Espanyol

Rotacions obligades

La setmana amb tres partits comportarà moviments, amb l'afegit de la sanció a Gerard Moreno, que ho havia jugat tot fins ara

Quique Sánchez Flores és amant de variar l'alineació i ja ha fet onze combinacions diferents en el doble pivot

David López no va participar en l'entrenament per una contusió

Tres partits en vuit dies. I el calendari no és més dens perquè l'LFP va decidir que l'Espanyol obrís la jornada en divendres. Cap avantatge perquè el contrapunt va ser la manca de temps en el viatge dels internacionals. Per tot plegat Quique Sánchez Flores haurà de fer rotacions. Pel desgast físic i per les sancions, ja que li tocarà refer l'onze titular a San Mamés per cobrir la baixa del pitxitxi Gerard Moreno, que feia 44 partits que no es movia de l'alineació inicial.

“Suplir la seva baixa és molt difícil perquè pots posar un jugador que et doni gol, però no la feina que et dona ell. O a l'inrevés. És molt complet, ajuda en defensa i té gol. És una peça bàsica. De tota manera, tenim altres jugadors amb característiques molt bones que poden ajudar.” Víctor Sánchez definia així ahir el pes de l'absència de Gerard Moreno a Bilbao. Al marge dels onze gols, el davanter de Santa Perpètua de Mogoda és bàsic en un equip que durant tota la temporada està tenint greus problemes per generar joc ofensiu, i és el que menys rematades fa de primera divisió. El punta català és l'encarregat de donar sortida a la pilota i dirigir moltes contres, rebent d'esquenes i tocant per als que venen de cara o obrint ràpid la pilota a la banda per córrer a la possible rematada. El més fàcil serà recuperar la presència d'un mitjapunta rere Caicedo, si bé el joc físic de l'Athletic tampoc és el més indicat per a jugadors com Jurado i Reyes.

Les sancions i l'estat físic dels jugadors marcaran les rotacions. Les alarmes es van disparar ahir a la ciutat esportiva en veure que David López s'entrenava al marge dels seus companys. El santcugatenc té una contusió al genoll dret de l'enfrontament amb el Betis, que no li hauria d'impedir ser damunt la gespa de San Mamés, tot i que és la pitjor setmana i la pitjor posició per forçar. L'eix de la defensa és la zona més coixa de la plantilla. Ja ho era pel fracàs del fitxatge de Martín Demichelis i es va agreujar fa unes setmanes amb la greu lesió d'Óscar Duarte, que ha deixat Diego Reyes com a únic central pur de la plantilla. Per sort, el mexicà i el del planter han sabut acumular minuts sense targetes.

Precisament, David López va tornar divendres a l'eix de la defensa després d'una sèrie de partits en la posició natural de migcampista. Endarrerir el santcugatenc va permetre veure Víctor Sánchez al doble pivot a l'onze titular, circumstància que no es vivia des de la jornada inicial al camp del Sevilla. Va fer parella amb Javi Fuego, un recurs inèdit fins ara perquè Quique Sánchez Flores ha preferit que el de Rubí tapés les mancances al lateral de la defensa. Caldrà veure si a San Mamés segueix a la mateixa posició o torna al lateral dret per deixar espai a més múscul al centre amb Diop. El senegalès és el recurs habitual del tècnic en aquest tipus de partits, tal com va palesar el desplaçament precedent a Eibar. Els moviments al doble pivot són constants i Quique ja hi ha utilitzat onze parelles diferents.

Amb quatre targetes

Així, si hi ha rotacions al mig del camp no serà estrany, més enllà del calendari. “Són canvis, variants que té l'equip. Al final un equip ric és el que té variants, hi pot jugar qualsevol i fer-ho bé. El que té onze parelles diferents i l'equip segueix treballant bé. El problema seria que haguéssim fet jugar deu o onze parelles i estiguéssim a baix a la classificació perquè no trobem la clau. Però és bo per a l'equip que tothom estigui a dins, que hi hagi canvis, amb tothom concentrat, jugui més o jugui menys”, analitza Víctor Sánchez a L'Esportiu. A més, tot indica que ho vulgui o no Quique Sánchez Flores haurà de seguir fent canvis. Javi Fuego és a una targeta groga de la sanció després de veure la quarta en el penal inexistent del Betis, situació que comparteix amb Víctor Sánchez. I entre els intocables n'hi ha un altre a les portes de la suspensió: Aarón. Veurem què passa a San Mamés.

INCANSABLE

44
jornades seguides
jugant acumulava Gerard Moreno, que descansarà a Bilbao per sanció

AMB CANVIS

“Al final un equip ric és el que té variants, hi pot jugar qualsevol i tothom ho fa bé”

L'equip blanc-i-blau és sinònim de maldecap per a l'afició biscaïna

San Mamés és un camp que acostuma a ser força temut pels rivals, però a l'Espanyol li prova prou bé. En els darrers temps l'onze periquito ha viscut alegries al feu biscaí, i s'ha convertit en un maldecap per a l'afició de l'Athletic. L'últim partit a l'antic estadi es va cloure amb un contundent 0-4 i el conjunt blanc-i-blau no en va fer prou i es va convertir en el primer capaç de sortir amb els tres punts del nou estadi basc. Era la temporada 2013/2014 amb Javier Aguirre a la banqueta i els gols de Sergio García i Colotto van pesar més que l'empat momentani de Gurpegi. Des del trasllat, però, els resultats no són tan bons perquè el triomf inicial ha derivat en marcadors pitjors. Un any més tard l'única alegria va ser l'1-1 de l'anada de les semifinals de la copa del Rei en un partit en què l'Espanyol va ser molt superior. La decepció arribaria en la tornada a l'estadi de Cornellà i el Prat, en què el somni de la final va passar de llarg. En les temporades posteriors, anar a San Mamés ha comportat tornar amb les mans buides. Uns cops per un golàs només d'arrencar d'Iñaki Williams i en d'altres, amb Raúl García rematant de cap entre els dos centrals una centrada molt llunyana i sense perill aparent. Demà hi ha una bona oportunitat de trencat aquesta petita mala ratxa i tornar a fer desesperar l'afició bilbaïna. “L'Athletic és l'equip que marca ara la setena posició, és un bloc fort, que té una dinàmica semblant cada any. Tant de bo que sigui un gran partit i puguem guanyar-lo. Contra ells he tingut molta sort, però més enllà de marcar, hem fet molt bons partits tant aquí com allà. Crec que ens va bé perquè som dos equips que lluitem. Guanyar seria donar un cop de puny damunt la taula i una injecció de moral”, explicava ahir Víctor Sánchez després de l'entrenament. El polivalent jugador de Rubí té en els biscaïns la víctima preferida com ho mostra una dada contundent: en la seva etapa blanc-i-blava de cinc temporades i mitja ha marcat un total d'onze gols. Doncs cinc, gairebé la meitat, han estat contra l'Athletic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)