Espanyol

Espanyol

Mercat

Embranzida a la porteria

Mercat. El traspàs imminent del punta del Màlaga Sandro a l’Everton, a canvi de sis milions, hauria de ser un element clau per desbloquejar la marxa de Roberto Jiménez a la Costa del Sol

L’Espanyol s’ha dedicat en aquesta primera part del mercat a aconseguir en propietat els futbolistes tangencials per al seu projecte. Els passos han anat encaminats a comprar tots els drets de Diego López, Pablo Piatti i Leo Baptistão, al marge de confirmar el retorn de Sergio García. El mercat de contractacions segueix avançant i una de les carpetes que té oberta sobre la taula el director esportiu, Jordi Lardín, és la marxa de Roberto Jiménez. El porter madrileny fa setmanes que té aparaulat el seu fitxatge amb el Màlaga, on Míchel el vol com a titular. Fins ara el Màlaga i l’Espanyol no s’han posat d’acord en el preu de traspàs del de Fuenlabrada. El club blanc-i-blau vol que els andalusos s’apropin al màxim als tres milions que van pagar fa un any a l’Olympiacòs, i no volen regalar un dels seus principals actius que té ara en nòmina. Els moviments es podrien aclarir en els propers dies. I és que el Màlaga té pràcticament tancada la marxa del seu davanter Sandro Ramírez a l’Everton. Des d’Anglaterra asseguren que el canari ja ha passat la protocol·lària revisió mèdica i dilluns o dimarts farà efectiu el pagament del traspàs. Sandro marxarà al conjunt de Ronald Koeman a canvi dels sis milions d’euros en què està taxada la seva marxa. Aquesta injecció de diners farà que el club de la Costa del Sol pugui apujar la seva oferta inicial per acontentar l’Espanyol i facilitar la marxa de Roberto, un dels objectius prioritaris de Míchel. L’altra pota de l’operació és Kameni. El Màlaga vol donar sortida al camerunès, ja que el pla és comptar amb Roberto com a primer porter i Andrés Prieto com a segon.

La marxa de Roberto, al marge dels guanys pel traspàs, també permetria a l’Espanyol alleugerir la massa salarial, ara mateix el màxim maldecap per quadrar l’entrada de nous fitxatges. En aquest punt, també anirà agafant rellevància la tornada de Pau López. L’Espanyol encara no ha ofert la renovació al porter i no ho podrà fer fins que no passi el 30 de juny. Data en què acaba el seu contracte amb el Tottenham. El conjunt londinenc té una opció de compra de 7 milions d’euros, però només està disposat a pagar poc més de dos milions, i l’Espanyol s’ha negat a acceptar-ho. Cal recordar que si el club de Pochettino no fa front a la compra del gironí haurà de pagar mig milió d’euros en concepte d’indemnització.

Les altres carpetes

Els moviments en la configuració de la plantilla no acaben pas aquí. L’Espanyol té altres fronts oberts. Dues de les peces que són més urgents i tangencials per al tècnic Quique Sánchez Flores, és la incorporació d’un lateral esquerre. El nom que està agafant força és el de Dídac Vilà, que va revelar el portal Sportyou. El retorn del maresmenc seria una alternativa per entrar en competència amb Aarón Martín. L’altra operació que ha de ser la cirereta del mercat i en què l’Espanyol vol un futbolista de pes és la posició de migcampista. Quique va donar ordres a la direcció esportiva de trobar un cervell per a l’equip. Els noms dels dos principals candidats són coneguts: Borja Valero i Éver Banega. El primer sembla un repte impossible i el seu futur seguirà lligat a Itàlia. Banega està disposat a venir, però, segons apuntava ahir Sky Italia, l’Inter demana 12 milions d’euros per la seva marxa. L’Espanyol podria pagar aquesta quantitat, però seria apostar la pràctica totalitat de la bossa de diners de què disposa per fer fitxatges en aquesta finestra a una sola carta i sembla poc probable, per no dir impossible, que es faci aquesta inversió en un únic jugador. I més tenint en compte que els blanc-i-blaus encara estan pendents d’incorporar dos centrals. El primer porta el nom de Diego Reyes. El mexicà jugarà la copa Confederacions amb la seva selecció. L’Espanyol té fins al 30 de juny una opció per comprar el defensa internacional a canvi de set milions. Una quantitat que ha intentat rebaixar. La data límit s’acosta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)