Espanyol

Molts deures per fer

L’equip blanc-i-blau inicia la pretemporada d’aquí a deu dies i està coix en diverses posicions, sense porter i amb un únic central

Quique Sánchez Flores estava convençut que arrencaria amb la plantilla gairebé definida

Les vacances seran història d’aquí a només deu dies per als jugadors de l’Espanyol i hi ha molts deures a fer. Massa segurament. Quique Sánchez Flores va estar setmanes anunciant que s’havien fet els deures i esperava tenir l’equip molt definit en el retorn a la feina, però es trobarà una situació ben diferent. Sergio García és l’única cara nova a hores d’ara i hi ha posicions especialment coixes, com ara la porteria i l’eix de la defensa.

Quique Sánchez Flores va vendre il·lusió en el tram final de temporada. El tècnic blanc-i-blau va dir que es podrien fitxar els primers noms de la llista i que estaven sorpresos de la quantitat de jugadors que volien sumar-se a l’ambiciós projecte. El campionat es va cloure fa més d’un mes i de novetats, poques. A deu dies de l’inici de la temporada la situació és delicada. Si l’entrenador madrileny va aconseguir resultats en el primer any a partir de la solidesa defensiva, l’inici de la pretemporada no serà fàcil. La gira d’Indonèsia es farà sense porters del primer equip. Diego López encara s’està recuperant de l’operació de genoll, mentre que Roberto serà jugador del Màlaga en qüestió de dies. Andrés Prieto, que exercia de tercer, també ha marxat al club andalús i Pau tampoc no hi serà perquè és a l’europeu sub-21, es casa demà passat i té permís per incorporar-se més tard.

El 30 de juny era precisament la data límit per al Tottenham si volia abonar els set milions de l’opció de compra del porter gironí. Els spurs trobaven excessiu el preu i abonaran els 500.000 euros de penalització per no quedar-se’l. L’Espanyol, al seu torn, n’haurà de pagar 300.000 per haver dit no als també set quilos que costava Diego Reyes. El Porto no va acceptar els terminis de pagament proposats i no hi ha acord, que no vol dir que l’entitat blanc-i-blava no vulgui continuar comptant amb el mexicà. De moment, no hi serà perquè encara que hi hagués entesa ràpida, tindria uns dies extres perquè està disputant la copa Confederacions amb Mèxic. Amb tot, l’Espanyol se centra en el fitxatge d’un defensa perquè si la pretemporada arrenqués avui Quique Sánchez Flores tan sols disposaria de David López a l’eix central. En nòmina també hi ha Óscar Duarte, però no estarà recuperat fins al gener com a mínim. Lluís i altres del filial hauran de tapar el buit, com passarà a la porteria, en aquest cas amb juvenils.

En totes les línies

No és la millor manera d’arrencar la pretemporada, si bé la venda de Roberto i saber per fi el límit salarial en què s’ha de moure l’Espanyol ha de facilitar les gestions en els pròxims dies. A la defensa falten dos centrals i Dídac Vilà, que no s’incorporarà fins que resolgui el conflicte contractual amb l’AEK. Al mig del camp falta un jugador creatiu i trobar una sortida a Diop. Finalment, a la davantera hi ha el cas clau de Caicedo, a qui es vol trobar nou destí per deslliurar-se de la fitxa en una operació que no serà gens fàcil. Si no surt segurament no aterrarà el davanter que ha demanat Quique, que ahir va veure com l’acord amb Mariano quedava en no res per aquest motiu. Hernán Pérez també té la porta oberta, com Álvaro, que estarà encara un mes de baixa. Molts deures per fer.

ATURATS

El termini del 30 de juny passa sense novetats pel que fa al futur de Diego Reyes i Pau López

Pretemporada del tot perfilada

L’Espanyol feia dies que estava pendent de tancar un últim amistós en la pretemporada. Ja no. L’equip blanc-i-blau ja té la fase de preparació definida, i tornarà a l’activitat el pròxim dia 10. Quatre dies més tard els homes de Quique Sánchez Flores disputaran el primer amistós en una gira per Indonèsia que tindrà un segon enfrontament el 19 de juliol a Djakarta. El primer rival de nivell arribarà el 28 amb viatge a Suïssa per enfrontar-se al Borussia Dortmund, pas previ a la minigira per Alemanya del 31 al 6 d’agost en les instal·lacions que fa servir la selecció germànica a l’Asegaler Mühle. Ja hi havia tancat un enfrontament amb l’Hamburg, però se’n buscava un altre i l’entitat blanc-i-blava va anunciar ahir l’entesa amb el Twente holandès, amb qui se les haurà el 2 d’agost a l’Sportpark Het de Vriezenveen, a tocar de la frontera alemanya. La pretemporada tindrà aleshores una única cita pendent en la presentació del Nàpols davant la seva afició el dia 10 a l’estadi de San Paolo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)