Espanyol

La lentitud en les sortides encalla les entrades

Pendents. El Màlaga no té pressa amb Roberto perquè vol rebaixar el preu del traspàs i Caicedo i Álvaro impedeixen incorporar el davanter que ha demanat Quique Sánchez Flores

L’Espanyol va posar punt final a la lliga el 19 de maig, però encara no ha pogut anunciar cap cara nova. Les gestions de la direcció esportiva periquita han començat per assegurar la continuïtat de Diego López, exercir la clàusula de compra de Piatti, descartar la continuïtat de Reyes i Salva Sevilla i traspassar Rubén Duarte a l’Alavés. No s’estan pas de braços plegats, com es pot palesar, però alguns moviments s’estan alentint perquè cal generar sortides i els implicats no tenen cap mena de pressa per segellar la desvinculació amb el club blanc-i-blau.

L’Espanyol es va moure ràpid per lligar Diego López per dues temporades més. El gallec serà el titular indiscutible en el pròxim exercici, així que la direcció esportiva busca un porter que accepti el rol de suplent, amb la copa del Rei per tenir minuts i a punt si hi ha una lesió, tal com va passar després del derbi al Camp Nou. Hi havia diverses opcions damunt la taula i es va optar per un vell conegut com Gorka Iraizoz, que tanca una llarga etapa a l’Athletic. Per poder tirar endavant l’acord, però, cal lligar el traspàs de Roberto al Màlaga. L’entesa entre el de Fuenlabrada i els andalusos és total des de fa dies, però saben que els periquitos se l’han de treure del damunt per alliberar massa salarial i veuen la pressió a l’altra banda. Míchel té Kameni a la plantilla, així que si tot es torça, la posició encara queda ben coberta. L’Espanyol vol recuperar gran part dels 3 milions pagats fa un any a l’Olympiacòs, però Arnau té un pressupost limitat i juga fort per rebaixar el preu, intentant no haver de superar per gaire el milió.

El risc per al club periquito deriva de les altres ofertes amb què compta Iraizoz, de 36 anys. Per exemple, una per dues temporades de l’Osasuna, sense haver de moure’s gaire de la zona i amb possibilitats de ser titular, per molt que sigui a segona A. Format al planter periquito, prioritza l’oferta per tornar a terres catalanes, però no esperarà eternament.

Ofertes que no arriben

L’altra posició on la falta de sortides genera maldecaps és la davantera. Un cas fins i tot més greu, ja que Roberto té clar que vol marxar, però Caicedo i Álvaro estan disposats a continuar vestint de blanc-iblau. L’equatorià acaba d’iniciar les vacances i si no rep una oferta atractiva, al nivell de l’alt sou actual i en una lliga competitiva, està disposat a lluitar per tenir minuts. Més sabent que el pla inicial és situar Baptistão a la banda dreta. Malgrat fer una mala temporada, l’internacional ha participat en 29 partits de 40 i ha sortit de titular en 16. I la família l’empeny a no moure’s. Álvaro tampoc vol marxar i confia que sense lesions pugui tenir una mica més de protagonisme en el segon any. Com Caicedo, que no té cap proposta engrescadora i difícilment en tindrà cap que en l’aspecte econòmic l’empenyi a marxar. Tal com passa a la porteria, això comporta un maldecap per a la direcció esportiva. Té quatre davanters en nòmina i Sergio García lligat, però Quique Sánchez Flores vol una opció més. El pas dels dies fa que el mercat es mogui, sense que l’Espanyol hi pugui intervenir perquè si cap dels dos marxa serà difícil poder dur un punta més. Sergio León ha apostat pel Betis i no jugar a Europa impedirà incorporar Lucas (Arsenal), mentre que el Madrid també vol solucionar aviat el futur de Mariano, que veu amb molt bons ulls la via blanc-i-blava. El problema és que si no s’acceleren les sortides, tampoc es pot donar al tècnic madrileny la plantilla que demana, com a mínim en tots els aspectes. Són els deures que cal fer.

NEGOCIACIÓ

La necessitat periquita de vendre Roberto fa que el Màlaga ofereixi el mínim

EN PUNTA

Sergio León ha optat pel Betis i el Madrid vol solucionar el futur de Mariano

El nombre de candidats creix

L’estiu comporta que cada dia apareguin noms vinculats als clubs, i l’Espanyol no n’és aliè. Ahir van reaparèixer vells coneguts, com Burgui, que segons assenyalava la COPE ha de triar entre les ofertes que té, entre les quals hi hauria la dels periquitos, que també busquen un lateral esquerre. Des de les Canàries es parlava ahir d’una oferta per Dani Castellano (Las Palmas), que acaba contracte el 30 de juny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)