Espanyol

La tercera etapa de Dídac

Incorporacions. El club blanc-i-blau posa punt final al serial pel retorn del lateral esquerre mataroní, que signa per les tres pròximes temporades i serà presentat al migdia

El serial de l’estiu va tenir ahir un final feliç amb la confirmació del retorn de Dídac Vilà. El lateral esquerre, que aquest migdia serà presentat, viurà la tercera etapa blanc-i-blava, amb un rol ben diferent de les anteriors.

“Ho estava desitjant des de feia temps. L’Espanyol és el meu club des de petit, amb el qual he tingut més sentiments, el que m’ha donat l’oportunitat d’arribar al futbol professional. Vull aconseguir coses maques amb aquest gran equip.” Dídac va veure com acabava el calvari en què es va convertir desvincular-se de l’AEK. El maresmenc creia estar lliure de contracte, però els d’Atenes van utilitzar una clàusula de dubtosa validesa per allargar el vincle un tercer any, exigint una compensació. El risc era que el cas acabés al jutjat i s’allargués durant mesos, així que l’Espanyol va deixar-ho en mans del jugador. Si aconseguia la llibertat, signaria per tres temporades. El mataroní estava entrenant-se amb el Reus mentre negociava amb els grecs, als quals al final ha indemnitzat per girar full i mirar d’aconseguir minuts en una posició en què Aarón sembla intocable.

“Mentalment més fort”

Així, la tercera etapa de Dídac a l’Espanyol parteix d’una base ben diferent de les anteriors. El lateral va tenir un aterratge impactant al primer equip procedent del juvenil, i la necessitat d’ingressar diners de manera immediata pel deute gegantí de l’entitat blanc-i-blava va comportar un traspàs al Milan en el mercat d’hivern de la temporada 2010/11 per quatre milions, tal com va fer l’altre defensa de la casa que havia fet el salt amb un alt rendiment, Víctor Ruiz, al Nàpols per 8,5. El mataroní només tenia 20 anys i al conjunt italià tan sols va debutar de manera testimonial. A l’estiu va tornar a l’Espanyol cedit i va tenir-hi de nou un paper destacat; va ser titular en 37 partits de lliga. Al gegant transalpí continuava sense tenir-hi lloc i va iniciar un itinerari de cessions i lesions que van apagar-ne l’estrella fins a gairebé fer-la desaparèixer. Així, el València va descartar-ne el fitxatge en no passar la revisió mèdica i va estar un any en blanc, després del qual ni al Betis ni a l’Eibar va poder fer-s’hi un lloc. Desvinculat del Milan, a l’AEK va trobar durant dues temporades la continuïtat perduda i avui a quarts d’una serà presentat a Cornellà. “Soc un jugador amb molt de recorregut dins del futbol, amb més experiència i més constància, mentalment molt més preparat i amb ganes de menjar-me el món.” I totes les posicions de la plantilla estaran ara doblades.

La cessió de Sergi Darder, molt a prop

L’Espanyol té clar quin és l’objectiu a tancar per reforçar el mig del camp. Els blanc-i-blaus mantenen les negociacions a corre-cuita amb el Lió per aconseguir el retorn de Sergi Darder, de 23 anys i format a les categories inferiors periquites. L’entitat catalana busca una cessió amb opció de compra per al jugador d’Artà, amb qui ja té un acord tancat. La campanya dels aficionats lionesos per intentar que no marxi (#noSerginoparty) quedarà en no res t i l’optimisme a l’Espanyol cotitza a l’alça per la predisposició del mallorquí i les gestions de l’Olympique, que ahir va tancar el fitxatge del migcampista Tanguy Ndombele (Amiens), l’endemà de pagar 14 milions al Celta per Cheick Pape Diop. Darder no és titular indiscutible i no s’entén amb l’entrenador, així que renunciarà a part del seu sou per entrar en el límit salarial, facilitar l’operació i viure una segona etapa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)