Espanyol

Espanyol

òscar perarnau

L’arquitecte de Chen

Òscar Perarnau accepta la proposició del president de fer-se càrrec de la direcció general esportiva del club

El maresmenc signarà per tres temporades i serà l’encarregat de crear un model esportiu modern i eficaç

Òscar Perarnau es convertirà entre avui i demà, si res es torç, en director general esportiu de l’Espanyol. El tècnic signarà un contracte per tres temporades. El maresmenc serà l’encarregat de la remodelació esportiva del club blanc-i-blau al més alt nivell. Com avançàvem ahir, coordinarà tota l’àrea esportiva, des del primer equip fins al futbol de base. Perarnau serà l’encarregat de parlar directament amb el president i reportar-li tots els moviments que es produeixin a la parcel·la esportiva del club. Tindrà tot el poder de decisió per traçar sinergies i per crear un model de club modern i eficaç a tots els nivells, així com per aplicar les reformes necessàries que s’hagin de fer a la ciutat esportiva Dani Jarque i a la nova que es vol edificar al més aviat possible i per a la qual s’estan buscant nous terrenys de manera activa entre la primera i la segona corones metropolitanes de Barcelona. Serà l’arquitecte esportiu de Chen i, com ja assenyalàvem en l’edició d’ahir, serà un executiu de primer nivell que formarà part del nucli dur, integrat pel president; els vicepresidents Adolf Rousaud i Carlos García Pont; el conseller delegat, Ramon Robert, i el conseller Mao Ye.

Els moviments per lligar Perarnau han estat molt ràpids. Dilluns passat, l’entorn del maresmenc veia molt difícil el seu retorn. De fet, tenia molt avançades dues propostes, a les quals havia de donar resposta aquesta mateixa setmana. Dimarts es va produir una reunió maratoniana decisiva amb Chen Yansheng que va acabar pels volts de la matinada i en què Òscar Perarnau va traçar al detall, juntament amb el president, quines serien les seves funcions i atribucions.

El tècnic tenia dues preocupacions. La primera era la situació en què quedaria el director esportiu actual, Jordi Lardín, que també signarà un contracte per tres anys. Perarnau no volia treure poder al d’Esparreguera ni ser el seu substitut a l’ombra. No passarà. Serà el seu cap, però els fitxatges i les incorporacions del primer equip aniran a càrrec de Lardín, que mantindrà les seves funcions. Un cop resolt això, l’altre assumpte que volia que quedés clar era que les seves funcions estiguessin lligades a l’àmbit esportiu i no de despatx. El maresmenc no es veia fent tasques de mediació ni de contractació a l’hora de fer els fitxatges. Chen li va anar aclarint tots els dubtes i quin seria el seu paper. Un rol clar i diàfan: ser l’arquitecte del seu Espanyol per portar-lo a un nivell superior en la dinàmica i en l’organització esportiva. Poder crear aquest projecte i planificar un club modern és un full de ruta que ha seduït Perarnau. A més, el seu ampli coneixement de la casa era un valor afegit. A tot això, s’hi suma com a punt a favor la bona relació personal que tenen el president i el futur director general esportiu. Una relació que es va fer encara més forta amb els problemes familiars que van obligar Perarnau a abandonar el club el gener del 2016. Chen Yansheng sempre va estar molt pendent de Perarnau i mai hi va perdre el contacte. I és que, des que va marxar del club, el mandatari xinès tenia molt clar que Perarnau havia de tornar a l’Espanyol. Una vegada superat el contratemps familiar, ha tornat a trucar a la seva porta per presentar-li un projecte que no podia rebutjar.

OFICIALITAT

L’acord es farà públic, a tot estirar, en les properes 48 hores

JORDI LARDÍN

No veurà diluït el seu rol i també signarà un contracte per tres anys

CHEN, DECISIU

Va posar tots els elements per seduir el tècnic en una reunió maratoniana

19 anys de blanc-i-blau, amb un parèntesi de 16 mesos

“L’Espanyol perd un dels seus millors homes, un referent”, admetia un tècnic de l’Espanyol el 22 de gener del 2016. Era el dia del comiat d’Òscar Perarnau coma director esportiu. El maresmenc renunciava a un contracte de dos anys i mig per motius familiars i abandonava la sala de premsa de la ciutat esportiva entre llàgrimes i amb una sentida ovació de tots els presents. Un any i mig després, Perarnau torna. Va marxar tot just amb l’aterratge de Chen Yansheng a l’Espanyol. Temps suficient perquè el president veiés en ell un professional vàlid i perquè notés intensament el buit que va deixar la seva marxa. Ara el recuperarà per a la causa o, més ben dit, Perarnau torna a casa. Pocs poden presentar un currículum com el seu: 19 anys al club, durant els quals va passar per totes les banquetes dels equips del planter. Va ser ajudant al primer equip de Tintín Márquez (2008) i va exercir de tècnic en diverses parcel·les de la secretaria tècnica fins que va fer el salt, el novembre del 2012, ja com a director esportiu. En els seus tres anys com a encarregat esportiu, va contractar 24 jugadors per 4,95 milions i en va traspassar per 40,9 milions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)