una previsió segons van relatar en l'última junta d'accionistes d'enfilar-se fins als 40,58 milions, quan un any abans era de 21,29. L'estiu va ser molt intens en la planificació, amb onze cares noves i una quinzena d'adeus. I es va produir una situació delicada, en què els nouvinguts entraven a l'entitat periquita amb uns sous molt superiors als que continuaven. Cada cas es va anar tractant, però hi havia tants episodis a resoldre que alguns es van allargar. Amb el malestar corresponent. Com Víctor Sánchez, que és un dels tres jugadors que són habituals en l'onze de Quique Sánchez Flores i són heretats de l'antiga era, la més precària. Hernán Pérez ja va estampar la signatura en el nou vincle i amb Gerard Moreno no s'ha fet perquè hi ha una pugna amb el Vila-real, que es nega a desfer-se del 50% dels drets del davanter de Santa Perpètua de Mogoda. Des d'ahir el migcampista de Rubí ha normalitzat la situació, posant-se al nivell de la resta.

Treball a dues bandes

Víctor Sánchez, Ramon Robert i Jordi Lardín palesaran l'entesa aquest migdia després de l'entrament. L'acte protocol·lari del jugador format en les categories inferiors blaugrana signant la foto gegant tindrà de nou l'estadi de Cornellà-el Prat d'escenari, amb un somriure d'orella a orella. En els últims temps, el de Rubí ha tingut opcions de marxar. En uns casos, com el Vila-real o el Sevilla fa dos estius, no van fer una oferta prou bona a l'Espanyol i en d'altres, com fa uns mesos la Xina, el jugador no ha tingut cap interès a canviar d'aires. Malgrat les tensions viscudes, hi ha hagut entesa. I és que el club treballa des de l'estiu a dues bandes. D'una banda, lligar les promeses, com l'acord amb Marc Roca i les negociacions gairebé tancades amb Melendo i Aarón. D'una altra banda, equilibrar els sous. Alguns com Álvaro van preferir marxar en veure injusta la comparació de sous amb els nouvinguts, però es va millorar el contracte d'Hernán Pérez i Caicedo, afegint-s'hi ahir Víctor Sánchez. Quedaria Javi López, però tot apunta que el capità viu els últims mesos a l'entitat, com passa amb Rubén Duarte o Víctor Álvarez.

Dos mesos i 20 dies després de l'estripada

L'Espanyol acabava d'empatar a zero contra l'Athletic i l'equip estava en ratxa positiva. Víctor Sánchez, sabent que hi havia una aturada a la lliga de dues setmanes, va aprofitar la zona mixta per carregar contra el club, especialment contra el conseller delegat. “Estic dolgut i decebut amb el club. Ramon Robert m'ha promès coses que no s'estan complint. Estic decebut amb ell i a més ell ho sap. Només vull jugar, però tot això no es porta bé. Vull continuar i he parlat amb l'entrenador i vol que ho faci, però estic cansat. Des del punt de vista esportiu tot està bé, però en l'àmbit institucional no és així, només rebo excuses. Sempre estem igual i estic cansat de creure en la paraula d'algú i que no ho compleixi. Sembla que sigui l'únic interessat a continuar.” Sigui per l'estripada o pels temps d'una negociació, però dos mesos i 20 dies després de quedar-se a gust davant dels micròfons, un dels capitans de l'onze periquito ja ha signat la renovació fins al 2021.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)