Espanyol

La tradició de buscar porter

Moviment. Cristian Álvarez va ser l’únic que va formar parella amb un mínim de continuïtat en els darrers temps a la porteria blanc-i-blava, que s’ha abonat als canvis estiu rere estiu

L’Espanyol té tres porters amb contracte, un acord verbal que no tirarà endavant amb un altre i encara hi ha un cinquè a qui volia renovar sense èxit. L’embolic a la porteria és ja un clàssic de cada estiu, si bé enguany hi ha la seguretat que l’inquilí, passi el que passi, té nom i cognoms: Diego López.

L’Espanyol va fer els deures de seguida en lligar la continuïtat de Diego López per a dues temporades. I ni així ha evitat que la porteria sigui un maldecap. La figura del gallec és tan imponent que trobar un suplent no és fàcil. D’entrada, Roberto n’ha tingut prou amb un any a la suplència i vol trobar un destí on pugui ser titular. Té un acord amb el Màlaga, que no arriba però ni a la meitat dels 3 milions de traspàs que reclamen els blanc-i-blaus. I tampoc té excessiva pressa perquè primer ha de trobar destí a Kameni, a qui mira de col·locar a Turquia. Al club andalús tot queda entre ex-periquitos, ja que el segon porter serà Andrés Prieto. L’Espanyol volia renovar l’alacantí després del bon rendiment –tant al filial com de tercer del primer equip– i cedir-lo a un segona A, però la proposta d’anar a un primera ha estat més llaminera. Dilluns es va acomiadar en espera d’anunciar el nou destí.

Kameni-Iraizoz-Cristian

Així, el segon i tercer porter de l’equip blanc-i-blau la temporada passada poden acabar compartint vestidor al Màlaga. Això vol dir moviments a l’Espanyol, un clàssic de cada estiu. El de Fuenlabrada va ser l’aposta fa un any, el primer fitxatge, però el final del mercat va comportar l’arribada de Diego López, dies després que Pau, veient-se suplent, demanés anar al Tottenham. Un any abans era Bardi qui aterrava a la recerca d’una consolidació que no va arribar, ja que va ser rellevat per Arla al gener. I Pau havia estat el relleu de Germán Parreño, passant de suplent de Kiko Casilla a titular quan el d’Alcover va anar al Madrid. Si anem tirant enrere en el temps veurem com la consolidació d’un intocable derivava en relleus a la suplència. La parella Cristian Álvarez-Casilla va aguantar un parell de temporades (2011-2013), una menys que l’argentí i Kameni (2007-2011), que durant un temps es van veure acompanyats de Javi Ruiz. El veterà Lafuente va ser vist i no vist sota les ordres d’Ernesto Valverde i va entrar dins l’operació que va enviar a l’Athletic Gorka Iraizoz, que va pugnar dos anys amb el camerunès (2005-2007), que havia desbancat el belga Lemmens.

Precisament, Iraizoz tenia emparaulat el retorn, si bé tot indica que quedarà en paper mullat. La dificultat per solucionar el futur de Roberto i el cas Pau han fet que no hi hagi cap termini clar per poder tirar cap a una direcció o una altra, i el veterà basc té llibertat per trobar una nova llar. No li falten ofertes. En el cas del gironí, el Tottenham té fins al 30 de juny per exercir l’opció de compra per 7 milions, però no en té cap intenció. L’última oferta va ser de poc més de 2 milions i pagaran els 400.000 euros de penalització per no quedar-se’l. El jove porter guanya números per ser el suplent de Diego López, tot i que l’Espanyol vol abans que prorrogui el contracte, ja que no el vol veure marxar lliure el 2018. Una altra carpeta per solucionar a la porteria, que, com cada estiu, és sinònim de moviments.

PER KAMENI

El segon i tercer porter de l’equip periquito poden acabar junts de nou a Màlaga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)