Espanyol

L’altra cara de la prèvia

Un onze titular fet de memòria

Quique ha apostat per un equip inicial hermètic que ha disputat el 85,1 per cent dels minuts en aquest inici de lliga

“Si funciona la televisióno la toco i faig igual amb la llum i el rentavaixelles. Si alguna cosa funciona cal deixar que flueixi”, deia Quique sobre el seu onze

Quique Sánchez Flores va ser qüestionat ahir per si tenia previst fer variacions en l’onze titular. La resposta del tècnic no podia ser més eloqüent.“Uso el mateix pensament que quan soc a casa. Si funciona la televisió no la toco i faig el mateix amb la llum i el rentavaixelles. Si alguna cosa funciona cal deixar que flueixi. Però estic content perquè la gent que ve al darrere està pressionant i ho fa més difícil.”

Escoltada la resposta, sembla evident que el tècnic madrileny continuarà amb el mateix full de ruta d’aquest inici de temporada a Mendizorrotza. Les proves de la copa a Tenerife van solidificar encara més la tendència d’un onze titular que l’aficionat blanc-i-blau ja se sap de memòria i que s’ha mantingut pràcticament impertorbable al llarg de les deu primeres jornades de lliga. Un tram important de campionat que serveix per treure conclusions clares. Ara mateix els homes amb més minuts i que configuren l’equip preferit i de capçalera de Quique Sánchez Flores són els següents: Pau López (900 minuts), Víctor Sánchez (518), David López (900), Hermoso (720), Aarón (900), Jurado (639), Javi Fuego (778), Darder (692), Piatti (623), Leo Baptistão (855) i Gerard Moreno (900). Aquest onze d’homes amb més minuts ja s’ha convertit en un mantra per a l’afició, que ja se’l sap de memòria. Entre tots ells sumen 8.425 minuts dels 9.900 en total que s’han jugat al llarg d’aquestes deu primeres jornades de lliga. És a dir, els titulars es reparteixen el 85,1 per cent del total de minuts i només deixen per als suplents un pírric 14,9 per cent residual.

La situació encara podria ser més aclaparadora si no fos per la lesió de Víctor Sánchez. El rubinenc és l’home de l’onze habitual que menys minuts ha disputat per una lesió. Això ha obert el ventall de possibilitats al lateral dret, que és l’única posició del camp que ha admès certa versatilitat. El rubinenc ha jugat sis partits de titular, per dos de Javi López, un de Marc Navarro i un altre de Sergio Sánchez. I és que el bloc de suplents només ha pogut ficar el cap en l’onze titular en onze ocasions sobre un total de 110. Diop ha jugat tres partits de titular. Naldo de central en les dues primeres jornades, va jugar contra el Sevilla i el Leganés per cedir el lloc a Hermoso. Des de llavors no ha tornat a jugar. La mateixa dinàmica per a Hernán, que va ser titular en la primera jornada al Sánchez Pizjuán, i Marc Roca només va jugar una sola vegada de titular, al Santiago Bernabéu. Un pobre bagatge per a una plantilla que té 25 futbolistes en nòmina però en la qual molts compten i acaparen els minuts i d’altres s’han de conformar amb un protagonisme del tot residual.

I és que de l’últim dels titulars, Victor Sánchez, amb 518 minuts, se salta a Sergio García, amb només 266 minuts. El del Bon Pastor ha jugat pràcticament la meitat de minuts que el rubinenc. Tot i això, el punta, llevat de la primera jornada a Sevilla, ha participat com a home de refresc en tots els partits.

En la cua de la participació hi ha Melendo, amb només 60 minuts, i Dídac Vilà, amb 23. Més difícil ho tenen Diego López, Álvaro Vázquez i Óscar Duarte, que encara no ha sumat cap minut en lliga. El porter, pel gran moment de forma de Pau López. Álvaro Vázquez no entra en els plans del tècnic i Duarte encara no té la forma necessària per fer el salt a l’equip després de lesionar-se els lligaments del genoll el mes de març passat contra l’Eibar a Ipurua.

900
minuts.
Fins ara hi ha quatre futbolistes que han jugat tots els minuts de joc en les deu primeres jornades de lliga: Aarón, Pau López, David López i Gerard.
11
titularitats.
Els suplents només han fet acte de presència en aquest primer tram de lliga en onze ocasions sobre un total de 110. És a dir, 99 vegades Quique Sánchez Flores ha repetit la mateixa combinació.
4
laterals drets.
És la posició més versàtil de l’equip i l’única amb modificació clara. Hi han jugat quatre jugadors: Víctor Sánchez (518’), Navarro (123’), Javi López (105’) i Sergio Sánchez (102’)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)