Espanyol

futbol

espanyol

Tornen al bon camí

L’Espanyol guanya el Betis, amb un gol de Gerard Moreno, a còpia de pragmatisme i intensitat defensiva

El triomf serveix als blanc-i-blaus per pujar fins a la desena posició i posar fi a un mes sense cap victòria en la lliga

espanyol 1 betis 0

BETIS:Adán, Barragán, Mandi, Jordi Amat, Tosca, Javi García, Guardado, Fabián (Boudebouz, 68’), Joaquín, Sanabria (Sergio León, 62’), Nahuel (Campbell, 75’). ESPANYOL:Pau López, Víctor Sánchez, David López, Hermoso, Aarón, Javi Fuego, Darder (Diop, 84’), Jurado (Melendo, 78’), Piatti (Sergio García, 66’), Leo Baptistão, Gerard Moreno. GOLS:1-0 (55’) Gerard Moreno.ÀRBITRE:Iglesias Villanueva (col·legi gallec) va mostrar targeta groga Barragán (3’); Amat (50’); Víctor Sánchez (68’), David López (72’); Nahuel (75’); Joaquín (81’); Guardado (88’).PÚBLIC:10a jornada del campionat de lliga al RCDE Stadium. 17856 espectadors van veure el partit en directe.
La defensa local va ennuegar el joc ofensiu del Betis, que no va trobar el seu lloc
Piatti va crear una assistència deliciosa en el seu partit 250 a primera divisió

L’Espanyol es va retrobar amb el triomf contra el Betis. Els blanc-i-blaus no guanyaven cap partit en la lliga des de fa un mes. L’última victòria es remuntava al 24 de setembre contra el Dépor. Des de llavors, els periquitos havien encadenat una derrota i tres empats consecutius. Una collita de punts massa pobra pel joc generat i que no permetia als de Quique Sánchez Flores agafar aire i oxigen per pujar graons en la classificació. El duel d’ahir va ser exigent. El Betis es presentava com un conjunt ambiciós i eloqüent amb els seus moviments ofensius. L’Espanyol es veia obligat a aplicar un guió defensiu i dinàmic en la pressió per curtcircuitar un dels equips de moda de la lliga, que s’ha abonat a l’estètica i al bon tracte de la pilota. Setién ha dotat el Betis d’una actitud elegant com ho va fer l’any passat amb Las Palmas. L’Espanyol és un equip més prosaic, més de picar pedra, tot i l’evolució que intenta aplicar Quique Sánchez Flores al seu equip en aquest segon any.

El Betis aviat es va veure que s’enfrontaria amb el seu antagonista i, en aquests registres, traient profit de les debilitats de l’adversari és com l’Espanyol pot explotar a la perfecció les seves qualitats. Els blanc-i-blaus viuen de l’error, i el Betis, de generar superioritats. Però el més llest de la classe va ser Gerard Moreno, que va amarrar els tres punts per a l’Espanyol en la segona part. El davanter de Santa Perpètua va rebre una assistència majestuosa de Piatti. L’argentí arribava ahir als 250 partits a primera divisió i no podia fer-ho millor amb el regal que va donar a Gerard. Una passada precisa, de cirurgià, entre els dos centrals. Gerard va recollir la pilota amb el pit per controlar i, al primer toc, afusellar Adán. Un gol, el quart del pitxitxi blanc-i-blau, que era suficient per sumar la tercera victòria en la lliga i escalar fins a la desena posició amb 13 punts al compte. Una victòria que serveix per recuperar la calma a Cornellà i afrontar el proper tram de lliga amb la moral enfortida i la confiança de seguir ascendint en la taula.

Onze clàssic

La revolució de Tenerife es va cobrar les seves víctimes en la prèvia amb una llista en què Quique Sánchez Flores va deixar a casa un bon grapat de futbolistes que van ser titulars a l’Heliodoro Rodríguez López. Era prou evident que això tindria també afectacions directes en l’onze que posaria el tècnic contra el Betis. El madrileny va tornar a apostar pel seu onze més tradicional i que tothom se sap de memòria. El partit de copa va donar per a poques reivindicacions i, en la lliga, i més en la situació classificatòria de l’Espanyol, calia recuperar el to amb un triomf a casa per eludir possibles dubtes existencials.

L’inici de l’Espanyol va ser dinàmic. Bona pressió alta sobre la defensa andalusa per buscar les pessigolles als de Setién en el seu punt feble: la sortida de pilota des del darrere. Aquí és on començaven a mossegar els locals, que dominaven els registres del joc. El Betis es mostrava incòmode. Patia molt per la banda dreta, on Jurado es mostrava intrèpid i contundent. El perill arribava per la seva banda i tot agafava més volada amb l’efervescència de Baptistão i Gerard Moreno. Molts moviments al balcó de l’àrea però poca concreció per inquietar amb seriositat la porteria d’Adán. Dues ocasions van estar a punt d’il·luminar el joc blanc-i-blau. Un xut des de la medul·lar d’Hermoso per poc sorprèn el porter visitant. Més tard, Gerard Moreno ho intentaria amb una rematada de cap que va salvar a la ratlla de gol el sentinella verd-i-blanc. La impermeabilitat defensiva local esmorteïa l’ofensiva andalusa, el plat fort del seu menú. Els de Setién tenien problemes per desplegar el seu repertori atacant i només va inquietar Pau amb xuts de mitja distància i un ensurt, un xut potent de Fabián, des de la frontal, que va impactar al travesser.

L’Espanyol va canviar el signe del partit, després de la represa, amb el gol de Gerard Moreno. Això va ficar les presses a un Betis que va buscar l’empat sense encert. La millor ocasió va arribar poc abans del xiulet final amb un xut de Sergio León que va salvar amb solvència Pau. No hi va haver temps per a més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)