Espanyol

L’avantatge de tenir una base

L’equip blanc-i-blau oblida la revolució de fa un any i parteix d’una manera de jugar definida

Quique Sánchez Flores i els jugadors estan molt a sobre de Granero i Mario Hermoso per tal de corregir els moviments tàctics

L’Espanyol va viure fa un any la gran revolució amb la tranquil·litat econòmica derivada de Chen Yansheng i l’ambició esportiva que acompanyava el projecte amb Quique Sánchez Flores a la banqueta. Entrenador nou, onze fitxatges –uns quants a última hora– i gairebé una vintena de baixes en un rentat de cara evident, que es va acusar en les primeres jornades. Dotze mesos més tard i després d’una primera temporada engrescadora, hi ha voluntat de continuar creixent i l’avantatge de partir d’una base feta, a la qual es fan retocs per millorar els punts febles.

L’Espanyol disposa per fi d’una sèrie de dies per fer dobles sessions i amb un clima no infernal. Quique Sánchez Flores se centra molt en el treball tàctic, conscient que va ser la base de la millora en l’última campanya. La valentia es va endur una clatellada amb el 6-4 del debut en la lliga i el mal inici, mentre que la solidesa defensiva i l’ordre van ser la fórmula per consolidar-se i moure’s sempre en la zona tranquil·la de la taula, amb Europa a l’horitzó. Així, les sessions preparatòries a Herzlake tenen un alt component tàctic, amb èmfasi en la pressió defensiva i les basculacions. “Ordre, parlar molt amb el company i reduir els espais. Podem intentar ser moltes coses, però la nostra força és l’ordre i el posicionament. És el que som”, cridava als jugadors. Els lesionats i l’absència de fitxatges dificulten la feina del mister, Els seus ajudants estan molt a sobre de Granero. La sortida de pilota de Mario Hermoso i la tècnica del Pirata han de servir per millorar l’elaboració ofensiva, el gran mal del primer any de Quique, però si no ho acompanyen de sacrifici no jugaran. Per això el tècnic periquito parava sovint el joc per corregir la posició de l’exrealista, així com del defensa madrileny, que té l’ajuda constant de David López, que no dubta a explicar-li un cop rere l’altre com moure’s per no deixar forats en la cobertura.

Entendre la filosofia

Sergio García era el tercer element nou, a banda dels joves. Un panorama ben diferent del del 2016. És l’avantatge de l’Espanyol, que fa un any que treballa el sistema i té clar què li funciona. Per això s’esforça a inculcar-ho als fitxatges, que ho han d’assimilar de pressa si volen minuts. A Jurado o a Caicedo en la temporada anterior els va costar entendre-ho i ara ja en ressalten la importància. “Sí, és la idea, que l’equip es mantingui com l’any passat, millorant cada dia. Sempre treballem molt per donar el màxim i, com que ens coneixem bé, tenim avantatge”, afirmava el gadità, que veia possible el repte de millorar la vuitena posició. “Ho intentarem des de l’inici. Som ambiciosos i volem estar a dalt. La lliga té un nivell molt alt, però treballarem des de l’inici per estar com més amunt millor, que és el que volem. Conèixer tan bé què vol el mister i els companys ens ajudarà.” No serà fàcil pel fre que suposa el límit salarial de la LFP i la superioritat econòmica de rivals com la Real o el Vila-real. “Poden tenir més recursos, però aquí hi ha un grup humà impressionant i tothom sap què vol el mister”, hi afegia Mario Hermoso. L’avantatge de tenir una base apresa.

PROTAGONISTA

Sempre treballem molt per donar el màxim i, com que ens coneixem bé, tenim avantatge
José Manuel Jurado
jugador de l’espanyol

LES NOVETATS

3
fitxatges
ha fet fins ara l’Espanyol: Granero, Mario Hermoso i el retorn de Sergio García.

Aarón treballa al marge i alimenta els problemes defensius

L’Espanyol va fer ahir un entrenament a les deu del matí i un altre a quarts de set de la tarda. No es va veure Aarón al matí. El lateral esquerre es va llevar amb una sobrecàrrega al quàdriceps de la cama dreta, res greu, però per precaució se’l va fer parar i fer treball individualitzat de recuperació. A la tarda, només una part de la sessió. El problema és que no té suplent ni competidor, en espera de resoldre el conflicte de Dídac Vilà. Els blanc-i-blaus han demanat a l’AEK més documentació per mirar de resoldre-ho sense els jutjats, que amenacen d’alentir-ho. Amb tot, Aarón se sumava ahir a una llarga llista d’absències amb Diego López, Duarte, Montañés, Hernán Pérez, Gerard Moreno, Álvaro i Víctor Sánchez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)