Espanyol

Reforçar el fortí de Cornellà

L'Espanyol busca la sisena victòria a casa en els últims vuit partits

La voluntat de dominar la possessió i els perfils tècnics de Las Palmas serà el repte d'uns jugadors blanc-i-blaus amb ganes de prendre'ls la pilota

Europa a l'horitzó. Cada cop més lluny, però fins que no sigui definitiu no tiraran la tovallola. Ara són cinc punts respecte a la setena plaça, una distància retallable si es fan els deures. L'Espanyol està obtenint un alt rendiment en els partits contra els equips que no són del top 10 i Las Palmas en forma part. La bona dinàmica a casa en els darrers temps alimenta l'engrescament, si bé jugar en divendres fins ara allunya l'afició de l'estadi de Cornellà, una circumstància que Quique Sánchez Flores aspira a eliminar.

L'Espanyol ha mostrat solidesa a casa. Si es repassen els últims partits, victòries contra l'Sporting, el Leganés, el Granada, el Sevilla i l'Osasuna, amb les úniques excepcions de l'empat amb el Deportivo i la derrota contra la Real Sociedad. Base per a l'optimisme, amb la incògnita del públic. Divendres és sinònim de poca gent, però l'entrenador blanc-i-blau està convençut que el tram final de la temporada servirà per recuperar el caliu del feu blanc-i-blau. “El primer objectiu és a cada partit donar el màxim. El següent gran objectiu es arribar als últims deu partits amb tots els jugadors. Però passi el que passi anem a un final de temporada motivador, amb un gran objectiu de fons que és dur més gent a l'estadi. Que l'afició faci un pas endavant i animar-los a venir a veure'ns amb bon futbol, que juga sense la pressió absoluta del resultadisme. L'assignatura pendent i que volem canviar de veritat és arribar a l'atmosfera gran de Cornellà. Els partits en divendres no ajuden.”

La mala ratxa canària

L'aficionat que no tingui mandra de desplaçar-se un divendres a tocar de les nou del vespre o que per feina o el que sigui no se n'hagi de quedar amb les ganes es trobarà amb un xoc d'estils. Las Palmas, amb Quique Setién i el perfil de jugadors de la terra, disfruta tenint la pilota, portant la veu cantant i intentant que els jugadors de perfil tècnic s'associïn entre ells. En els últims temps no se n'ha sortit gaire; la setmana passada va trencar una ratxa de cinc jornades sense guanyar –amb quatre derrotes–, tot i haver-se reforçat de valent en el mercat d'hivern amb grans jugadors com Halilovic i Jesé. El contrast, un Espanyol que insisteix que mirarà d'amagar-los la pilota perquè és quan estan incòmodes, però la tendència serà cedir la iniciativa per fer mal al contraatac. Els jugadors blanc-i-blaus preveuen un duel de fases de control altern. Ja ho veurem. Serà amb Javi López al lateral dret i amb David López –segons va insinuar Quique Sánchez– mantenint el lloc al mig del camp en lloc de la defensa, tot i que la rereguarda ha perdut contundència sense ell. A buscar el sisè triomf en vuit partits a casa.

EL REPTE

L'assignatura pendent i que volem canviar de veritat és arribar a l'atmosfera gran de Cornellà
Quique Sánchez Flores
entrenador de l'espanyol

“L'Espanyol està fent una gran temporada”

Quique Setién arribarà a l'estadi de Cornellà en plena negociació per la continuïtat a Las Palmas. El tècnic dels canaris confessava que la proposta per renovar té punts positius i d'altres que no li agraden tant.

Pel que fa a l'enfrontament d'aquest vespre, l'entrenador càntabre va elogiar la feina feta per l'Espanyol fins ara, així com les armes que els poden fer mal quan soni el xiulet inicial.

“És un equip que treballa bé l'aspecte defensiu. La veritat és que estan fent una gran temporada. Nosaltres arribem al partit amb confiança, en un bon moment. Espero un partit molt similar al de la primera volta, ja que ells disposen de jugadors forts i agressius i en aquest aspecte superen els jugadors que tenim.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)