Espanyol

Espanyol

mercat

Efecte dòmino a la porteria

Mercat. El Màlaga té molt avançada la incorporació de Roberto Jiménez, i un cop se segelli la marxa del madrileny l’Espanyol podrà fitxar Gorka Iraizoz, que farà parella amb Diego López

Roberto Jiménez fa un mes que negocia el seu fitxatge pel Màlaga. El porter madrileny no està disposat a viure una altra temporada a l’ombra de Diego López i sap que marxant al conjunt de la Costa del Sol pot estar més a prop de la titularitat que no pas a Cornellà. Fa temps que tenia decidit marxar i la seva tria no és casual. A Màlaga es trobarà un vell conegut a la banqueta: Michel González. El tècnic ja el va tenir a l’Olympiacòs i ara el vol reclutar per al conjunt andalús en detriment de Carlos Kameni. El porter ja té emparaulat, des de fa dues setmanes, els emoluments que cobrarà al Màlaga i que seran un xic inferior als que cobrava a l’Espanyol. El Diario Sur de Màlaga anava més enllà en el procés de negociació pel porter i assegura que els dos clubs haurien arribat a un principi d’acord per al traspàs de Roberto. El rotatiu andalús no revela cap quantitat, però l’operació es tancarà al voltant dels dos milions d’euros de traspàs. L’Espanyol vol recuperar part dels tres milions d’euros que va pagar el passat estiu i no ha donat gaire marge de maniobra al Màlaga perquè és conscient del valor que té el seu porter en el mercat. L’acord es tancarà en breu però, abans de fer-se efectiu, el Màlaga haurà de vendre algun dels principals actius que té en el mercat, com el davanter Sandro Ramírez. El canari té tancat el seu traspàs a l’Atlético de Madrid, que pagarà els sis milions d’euros de la carta de llibertat. El futbolista va passar ahir la pertinent revisió mèdica. Quan els malaguenys ingressin aquests diners del traspàs del seu davanter al conjunt colchonero ja podran posar sobre la taula els dos milions d’euros per emportar-se Roberto. L’altra carta que també tenen a la mà per fer front a l’operació de Roberto és vendre Ignacio Camacho. El migcampista és al punt de mira de diversos equips de la Premier League que oferirien més de deu milions d’euros. Tot i això, l’operació del futbolista madrileny està més lluny de tancar-se i per això la venda de Sandro, que es tancarà en les properes hores o dies, hauria d’anar emparellada, com explicàvem, amb la contractació de Roberto Jiménez.

Un cop es tanqui la marxa de Roberto, l’Espanyol accelerarà l’arribada de Gorka Iraizoz. El porter navarrès és l’escollit per formar parella amb Diego López a la porteria la propera temporada. El futbolista, teòricament, vindria a ser el suplent de Diego López però el conjunt blanc-i-blau s’assegura un porter solvent i contrastat en la lliga i que arribaria en aquesta segona etapa com a blanc-i-blau, deu anys després de la seva marxa, a un preu ostensiblement inferior al que cobrava Roberto. I és que l’Espanyol haurà de filar molt prim a l’hora de configurar la seva futura plantilla. El límit salarial és el taló d’Aquil·les del club blanc-i-blau que ha de fer joc d’equilibris per portar, en les properes setmanes, futbolistes de nivell per apropar-se al repte de lluitar per les posicions europees.

L’altra pota dels moviments a la porteria té el nom de Pau López. L’Espanyol segueix negociant amb el Tottenham. El porter gironí no vol seguir a l’Espanyol i el club blanc-i-blau té clar que aquest estiu l’ha de vendre. L’Espanyol havia pactat amb el club londinenc una clàusula de compra de set milions d’euros. El conjunt de Pochettino està negociant aquesta xifra a la baixa conscient que el jugador es vol quedar amb ells a Anglaterra. L’oferta inicial va ser de dos milions d’euros i en aquest estira-i-arronsa l’Espanyol espera apropar-se als tres milions i obtenir un percentatge d’una venda futura del gironí. Fins al 30 de juny encara hi ha marge de negociació per arribar a un acord.

De moment, l’Espanyol està obtenint uns guanys destacables amb futbolistes que no són tangencials en el seu projecte. El primer diner a caure van ser els 2,5 milions d’euros que va pagar l’Eupen belga per Mamadou Sylla. A això s’afegiran dos milions més per Roberto i entre dos i tres milions d’euros que es podrien aconseguir de Pau López. En total un mínim de 6,5 milions que s’apropen molt als set que costa la clàusula de compra de Diego Reyes al Porto. Un futbolista que Quique considera essencial per al seu projecte de la propera temporada. El mexicà té molts números de ser convocat per Mèxic per jugar la copa Confederacions. Uns partits que podrien incrementar la cotització del central mexicà, un dels futbolistes més regulars de la darrera temporada i amb bona projecció a mitjà termini.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)