Espanyol

espanyol

mercat

No estan per rebaixes

L’Espanyol segueix ferm en la seva intenció de no deixar marxar els millors actius si no és cobrant la clàusula de rescissió

David López està taxat en 40 milions d’euros i el jove Aarón Martín està valorat en 30

El mercat de fitxatges encara està en l’etapa del pròleg. Encara queden més de dos mesos per arribar a la cloenda, el 31 d’agost. Fins a aquesta data límit tot és possible i tot pot passar. L’Espanyol s’aixecava aquest matí amb la notícia avançada per RAC1 sobre el suposat interès del Barça a aconseguir els serveis d’Aarón Martín. El club blanc-i-blau va negar ràpidament qualsevol mena de contacte o trucada del club blaugrana. Però més enllà d’haver sondejat l’agent del futbolista de Montmeló, els rectors del club blanc-i-blau s’han afanyat a deixar clara la seva actitud en el mercat. Cap futbolista marxarà sense pagar íntegrament la seva clàusula. L’Espanyol té clar que, ara mateix, i amb la projecte en expansió i sense les estretors econòmiques del passat, no pot regalar els seus millors actius. A més, a favor d’aquest raonament també juga la inflació que està experimentant el mercat europeu. La Premier anglesa va estrenar el curs anterior el nou contracte de televisió. La Serie A italiana l’estrena enguany i la Bundesliga també ha vist eixamplat el seu marge de beneficis gràcies a les plataformes audiovisuals. En el full de ruta de l’Espanyol no hi apareix la venda dels seus millors jugadors. Ara mateix les dues peces que tenen més atractiu en el mercat són Aarón Martín (inexplicablement, fora de la convocatòria d’Albert Celades per a l’europeu sub-21) i David López. El de Montmeló és el lateral amb més projecció de futur de la lliga juntament Theo Hernández. El Madrid ha pagat prop de 30 milions d’euros pel futbolista de l’Atlético cedit a l’Alavés i el preu d’Aarón ha de ser, per força, similar. Ja té una clàusula de rescissió de 30 milions i passarà a 40 a partir de l’1 de juliol del 2018. El club ja va rebutjar una proposició del club colchonero l’hivern passat de sis milions d’euros i, a més, compta amb la complicitat del futbolista, que, ara mateix, no està obert a fer un canvi d’aires. Aarón és el primer que és conscient que necessita jugar més temps a l’Espanyol per créixer com a futbolista i com a persona. El club blanc-i-blau li dona un aixopluc ideal per seguir amb el seu projecte de futbolista a prop del seu nucli familiar.

Més complicada és la situació de David López. El migcampista de Sant Cugat s’ha revalorat aquesta temporada convertint-se en un dels eixos vertebradors de la defensa. Tothom coneixia la seva gran qualitat a la medul·lar, però enguany s’ha destapat com un central sensacional, posició que ha ocupat gran part de la temporada. Una polivalència que ha cridat l’atenció, des de fa mesos, dels captadors de la Premier. David López combina una bona presència física, intel·ligència tàctica i sortida de pilota neta des del darrere. A tot això s’hi afegeix la seva personalitat per convertir-se en un líder nat al camp. Unes característiques que el fan ser un futbolista amb molt de mercat. El preu de la seva sortida és de 40 milions. Però, a diferència d’Aarón, David López té 27 anys i ja ha viscut una experiència a Nàpols. Sap el que és viure en un altre país i no li faria por un canvi d’aires. De moment, el futbolista no té intenció de marxar, i ha repetit en diverses ocasions que es vol quedar a l’Espanyol, però amb la incògnita oberta que dona el futbol. “Mai se sap el que pot passar. Vaig marxar l’últim dia de mercat cap a Itàlia”, recordava fa un mes el mateix futbolista, que no té intenció de forçar cap mena de traspàs. Caldrà veure com evoluciona tot, però una venda d’aquestes característiques seria una cop de timó en la política de reforços. L’Espanyol es vol emmirallar en el Sevilla i, per fer-ho, necessita un gran traspàs. Ara mateix, el club segueix encotillat pel límit salarial i el fair play econòmic de la lliga, i el seu principal maldecap és la situació de Caicedo.

L’especial situació contractual de Gerard Moreno

Al marge de David López i Aarón Martín, l’altre futbolista que centra les mirades d’altres club és Gerard Moreno. El davanter va signar aquesta darrera temporada el seu millor any com a professional sumant 13 gols en 37 partits. Va ser el futbolista més utilitzat per Quique Sánchez Flores. El problema rau en la seva especial situació contractual. El Vila-real comparteix al 50% els drets del punta de Santa Perpètua. El problema és que l’Espanyol ha d’acceptar una oferta igual o superior a set milions d’euros. Si arriba, el club blanc-i-blau pot pagar al club de la Plana Baixa la meitat de la quantitat oferta o bé renunciar al futbolista i embutxacar-se el seu percentatge. Però vistos els preus que s’estan pagant en el mercat, Gerard Moreno és una autèntica ganga en el mercat, i és una preocupació real.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)