Espanyol

Errors solitaris molt cars

El desencís. Els pecats individuals com el de Jurado en el derbi contra el Barça han acabat de deixar l'onze blanc-i-blau sense possibilitats de lluitar fins al final per entrar en les places europees

La feina de Quique Sánchez Flores es reflecteix en el bon rendiment del bloc. El tècnic periquito posa l'èmfasi en la necessitat d'evitar els errors individuals, però en els últims partits no se n'ha sortit. El regal de Jurado en el derbi s'afegeix a una llista d'errades recents que han rebut un càstig evident quan les matemàtiques han certificat, tres jornades abans del final, que ja no hi ha possibilitats d'anar a Europa.

El poderós Barça no va xutar a porteria en tota la primera part. El pla funcionava perquè l'ocasió més clara fins llavors era de l'Espanyol –Jurado es va plantar sol davant Ter Stegen i va perdonar–. No seria el pitjor del gadità, ja que a l'inici de la segona meitat va decantar el derbi amb una passada enrere inconscient, un regal per a Luis Suárez. Al final, resultat massa contundent quan Aarón s'hi va afegir amb un mal control que de nou l'uruguaià no va perdonar. “Contra aquests equips saps que no pots fallar. La que tens l'has de ficar, i no concedir res, i contra el Barça va ser al revés. Vam fallar les que vam tenir i vam fer errors que ells no van desaprofitar. Amb 0-1 encara vam tenir una ocasió i no va poder ser, i amb el 0-2 ja era impossible. Amb molt poc ells et fan gols. Si falles contra els grans t'acaben esclafant, no perdonen”, ressaltava Víctor Sánchez.

Els resultats de la jornada van deixar l'Espanyol sense possibilitats europees i amb el desencís derivat de la sensació que s'hi hauria pogut fer més tan sols minimitzant els errors individuals o posant-hi un xic més de concentració. En el derbi, la passada enrere de Jurado. Però quatre dies abans, en l'empat a El Molinón, Piatti es va apartar de la tanca i va donar peu al gol de l'Sporting. “Estàvem fent un partit espectacular, i l'errada del gol va ser un cop molt dur. És el Barça, és l'Sporting i jo hi posaria també l'Atlético, amb el gol que ve d'un mal rebuig, un rebot quan havíem fet un partidàs. És la diferència, els grans no fan errades i estan encertats, nosaltres les fem i no estem encertats. Fa mal perquè l'afició ha estat de deu en els dos últims partits”, assegurava David López.

Degoteig d'errades

Europa no s'ha escapat en els tres últims partits, ja que la lliga és llarga. Les errades individuals han estat una gota malaia al llarg del campionat. A Leganés l'Espanyol es va emportar els tres punts en l'últim sospir, però els defenses es van queixar de les pilotes perdudes just a les zones que Quique havia ressaltat que calia evitar i, en el decebedor pas per San Mamés, el duel es va torçar massa aviat quan Víctor Sánchez es va precipitar i va fer penal. En l'empat a Eibar, que l'entrenador remarqués vigilar les accions a pilota aturada i incomodar Pedro León no va evitar que els bascos s'avancessin en un córner amb l'exjugador del Getafe centrant a plaer, mentre que a Vila-real l'entrenador va criticar l'equip per haver perdut la concentració a tocar del descans, encaixant el gol en el minut 45. Un degoteig d'errades amb el derbi de darrera etapa i punt final del somni europeu. Les matemàtiques ja s'han imposat per culpa de les pífies individuals, que formen part del futbol, però surten cares.

ELS PROTAGONISTES

És el Barça, és l'Sporting i jo també hi posaria l'Atlético, amb el gol que ve d'un mal rebuig
David López
central de l'espanyol
Contra aquests equips no pots fallar. La que tens l'has de ficar i no concedir res, i va ser al revés
Víctor Sánchez
migcampista de l'espanyol
Si l'ocasió inicial hagués entrat hauria canviat el partit, però això passa totes les jornades
Gerard Moreno
davanter de l'espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)