Espanyol

espanyol

Primera divisió

Diego López, a cor obert

El gallec assegura que la seva carrera va estar en joc per l’operació que es va fer al maig per solucionar la seva bursitis: “Em vaig jugar la cama”

“He de competir i estic preparat”, diu sobre el seu duel amb Pau sota els pals

Diego López va ser el gran protagonista del partit de copa a l’Heliodoro Rodríguez López. El gallec va fer aturades de mèrit i va demostrar que segueix en forma tot i que han passat cinc mesos des del seu últim partit com a titular. El futbolista ha viscut la cara amarga del futbol a causa d’una operació al genoll dret. Es va operar al maig, i això li va fer perdre protagonisme a l’equip fins a l’extrem de no poder participar en tota la pretemporada per problemes postoperatoris. El gallec, molt sincer i directe, no amagava el mal tràngol que ha viscut en els últims mesos. “Estic bé, és evident que no jugar després d’aquest esforç... Tots esperàvem que fos menys i estigués a punt en la pretemporada per competir en igualtat de condicions, però no ha estat així”, admetia el de Paradela, que anava més enllà i assegurava ahir que la seva carrera va estar en joc. “Han estat quatre mesos molt durs, de treball en una llitera. Ha estat una operació molt dura i difícil. El que vaig tenir va ser una cosa molt seriosa. Va ser una infecció en la qual m’he jugat literalment la meva cama i la carrera”, deia sincerant-se. I argumentava la decisió: “La temporada passada vaig aguantar molt i vaig estar al costat de l’equip per entrar entre els deu primers. No vaig mirar els meus interessos, sinó els interessos del club. Tot això va derivar en una situació que m’ha perjudicat, però tinc la consciència tranquil·la. Ho vaig donar tot pel club, aguantant al màxim per operar-me, i ara em toca capgirar aquesta situació al camp.”

Optimisme per bandera

Ara el porter vol mirar cap al futur i no perdre el temps amargant-se en situacions del passat i seguir disfrutant d’un contracte que el lliga amb l’Espanyol fins al 2020. “De tota manera, segueixo estant content, he fet una aposta pel club i el club també ha fet un esforç perquè estigui aquí. Tenim una relació llarga i les coses en el futbol canvien d’un dia per l’altre, però tenim molt per viure.” I seguia alimentant la seva confiança. “No estic ni decebut ni empipat, soc competitiu i dur en la meva feina i provo de lluitar a mort pels meus objectius personals”, deia el porter, que explicava com va gestionar la seva bursitis, que es va fer el 18 de desembre en una topada fortuïta amb Luis Suárez al Camp Nou. “Abans, estava cedit, m’hauria pogut operar al març i no ho vag fer, penso que la gent ho valora.” En aquest sentit, Diego López incidia com de clau ha estat la seva simbiosi amb els seguidors. “Una de les coses per les quals segueixo aquí és per l’afició de l’Espanyol, el futbol no té memòria, però les persones sí, i aquest club m’ho ha demostrat, i de vegades és més important que jugar o no.”

Competència amb Pau

Ara el porter visualitza el seu duel amb Pau López per la titularitat com el repte més immediat i que l’engresca de manera absoluta. Una carrera de fons que espera guanyar com ha fet altres vegades. “Hem de competir, i jo estic preparat. Tinc un contracte i no m’he rendit mai ni ho faré ara, cadascú defensarà la seva feina i el tècnic decidirà qui jugarà.” El gallec acumula més de 350 partits a primera divisió i en tot aquest temps ha viscut moment pletòrics i altres d’amargs. És la llei del futbol, i ara l’estimula la lluita per la titularitat amb el gironí. “Al llarg de la meva carrera he viscut situacions diferents, fa mal després de l’esforç que vaig fer la temporada passada perdre la titularitat per una operació i estar en una llitera tot l’estiu i part de la nova temporada, però provaré de recuperar-la al camp, estar al meu nivell i el tècnic ho decidiran.”

Per acabar, a Diego López també li van preguntar per la renovació de Pau López, que acaba contracte aquest 30 de juny i si el fet de ser titular determinarà que accepti la proposta del club: “No ho crec. Si té contracte fins al 30 de juny és jugador de l’Espanyol. Si renova o no, no crec que sigui per si juga o no, no veig que hi incideixi la seva participació en l’equip.”

Tot això va derivar en una situació que m’ha perjudicat, però tinc la consciència tranquil·la. Ho vaig donar tot pel club
Segueixo aquí per l’afició, el futbol no té memòria però les persones sí, això és més important que jugar o no
Diego López
porter de l’espanyol
La temporada passada vaig aguantar molt. No vaig mirar els meus interessos, sinó els del club
Ha estat una operació molt dura i difícil. El que vaig tenir va ser una cosa molt seriosa i em vaig jugar la carrera literalment
Estic bé, és evident que no jugar després d’aquest esforç... Tots esperàvem que fos menys i estigués a punt a pretemporada per competir en igualtat

Crític amb el joc de l’Espanyol a Tenerife

El porter va ser el millor de l’Espanyol a Tenerife i quan qui juga sota el pals es converteix en el màxim exponent de l’equip, això és sinònim de mal partit. El gallec va ser molt crític amb el joc que va desenvolupar l’Espanyol a l’Heliodoro Rodríguez López. “No vam fer un bon partit, era difícil per tot: va ser un viatge molt llarg i hi va haver el problema de la llum. Però no hi ha excuses, el partit no va ser bo, no vam crear gaires oportunitats contra un rival d’una categoria inferior, cosa que al camp no es va notar. Ells van crear oportunitats i no vam saber contrarestar les seves prestacions”, argumentava el de Paradela, que tampoc es volia recrear en la seva bona actuació. “Jo vull gaudir, i un ho fa fent el que li agrada. Si surten les coses bé com ahir [per dijous], molt millor. Estic molt content de tornar a jugar i defensar de nou aquest escut i aquests colors.” De totes maneres, el gran triomfador del partit de copa va ser el gallec, que va brillar amb llum pròpia demostrant el seu nivell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)