Espanyol

Tots a les fosques

Copa del Rei. L’equip blanc-i-blau no passa del 0-0 en l’anada a Tenerife en un partit que arrenca amb retard per manca de llum

El llum apagat. No ha estat una metàfora del joc , sinó la realitat aquesta nit a Tenerife. El duel d’anada de la copa del Rei ha començat mitja hora tard per una avaria elèctrica i els suplents de l’Espanyol no han passat del 0-0 contra un rival que ha fet mèrits per marxar amb avantatge, tot i que en el tram final els periquitos han estat capaços de generar perill.

Quique Sánchez Flores ha optat per sacsejar l’onze, així que tan sols David López ha repetit de l’equip habitual i s’ha notat damunt la gespa. L’Espanyol no ha trobat la manera d’arribar a l’àrea rival en tota la primera meitat, tan sols amb una rematada molt forçada de Sergio García, que no ha pogut aprofitar gaire l’opció de reivindicar-se per culpa d’unes molèsties físiques. El Tenerife s’ha sentit còmode i amb el pas dels minuts ha començat a trobat la manera d’acostar-se a l’àrea del reaparegut Diego López, sobretot amb pilotes robades al mig del camp que han donat peu a contres perilloses. Una xilena de Malbasic ha obligat al gallec a lluir reflexes.

La segona part ha començat amb el canvi obligat de Sergio García i amb una major presència ofensiva del Tenerife. Només començar Brian s’ha escapat sol cap a l’àrea, però Diego López li ha llegit la intenció, desviant la pilota amb el peu. Uns minuts més tard era Malbasic qui rematava desviat dins l’àrea, sense que hi hagués cap rèplica dels periquitos. Quique Sánchez Flores ha provat de moure fitxa amb Aarón per Granero, a l’espera de trobar alguna contra o una mica de profunditat per la banda. Poc després hi afegia Gerard Moreno.

Els canvis han permès l’Espanyol agafar aire i controlar més el partit, amb una major participació de Marc Roca. El perill eren les contres i en el minut 72 Víctor Casadesús ha rebut sol al punt de penal, però la rematada li ha sortit mansa a les mans de Diego López. El punta català ha tornat a crear perill en un cop de cap i de nou ha trobat al porter gallec allà on toca. La rèplica visitant ha arribat al 80’ amb una bona arrencada de Melendo, que ha connectat amb Marc Roca i la passada del migcampista ha trobat el xut d’Álvaro, desviat per un defensa, i el posterior d’Aarón, massa creuat. Abans del xiulet final, Gerard Moreno ha obligat Dani a estirar-se per evitar el 0-1 en un tram final en què el conjunt periquito hauria pogut lligar la victòria. També els locals amb un xut llunyà de bot traïdor que gairebé provoca un disgust a Diego López.