Espanyol

espanyol

Prèvia Vila-real - Espanyol

Sánchez Flores: “Europa no és una obligació”

La prèvia. El tècnic blanc-i-blau fa una crida a la calma. “Siguem cauts amb Europa el nostre objectiu és construir un projecte”

Quique Sánchez Flores va passar aquest matí per la sala de premsa de la Ciutat Esportiva per valorar la prèvia del partit davant del Vila-real de demà (18.30h, Estadi de la Ceràmica). Serà el tercer partit en sis dies pels blanc-i-blaus. “Els jugadors estan bé, anímicament forts i de sis punts portem quatre. Tenim ganes de fer un bon partit i ara ens preocupa recuperar energies perquè no dóna temps a més”, especificava el tècnic que preveu un partit molt diferent al de fa dos dies davant el Celta. “El Vila-real no s'assembla al Celta. En quan a competir per Europa sí, però ells tenen una plantilla per lluitar per entrar en Champions. El Celta li agrada la pilota i el Vila-real és ordenat i li agraden atacs curts. No serà un partit com el del Celta. Hem de canviar respecte al partit de Balaídos. Hem fet visionat de vídeo per corregir coses”. En aquest sentit, va deixar entreveure que farà algun canvi en el seu onze. “Tindrem que fer algun canvi perquè tenim una fatiga important i hem jugat dos partits a fora”.

Cauts amb Europa.

Darrerament el tècnic escolta reiteradament com l'objectiu europeu va agafant cos però ahir va matisar el seu discurs. “Deixo que la gent somiï, somiar en gran és millor que en petit. Però siguem cauts perquè estem parlant d'Europa com una obligació. La nostra obligació és la de consolidar un projecte”. Però deixava clar l'ambició de l'equip. “Venim de guanyar i empatar. Lluitar contra el conformisme em sembla fantàstic però tampoc es pot interpretar que l'equip vagi en funció dels resultats. Quan un equip guanya dos partits seguits o perd dos partits no és que siguem lletjos o bonics. Anem més enllà dels resultats”. També es va referir a l'evolució que està experimentant l'equip des de finals d'any. “Llavores estàvem en un moment sòlids i caminem cap a una exigència major a nivell ofensiu. Estem bé en l'equilibri atac i defensa. Hem de fer un reajust per ser més forts i ho hem de fer ajustant peces. A nivell ofensiu estem millor que a final d'any”.

Noms propis.

Unes de les absències de la convocatòria va ser l'absència d'Álvaro Vázquez. “Hi han 25 jugadors i tenim una alineació pensada. Per uns partits encaixen uns i uns altres. Hem de fer equilibris entre els titulars i els que tinguem de suplents”, considerava el tècnic que, tot i això, elogiava al davanter badaloní. “La normativa és la que és. Ja m'agradaria poder emportar a tots els jugadors”, apuntava tot deixant que el punta “s'entrena S'entrena espectacular. Tots ho fan. Hem encertat amb els jugadors i les persones”. En aquest sentit, el tècnic va elogiar a Caicedo. “Tots sabeu el que passa al camp. Som conscient que ha donat un pas al davant. Està implicat, ha millorat la seva mentalitat i és un jugador més important del que va ser en la primera volta”. També floretes per Javi López, que demà ocuparà el lateral dret per la lesió de Marc Navarro. “Està per sobre de les expectatives que teníem amb ell per la seva lesió. Coneix molt bé l'ofici però és diferent a Marc Navarro”.

Quique també va parlar de Gerard Moreno, un dels homes de moda de l'actual Espanyol i que ja acumula 10 gols en lliga. “Cadascú li hem d'exigir el que pot. Si aconsegueix 14 o 15 gols és perquè fa un treball individual. Si fa 15 o 18 és perquè ho pot fer i està capacitat per repetir-lo. Serà mèrit seu i ningú li regala res”, i més enllà dels gols també destacava la lluita del futbolista en cada partit. “A més de gols treballa molt però en el futbol actual no es concep sense un davanter fent la pressió. Els seus números ho diuen tot: corre per partit 11 o 12 quilòmetres i és important amb pilota i sense”. El tècnic tampoc es va oblidar de David López. El santcugatenc suma dos partits consecutius a la medul·lar, i tot fa indicar que demà ho continuarà fent. “Ara és més rellevant en el joc, els migcampistes són el motor de l'equip. Té el futbol al cap i poc jugadors poden fer una lectura tan amplia dels partits i, de retruc, incorporarem a la dinàmica d'equip un central tan important com a Óscar Duarte però pot tornar a jugar de defensa.

Per últim, el tècnic espera recuperar tots els seus efectius de cara al final de temporada. En la mirada de tothom estan les llargues lesions que arrosseguen Víctor Sánchez i Leo Baptistao. Dos futbolistes essencials per donar un salt de qualitat a l'equip. “Víctor Sánchez crec que la propera setmana ja estarà i tenim una meta que en els últims 10 partits ja puguem tenir tot l'equip a disposició”. Quique Sánchez Flores no va voler valorar la renuncia de Luis Enrique a la banqueta del Barça. “No em sembla res”, va respondre el tècnic blanc-i-blau que no té una bona relació amb l'entrenador blaugrana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)