Espanyol

Qüestió de prioritats

Creixement. L’equip blanc-i-blau destina les primeres setmanes del mercat a lligar peces clau de la temporada anterior i la llista d’incorporacions per al curs vinent es manté encara buida

A la vida tot és qüestió de prioritats. Quique Sánchez Flores i Ramon Robert es van passar el tram final de lliga parlant dels jugadors amb ganes d’anar a l’Espanyol i emprant la paraula “il·lusió” sovint, però el primer pas per continuar creixent era retenir les peces clau d’una plantilla que va enterrar la paraula “permanència” i va demostrar que el club periquito està preparat per afrontar cotes més ambicioses.

Leo Baptistao, de 23 anys, va anunciar ahir que l’Espanyol abonava a l’Atlético els 3,5 milions d’euros pendents per quedar-se l’altre 50% dels drets. És el tercer moviment de la direcció esportiva, que va fer ús de la clàusula de compra (obligatòria per les variables) d’1,3 milions de Pablo Piatti i va lligar Diego López per dues temporades amb opció a una tercera. El gallec va ser una garantia, amb una de les millors mitjanes de gols encaixats de la lliga, mentre que l’extrem argentí va ser el segon màxim golejador (10) i líder en assistències (10); xifres que només van superar els davanters dels gegants de la competició. En el cas de Baptistao, malgrat les lesions, ha acabat sumant sis dianes en 16 partits de titular, deixant clar que si la salut li ho permet tindrà un rol clau, sobretot a l’hora de sortir a la contra. Leganés, Deportivo i Granada van recordar-ho en el tram final de la lliga.

El cas Gerard Moreno

Els tres jugadors tenen un rol més que important en els plans de Quique Sánchez Flores, així que s’ha prioritzat la seva continuïtat. Queda pendent el cas de Diego Reyes. El Porto ha d’ingressar diners abans del 30 de juny per quadrar números en el joc net financer de la UEFA i l’Espanyol mira de pressionar amb el pas dels dies per rebaixar els set milions de l’opció de compra. Té un acord amb el central, si bé cada cop hi ha més equips interessats a adquirir els seus serveis i el club portuguès confia que destaqui a la Copa Confederacions per revaloritzar-se. No hi compta per a la pròxima temporada i vol fer caixa.

L’Espanyol ha gastat, doncs, 4,8 milions entre Baptistao (3,5) i Piatti (1,3), i n’hi caldria sumar un mínim de 6 més per Diego Reyes, veient volar més la meitat del pressupost en fitxatges. En la voluntat de lligar les peces clau també resta pendent Gerard Moreno. El club blanc-i-blau voldria tenir més del 50% dels drets, però el Vila-real es nega a negociar i fins i tot amenaça amb recuperar-lo. El pitxitxi periquito no té cap ganes de tornar a vestir de groc i l’Espanyol com aconseguir el 80% dels drets, així que té poc marge de maniobra. L’arribada d’una oferta interessant per als castellonenc faria d’accelerador. Així, l’Espanyol prioritza mantenir les peces clau i gairebé un mes després encara no té cap cara nova per presentar. Els fitxatges, que seran en principi un mínim de cinc i no inclouran Gorka Iraizoz, es fan esperar de moment.

LA XIFRA

4,8
milions d’euros
ha abonat l’Espanyol un cop acabada la lliga per Pablo Piatti i Leo Baptistao.

El primer fitxatge lligat trigarà setmanes en ser presentat

Els aficionats de l’Espanyol continuen mirant cada dia les notícies i xarxes socials a l’espera que arribin les novetats en forma de fitxatges. N’hi ha un de lligat des del mes de gener, quan Sergio García va acordar tornar a vestir de blanc-i-blau i va topar amb la negativa de l’Al Rayyan a deixar-lo anar sense finalitzar el contracte de dos anys. El gener va passar de llarg i amb l’arribada de l’estiu s’ha d’oficialitzar el retorn del punta del Bon Pastor, de 34 anys. Hi ha un problema de documentació, ja que per no tributar els guanys del Qatar a Espanya necessita viure sis mesos i un dia fora de l’Estat. Per tot plegat, la presentació no es farà fins al juliol, poc abans de l’inici de la pretemporada. La tradicional imatge del jugador fent tocs de pilota damunt la gespa de Cornellà-el Prat no tindrà Sergio García de primer fitxatge. Hi ha un altre davanter, dos centrals, un lateral esquerre o un migcampista que gaudirà d’aquest honor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)