Espanyol

espanyol

mercat

Granero serà el cervell de l’Espanyol

El migcampista es convertirà, dilluns que ve, en el segon fitxatge de la temporada

És una petició directa de Sánchez Flores per reforçar la medul·lar en tasques de creació. Arriba lliure de la Real Sociedad

Esteban Granero (Pozuelo, Madrid, 1987) es convertirà dilluns en el segon fitxatge de l’Espanyol després de Sergio García i, de fet, ja iniciarà la pretemporada amb la resta dels seus nous companys. El mateix president de la Real Sociedad, Jokin Aperribay, reconeixia ahir a la tarda que no posarà cap impediment a la seva sortida i que estava en negociacions amb l’Espanyol. El mig és una petició directe de Quique Sánchez Flores. El tècnic el coneix a la perfecció i ja el va tenir a les seves ordres en etapa de formació al juvenil del Real Madrid. El futbolista té previst viatjar en les pròximes hores a Barcelona per passar la pertinent revisió mèdica i segellar el nou contracte en breu. El lligam amb l’Espanyol seria per dues temporades amb una tercera d’opcional depenent dels partits jugats. El futbolista arribarà amb la carta de llibertat sota el braç procedent de la Real Sociedad, com avançava en l’edició d’ahir El Diario Vasco. El futbolista madrileny no ha tingut gaire sort en les últimes dues temporades al conjunt basc. No va entrar en els plans d’Eusebio Sacristán i des de fa mesos tenia decidit fer les maletes pel seu poc protagonisme. Als 30 anys, que va fer el 2 de juliol passat, no volia reviure una tercera temporada sense sentir-se protagonista. Ara a l’Espanyol espera recuperar el bon to de futbol que sempre ha mostrat quan ha tingut la continuïtat necessària.

Una figura clau

Una de les grans prioritats de l’Espanyol, i especialment del seu tècnic, era incorporar un futbolista de pes per a la medul·lar. Quique Sánchez Flores era molt conscient que un dels dèficits del seu equip en la seva temporada de bateig a Cornellà era la feblesa en la zona de creació. L’Espanyol tenia problemes per portar la iniciativa dels partits, i més si aquests es recargolaven amb el resultat en contra. Rarament els blanc-i-blaus van remuntar un partit la darrera temporada. Un fet anecdòtic que es pot comptar amb els dits d’una mà. Per aquest motiu es necessitava un futbolista que donés equilibri i potència al joc interior de l’equip. Un home amb capacitat de posar-se l’equip a l’esquena i moure les transicions de defensa cap a l’atac amb prou criteri estratègic. El club blanc-i-blau feia mesos que estudiava el perfil d’aquesta incorporació tangencial per fer evolucionar el seu projecte. Pel camí van picar a la porta de Borja Valero, Ever Banega i Alejandro Pozuelo, entre altres. Tots aquests futbolistes responen al perfil que té Granera. Jugadors amb visió de joc i gran habilitat per llançar als davanters. Les primeres opcions que es van treballar van anar caient pel límit salarial i, de retruc, per la incapacitat d’assumir una alta fitxa lligada a un alt salari. Cal recordar que l’Espanyol té al voltant de 14 milions d’euros per invertir en el mercat. La cessió de Roberto Jiménez al Màlaga ha accelerat el fitxatge de Granero, que cobrarà la nòmina que estava destinada al porter. De fet, la seva incorporació ja s’havia posat sobre la taula l’estiu passat, però al final es va apostar per altres incorporacions. Enguany, el Pirata no s’ha escapat i no s’ho ha pensat dues vegades a marxar d’Anoeta, amb la clara intenció de recuperar el seu bon futbol sota la mà de Sánchez Flores, el seu gran valedor, que ja va coincidir amb ell al juvenil del Real Madrid. Ara el pensa mimar i pensa donar-li la confiança que no ha tingut en els últims anys. I és que la carrera del madrileny ha estat marcada per la irregularitat. Ha combinat temporades de bon futbol com les que va fer al Getafe (2008/09), a la Real (2014/15) o fins i tot al Madrid (2009/10) amb altres en què ha viscut en un etern rol de suplent. L’Espanyol és la seva oportunitat per reenganxar-se al futbol. A més, jugarà a Cornellà el que va ser el primer futbolista que va marcar un gol oficial a l’estadi quan jugava al Madrid. Una diana sentida que no va celebrar i va dedicar a Dani Jarque.

CONTRACTE LLIGAT

El mig, de 30 anys, signarà per dues temporades amb una tercera d’opcional

SENSE SORT

La Real el deixarà marxar lliure; els dos últims anys no ha gaudit de gaires minuts

SÁNCHEZ FLORES

Ja va intentar fitxar-lo el curs passat i el va tenir al juvenil del Real Madrid

La despesa principal serà per reforçar la defensa

Fins ara l’Espanyol s’ha mogut lent en el mercat, com el gruix d’equips de primera; les noves normes de control econòmic de la LFP encotillen moltes entitats. Per esquivar-ho, els blanc-i-blaus han fet dues incorporacions a cost zero. La confirmada de Sergio García, procedent de l’Al Rayyan de Qatar, i l’esmentada de Granero aquest mateix cap de setmana també a cost zero. I és que l’Espanyol té clar que tots els esforços econòmics s’han de centrar a reforçar la defensa. Les urgències són incorporar dos centrals i aquí és on el club blanc-i-blau haurà de gratar-se la butxaca per incorporar gent de qualitat. La prioritat és aconseguir la propietat de Diego Reyes. El mexicà vol continuar a l’Espanyol i farà tot el possible per continuar-hi; ja té un acord per a les quatres temporades vinents, però abans el club ha de tancar la negociació amb el Porto, que de moment es manté inflexible. Al marge del central mexicà, l’Espanyol necessita incorporar un altre central i també està pendent de què farà amb el lateral esquerre si no fitxa finalment Dídac Vilà. També es busca un home per a la banda d’atac.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)