Espanyol

Empat amb missatge

L’equip blanc-i-blau tanca la gira per terres alemanyes amb un empat i una defensa de circumstàncies per la falta de fitxatges

L’entrada de Melendo millora el joc en la segona part, amb rol destacat del porter juvenil Adri López

hamburg 1 ESPANYOL 1

ESPANYOL:Adri López, Javi López, Diop, Hermoso, Aarón, Jurado, Javi Fuego, Marc Roca, Piatti, Baptistão i Gerard Moreno. També: Melendo, Granero, Sergio García i Pol Lozano. HAMBURG:Mathenia, Sakai, Papadopoulos, Mavraj, Douglas Santos, Müller, Jung, Walace, Hahn, Hunt i Wood. També: Pollesberck, Holtby, Diekmeier, Janjicic, Jatta, Schipplock. GOLS:0-1 (60’) Baptistão. 1-1 (86’) HoltbyÀRBITRE:Robert Schröder. Targeta groga a Douglas Santos (28’).CAMP:Volksparkstadion d’Hamburg. 20.147 espectadors.

Quique Sánchez Flores s’ha passat tota l’estada d’Alemanya amb un aire molt més pensatiu del que és habitual. L’Espanyol va disputar ahir el penúltim amistós de la pretemporada i hi ha molt a polir, sobretot per l’absència de fitxatges. Els blanc-i-blaus van acabar empatant contra l’Hamburg i el tècnic va enviar un missatge clar sobre la urgència de centrals situant Diop a l’eix defensiu i assistint a una pluja d’errades d’Hermoso.

Quique Sánchez Flores sap que si no hi és David López, malament. El de Sant Cugat del Vallès és qui millor llegeix el joc i té un cervell privilegiat que el converteix en l’extensió de l’entrenador a la gespa. El central ordena la defensa, corregeix posicions i té clar els marcatges en accions d’estratègia. Però unes molèsties a l’adductor van deixar-lo fora per precaució i la rereguarda va haver d’incloure experiments. Un onze amb Diop de central i els teòrics titulars al davant, amb Fuego i Marc Roca al mig del camp, on tampoc tenia alternativa per la lesió de Víctor Sánchez.

Amb tot plegat, esperar la millor versió de l’Espanyol era d’un optimisme desbocat i més contra un rival que el pròxim cap de setmana ja arrenca la lliga. Això sí, està cridat a lluitar per no baixar. Amb tot, la millor ocasió va arribar amb una bona pressió defensiva i sortida rapidíssima a la contra dels periquitos en el minut 20, amb un rebot que va deixar Piatti sol, si bé l’intent de l’argentí de superar per alt la sortida desesperada del porter fora l’àrea es va perdre fora per poc.

Pluja d’ocasions locals

La rèplica va arribar ben poc després en una falta d’entesa entre Mario Hermoso i el juvenil Adri López, titular perquè també es va optar per la precaució amb Pau. Volea alta de Wood dins l’àrea. No va trigar a tornar-hi l’Hamburg, que si trenava una mica les jugades trobava forats en una defensa periquita palpablement desordenada. Massa cares noves i l’absència de David López eren un pes excessiu. Curiosament, la clara ocasió dels catalans havia precedit una fase de caos, discussions constants i errades en el marcatge i en el càlcul de distàncies, sense trobar tampoc cap manera de fer una contra en condicions. Rellevant Adri López en aquesta missió, Diop va exercir de salvador a un pam de porteria quan la graderia ja veia el primer gol.

De la bona acció a l’errada. Una constant. Així, si Aarón estava a punt de tenir una ocasió clara al 34’, ningú li va fer la cobertura i el forat gegantí a l’esquerra no va acabar amb l’1-0 perquè Hunt es va passar de generós en lloc de xutar. El domini i les ocasions eren locals i no trigaria a arribar la següent amb rematada alta de Müller, que va deixar en evidència Hermoso i va fer més entenedora l’exigència de Quique de portar dos centrals. Abans del descans, però, Gerard Moreno va tenir-la en una gran centrada de Piatti que no va saber definir bé de cap. Són les virtuts de l’onze periquito, que té velocitat i idees clares, així que amb ben poc et genera una ocasió. Si bades, reps.

La segona part va arrencar amb més ocasions locals en un misto de Wood a l’àrea petita i Adri López de salvador de nou. Calia esperar els canvis per veure si hi havia una millora i així va ser. El primer moviment va ser l’entrada de Melendo, que en el 60’ va deixar sol Gerard Moreno davant del porter. Baptistão, a pler, va aprofitar la passada de la mort per fer el 0-1. Els mateixos protagonistes poc després amb cursa del brasiler, un malson per al central Mavraj, toc de Melendo i rematada al pal del pitxitxi.

El partit va entrar en un reguitzell de canvis interromput per l’excés de vista de Robert Schröder. Escàs contacte de Mario Hermoso i fora l’àrea... doncs penal. No ha estat de sort l’Espanyol amb els àrbitres, però Adri López, escollit MVP, va aturar el llançament de Hunt. Va durar poc l’alegria, perquè tot seguit Javi Fuego es va lesionar. Pol Lozano va entrar i hi havia dos juvenils a l’onze. La victòria s’escaparia en una rematada a pler de Holtby en el 86’, de nou amb Hermoso sortint a la foto. Clara mostra que cal fitxar.

EL VESTIDOR

M’hauria agradat tenir un altre onze, però les circumstàncies són les que són. Pape Diop ha fet un gran partit de central
Sabíem que seria difícil, que l’Hamburg a casa pressionaria i seria molt físic, però el compromís sempre hi és, l’equip sempre respon
Adri López el teníem poc vist i ens està agradant. És potent, més porter dels 80 o 90 que no del 2017, però ha fet un gran partit
No hauríem d’arribar a la primera jornada en aquesta situació. No podem viure tan al límit en posicions clau
Quique Sánchez Flores
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)