Espanyol

El rival

Què ser quan siguis gran

Quique Sánchez Flores posa la Real Sociedad com a exemple a seguir per al projecte periquito

El club donostiarra es mou en xifres d'entre 10 i 25 milions per fitxar i fa una aposta clara per les perles del futbol de base

La Real Sociedad va viure una etapa molt complicada, en què va vorejar la desaparició. De mica en mica es va anar refent i va agafar una idea clara de joc i de projecte, amb el premi de disputar la lliga de campions fa quatre anys. La base està formada per gent de la casa i es volen acostumar a la zona alta, a la pugna per Europa. Una filosofia que lliga a la perfecció amb la mentalitat que miren d'impulsar Chen Yansheng i Quique Sánchez Flores des que l'estiu passat van començar a dirigir el futbol de l'Espanyol.

Un mirall. És com ho veu Quique Sánchez Flores. La Real Sociedad fa temps que té les idees clares, si bé també ha tingut desencerts clars que li han complicat la vida. El francès Philippe Montanier va dur-los a la glòria classificant l'equip basc per a la lliga de campions i per substituir-lo es va apostar per la casa, amb Jagoba Arrasate, que no va acabar de funcionar, si bé va resultar molt millor que el següent, un David Moyes procedent del Manchester United que no va lligar gens amb l'entitat, amb molts problemes, començant per l'idioma. Els directius donostiarres anaven incorporant jugadors de perfil tècnic, però això no es traduïa en un joc fluid. Eusebio ho ha aconseguit i el conjunt de Sant Sebastià ocupa el cinquè lloc, amb la quarta plaça a tan sols un punt. Per tot plegat, el tècnic periquito considera que poden aprendre del que avui serà el seu rival. “Juguem contra un projecte important. No és només un equip. Jo distingeixo entre equips i projecte i la Real és un gran projecte des de fa anys, un bon exemple en què emmirallar-nos. Té moltes eines i juga molt bé al futbol. Té una bona qualitat tècnica i física, amb jugadors forts i una idea clara de joc. Si no li surt la A té la B i, si no, la C.”

25,1 milions de sostre

Un dels punts de coincidència és que la voluntat de créixer i moure's a la zona alta va lligada amb la bona feina en les categories inferiors. En l'onze d'avui a l'estadi de Cornellà hi haurà segurament Yuri, Íñigo Martínez, Illarra, Zaldua, Zurututza i un Oyarzabal que ha estat l'últim a esclatar amb força. La Real té diners per fitxar, però no al nivell dels grans. Aquest estiu ha destinat 18 milions a aconseguir el 70% del porter Rulli i millorar l'atac amb Willian José i Juanmi, per 25,1 un any abans, bàsicament en el retorn d'Illarramendi, dos anys després d'anar al Madrid i guanyant 17 milions en l'operació. L'altra aposta, Jonathas, va resultar fallida. 12, 6,5 i 14 és la despesa dels estius anteriors. L'Espanyol es mourà en xifres similars. Acaba de gastar-se'n 14,9 i la previsió per a la temporada 2017/2018 està al voltant dels 20. Gent de casa i fitxatges que no seran milionaris. Per tot plegat, la Real Sociedad es port considerar un mirall de cara al futur immediat.

15
milions
va pagar la Real per recuperar Illarramendi. És el fitxatge més car dels últims anys i són 17 milions menys que els abonats pel Real Madrid per endur-se'l el 2013.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)