Espanyol

La progressió de Melendo

Creixement. El cos tècnic blanc-i-blau confia en el talent del jugador del planter, però després de la pretemporada i en funció de com quedi la plantilla no descarta buscar-li una cessió

Una de les virtuts de Quique Sánchez Flores en la primera temporada a l’Espanyol ha estat fer créixer l’equip sense deixar de mirar el planter. Quatre jugadors de les categories inferiors han fet el salt al primer equip i el cos tècnic vol estar segur que tinguin el creixement adequat. De les quatre perles, només una genera algun dubte per la competència que tindrà: Òscar Melendo. El jove davanter farà la pretemporada i després es decidirà si es queda o cal buscar una cessió perquè segueixi progressant.

Melendo va ser l’última perla a treure el cap al primer equip. Quique Sánchez Flores el va fer debutar el 20 de novembre a Vitòria i en total ha participat en 13 partits entre la lliga i la copa, sortint de titular en tres. La temporada vinent passarà a formar part del primer equip i ja no reforçarà el filial cap dia, a diferència del que va fer en el tram final de temporada. El cos tècnic blanc-i-blau vol que tingui minuts, així que el vol veure en acció en la pretemporada competint per minuts amb els companys. Després d’un partit de lliga, Quique va admetre que no acabaven de trobar el lloc on el de Sant Adrià de Besòs podia brillar més. El menut jugador destaca entre línies i el madrileny va descartar, per físic, posar-lo al doble pivot. Aleshores li queden dues opcions, o la banda dreta, on va disputar la majoria de minuts en l’últim campionat, o a la mitja punta, on el penalitza que no destaqui en l’aspecte golejador.

Altes i baixes

Les dues posicions que acostuma a ocupar Melendo estaran força plenes. La idea del cos tècnic per a la temporada que ve és situar Leo Baptistão com a referent a la banda dreta, tal com va passar amb Piatti a l’esquerra en el darrer exercici. Jurado ha estat l’opció més habitual aquí en el segon tram de la lliga en un equip que ha tingut molts problemes en la creació de joc ofensiu, mentre que el titular durant molts mesos, Hernán Pérez, va anar perdent protagonisme fins a desaparèixer en els dos últims mesos. A dalt, Gerard Moreno s’ha guanyat el lloc en un 4-4-2 que preveu un segon davanter. Sergio García tornarà amb ganes de ser referència i la direcció esportiva busca un altre davanter, malgrat que Álvaro d’entrada no es mourà. El nou punta ha d’ocupar el buit de Caicedo, a qui es busca una sortida sense sort. Jurado també ha exercit de comodí en aquesta posició.

Melendo, doncs, té molta competència en totes les posicions, i no lliga amb la voluntat de Quique Sánchez Flores de millorar el físic de l’equip. Es confia en el talent de l’únic jugador que ha arribat al primer equip des de l’escola RCDE. De moment no hi ha hagut moviment, només baixes de peces que es mouen en les mateixes posicions, com Reyes i Salva Sevilla. Més marge per a Melendo. Per això el cos tècnic no prendrà cap decisió aviat. Cal veure si arriben reforços per a la davantera i si jugadors com ara Hernán Pérez, amb prestigi a la Premier, veient el panorama no busquen una sortida. Així, l’adrianenc farà la pretemporada amb tres plans damunt la taula: quedar-se, anar cedit a un segona A on viure el futbol professional lluny de casa o posposar la decisió fins al mercat d’hivern, deixant uns mesos més perquè la direcció esportiva prengui la decisió final.

ALTERNATIVA

El pla C seria posposar la decisió fins a l’arribada del mercat d’hivern
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)