Espanyol

Assaig general desenfocat

Amistós. L’Espanyol tanca la seva pretemporada a Nàpols (21 h /Esport3 / Gol) pendent dels fitxatges i, sobretot, d’una línia defensiva agafada amb pinces i de nou sense David López

El compte enrere de l’Espanyol 2017/18 ha començat i Quique Sánchez Flores continua pendent de tancar carpetes, amb la línia defensiva com a principal preocupació. “No hauríem d’arribar al punt de posar migcampistes de centrals”, va remugar diumenge a Hamburg el tècnic blanc-i-blau, que segueix descomptant hores sense poder apuntalar la seva línia defensiva i aquest vespre a Nàpols (21 h / Esport3/ Gol) haurà de tornar a fer equilibris en l’últim partit de la pretemporada, contra un rival de Champions i en el que hauria de ser l’assaig general del seu equip amb la visita al Pizjuán ja a l’horitzó. Però difícilment ho serà.

Tot i haver competit amb dignitat al llarg de la preparació i haver plantat cara a rivals de nivell com l’Hamburg i, sobretot, el Borussia de Dortmund, l’Espanyol segueix a mitja cocció, pendent de poder tancar l’arribada de com a mínim dos centrals –Naldo (FK Krasnodar) està encaminat i s’espera per Diego Reyes– i obligat a començar a construir des de la incertesa. Aquest vespre al San Paolo no serà diferent i Quique haurà de seguir donant protagonisme a un Mario Hermoso desconcertant diumenge a Hamburg i acompanyant-lo d’algun jugador de la zona ampla. Podria repetir Pape Diop, com a Alemanya, o fins i tot donar l’alternativa a Javi Fuego. “Estic aquí per al que necessiti el tècnic, i si hi ha escassedat de centrals ho faré”, va exposar l’asturià, que, això sí, va matisar el missatge: “Les meves condicions s’adapten més a la posició que estic desenvolupant actualment.”

Sense David López

El santcugatenc, assentat a l’eix des de la temporada passada, es perdrà el que havia de ser un partit especial per a ell, el retorn a la que va ser casa seva durant dues temporades. Una lesió fibril·lar a l’adductor, però, l’ha deixat fora d’una llista que tampoc integra Pau López i que sí permetrà viatjar fins al sud d’Itàlia a joves del filial com ara Adri López, Edu Frias, Pipa, Lluís López, Álex López, Pol Lozano, Puado i Manuel Royo.

La continuïtat del Nàpols

Sempre obligat per una ciutat calenta i fervent, el conjunt partenopeu també afronta hores decisives d’una preparació que desembocarà en la prèvia de Champions de la setmana vinent, en què hauran de superar una de les eliminatòries més dures que ha ofert el sorteig, contra el Niça de Lucien Favre.

La presència europea, decisiva tant en l’aspecte esportiu com en l’econòmic, emmarca la visita de l’Espanyol a un Nàpols que ha apostat per la continuïtat, que només ha fet algun retoc el seu equip –Maksimovic (Torí), Ounas (Girondins de Bordeus) i Mário Rui (Roma) són les úniques cares noves–, però que basa el seu creixement en la continuïtat de la idea i en la feina de Maurizio Sarri, que ha convertit el partenopeu en un dels equips més agradables de presenciar al continent pel seu bon gust per sortir sempre jugant i amb un futbol molt mecanitzat. La temporada passada, de fet: va ser l’equip amb més possessió de pilota de la Serie A (57%), el que més passades va completar (21,972) i el que més encert en la entrega va tenir (87%). L’antítesi futbolística d’un Espanyol que, tot i les baixes, ha convertit l’equilibri del seu 4-4-2 en el seu millor aval.

EQUILIBRIS

Mario Hermoso i Lluís López són els únics centrals que s’endú Quique a Itàlia

CHAMPIONS LEAGUE

El Nàpols tanca la seva preparació i ja albira l’eliminatòria contra el Niça

“Partim d’una base més avançada”

Tot i la intranquil·litat que pugui generar la demora dels fitxatges i l’escassedat en algunes posicions, Javi Fuego considera que l’equip està en una fase més consolidada i que no li costarà tant començar a caminar com el curs passat. “Partim d’una fase més avançada que el curs passat, en què vam començar amb un partit atípic a Sevilla. Ara ens coneixem més, estem tenint força sobrietat defensiva i en atac tenim jugadors que ens aportaran alternatives”, va argumentar el migcampista asturià, que, en la seva segona temporada com a blanc-i-blau, li arriben bones vibracions. “Estem seguint la línia de l’any passat, la d’un equip solidari, compromès i competitiu. Hem fet una bona pretemporada, contra tot tipus de rivals que ens han fet afrontar diverses circumstàncies, i ens n’hem sortit en totes.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)