Espanyol

Aposta pel blanc-i-blau

Mercat. Mariano té decidit anar a l’Espanyol. És la seva tria, l’únic obstacle és l’econòmic. Si l’Espanyol es fa càrrec de la totalitat de la seva fitxa, jugarà a Cornellà la temporada que ve

Mariano Díaz (Barcelona, 1993) té decidit el seu destí per jugar la temporada que ve i aquest és l’Espanyol. El davanter del Real Madrid sap que a la casa blanca no té lloc ni minuts per mostrar el seu talent i, a punt de fer 24 anys, necessita minuts per no estancar-se. Així ho entenen des del seu entorn i també el Madrid, que li obrirà la porta. Com ja va passar amb anterioritat amb Lucas Vázquez, fa tres estius, i amb Marco Asensio, en fa dos, sembla que aquest mercat el gran protagonista de l’intercanvi entre l’Espanyol i el club blanc serà Mariano. Els merengues tenen una magnífica relació amb la directiva de l’Espanyol i no posaran impediments a la marxa del seu futbolista a Cornellà. Encara més, el club blanc ha escoltat els desitjos de Mariano, que s’ha decidit per la proposició blanc-i-blava tot i els cants de sirena d’altres equips de la lliga. Com vam informar fa uns dies, les recomanacions d’exjugadors espanyolistes com Lucas Vázquez, Marco Asensio o Kiko Casilla han estat decisives per dirigir la seva tria més enllà del factor familiar i sentimental de tenir la família residint a Barcelona.

Només hi ha un detall, que no és menor, que separa les parts. El Madrid vol que l’Espanyol es faci càrrec de la totalitat de la fitxa de l’internacional dominicà. La fitxa del davanter, tot i ser una de les més baixes del conjunt madrileny, és prou important i s’acosta als dos milions d’euros bruts de salari. Ara mateix això és el que impedeix a l’Espanyol fer un pas decisiu per tancar definitivament la seva incorporació, al marge que el club blanc-i-blau està intentant que el futbolista vingui cedit però amb una opció de compra dins d’uns paràmetres assequibles. El salari de Mariano topa directament amb la cotilla econòmica del límit salarial que marca la LFP. L’Espanyol ha de fer jocs d’equilibris per encaixar-ho dins del seu pressupost. Per segellar la seva arribada cal obrir la porta de sortida a algun dels davanters que té en nòmina el conjunt català. Els noms són coneguts. El primer de la llista, i més urgent, és Felipe Caicedo. El seu sou és inferior al que cobraria Mariano i això alleugeraria el límit salarial. El problema és que la sortida de l’equatorià serà llarga i difícil. El seu mercat, com informàvem en l’edició d’ahir, és reduït per les pretensions del futbolista de triar un destí competitiu com la Premier anglesa i no encetar una nova aventura exòtica cap a alguna de les lligues menors que l’han temptat en els últims mesos. En l’equació de sortides també figura Álvaro Vázquez. El davanter badaloní va protagonitzar una temporada grisa marcada per les lesions. Tot i això, la seva marxa no és la prioritària i els tècnics no veurien amb mals ulls la seva continuïtat com a quart davanter. A més, encara li queden tres anys de contracte amb l’Espanyol i va ser una aposta personal de Quique Sánchez Flores, l’estiu passat, quan es van desembutxacar 3,5 milions d’euros de traspàs.

SALARI IMPORTANT

L’internacional dominicà té una fitxa al voltant dels dos milions bruts per any

EL CONTRATEMPS

Abans del seu aterratge el club blanc-i-blau s’ha de desfer de Felipe Caicedo

MADRID-ESPANYOL

El barceloní s’afegiria a la llista dels Lucas Vázquez, Marco Asensio o Burgui

Atacant dinàmic i amb voracitat

Mariano Díaz és un futbolista que fa temps que és en el focus de l’Espanyol. El director esportiu, Jordi Lardín, el coneix a la perfecció i el seu encaix en el sistema tàctic de Quique Sánchez Flores és ideal. Potent i veloç, formaria una gran parella d’atac amb Gerard Moreno. A més, és un futbolista amb un gran esperit competitiu i vertical. Arribaria a l’Espanyol amb fam competitiva per fer-se un forat important a primera divisió. Els qui el coneixen al Madrid el defineixen com un diamant en brut que només necessita minuts i confiança per mostrar tot el seu potencial. Al fet de poder incrementar el potencial ofensiu de l’Espanyol amb més gols per aspirar a Europa, cal sumar-hi que és també un noi sacrificat en la pressió alta sobre el davanter, un detall clau per a Quique.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)