Espanyol

Un perill amb pell de xai

El conjunt blanc-i-blau no vol repetir el desencís de fa un any caient de bon principi contra un rival de segona divisió A

L’onze periquito ha de superar un resultat trampa de l’anada i l’ambient gèlid de graderies desèrtiques

L’Espanyol no té marge per gaudir de la victòria contra el Getafe i agafar aire. Torna a tenir un partit que fa de llindar entre la il·lusió i la decepció. La teoria diu que s’ha d’eliminar un segona A, però la copa ofereix cada any moltes mostres que la distància entre els uns i els altres, i encara més amb suplents, és relativa. L’Alcorcón en l’edició anterior sense anar més lluny. No volen tornar a enganxar-se els dits, si bé hi ha força elements que alerten del perill real.

El primer avís són els precedents. L’Alcorcón lluitava per no caure en zona de descens fa un any i va eliminar l’Espanyol. El futbol es rebel·la contra l’obligació d’eliminar un rival que no és de primera i el 0-0 i la dinàmica de l’anada ja adverteixen que el Tenerife no ho posarà fàcil. “Caure en la copa és frustrant quan caus contra un que en principi és inferior. Cada any n’hi ha, no prou, perquè voldria que fos a un partit. Aquesta eliminatòria s’hauria d’haver resolt a Tenerife. La copa està pensada per als clubs grans, perquè arribin a la final. Si no passem serà un disgust, però no la fi del món. En la Premier em va encantar jugar la FA Cup, amb dificultats, arribant a semifinals en una final a quatre. Allò tenia un gran mèrit, però que li posin tan fàcil al Barça i al Madrid no ho veig, no m’agrada. El més difícil és motivar els jugadors ara, per això cauen els equips.”

És el torn dels suplents. A l’estiu es va fer una plantilla de 25 i l’objectiu era tenir fons d’armari. Avui és el dia. Però el 0-0 és molt perillós i l’ambient no hi ajudarà. L’Espanyol ve de la pitjor entrada en la lliga de la història del RCDE Stadium (11.756). Copa, entre setmana, rival de segona i a dos quarts de vuit. Ideat per un enemic de les graderies plenes. I Quique va alçar la veu. “Em sembla increïble que facin de l’afició de l’Espanyol una afició invisible. És el que estan aconseguint, que siguem invisibles i insensibles. No té cap sentit i em rebenta, sembla que ens estiguem disputant una lliga interprofessional. No podem culpar l’afició. Dilluns, divendres, dilluns i divendres. No té sentit que els portin a fer un esforç sempre. L’Espanyol no juga dissabte i diumenge i és tristíssim.” Il·lusió o frustració, cal triar.

ELS ENTRENADORS

Em sembla increïble que facin de l’afició de l’Espanyol una afició invisible. L’Espanyol no juga dissabte i diumenge, i és tristíssim
Té jugadors molt verticals i acumula gent a dalt. És un rival complicat i estarà a la zona alta de la classificació
José Luis Martí
La copa està pensada per als clubs grans, perquè arribin a la final. Si no passem serà un disgust, però no la fi del món
Quique Sánchez Flores

Partidari de cedir Marc Roca en el mercat d’hivern

Quique Sánchez Flores va donar descans a alguns titulars com ara Víctor Sánchez, Javi Fuego o Mario Hermoso, tot obrint la porta a les rotacions. En la llista de 19 cridaven l’atenció dues absències: Sergio Sánchez i Marc Roca. El mataroní no tenia l’alta mèdica, mentre que el tècnic va ser molt clar amb el migcampista, recomanant-li un canvi d’aires. “Marc necessita un intangible, la confiança. Amb confiança és un altre, però sense jugar és diferent. Ens movem pel que veiem als entrenaments i als partits. Necessita jugar partits i potser ha de trobar un lloc on pugui desenvolupar-se pròximament. No trobem l’espai per a en Marc. Té tot el nostre suport perquè volem veure el de la temporada passada. No hi ha espai i té una asfíxia que no es mereix.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)