Espanyol

espanyol

Primera divisió

“La Champions és i serà el nostre objectiu”

El president de l’Espanyol, Chen Yansheng, reafirma el seu compromís de portar el club a la màxima competició continental

El mandatari torna a mostrar el seu suport al tècnic, Quique Sánchez Flores: hi té plena sintonia i hi confia

Chen es manté ferm en la intenció de fer un gran Espanyol

El president de l’Espanyol, Chen Yansheng, no acostuma a parlar gaire. La barrera idiomàtica i el fet que visqui a la Xina fan de cada aparició pública un veritable esdeveniment per a la massa social blanc-i-blava. Aquesta vegada les seves paraules adquirien més importància per la delicada situació esportiva de l’equip. El jerarca es va mantenir pacient en la seva forma de treballar. No és un mandatari que s’encengui amb facilitat. El seu posat continua sent seriós i meditatiu, malgrat que es va rebel·lar contra aquesta figura. “No em penedeixo d’entrar en aquest món del futbol, jo també soc passional”, remarcava, malgrat que el seu aspecte gestual anava cap a una altra banda. Chen Yansheng és d’idees clares i en la primera resposta va deixar clar que el seu full de ruta no ha variat gens ni mica després de gairebé dos anys a la presidència. En aquell bateig va assegurar que el club aniria a la Champions en tres anys. Ahir va tornar a picar a la porta de les il·lusions. “La Champions és i sempre ha estat el nostre objectiu i ho farem tot per arribar-hi; en l’esport hi ha factors imprevisibles, però no renunciarem a aquesta meta”, declarava amb rotunditat el mandatari, que no perd de vista la màxima competició continental. Això sí, aquesta vegada no es va posar un límit temporal, però va concretar quina nota posaria al 2017, que ara es tanca. “Continua sent un sis, no hem progressat”, deixava anar amb seguretat, un clar missatge als seus màxims col·laboradors.

Confiança en Quique

El president va reafirmar (com havia fet 24 hores abans en la junta d’accionistes) el seu suport a l’entrenador, que va ser escridassat en el darrer partit a casa contra el Girona. “Entenem el sentiment de l’afició. Tots volem guanyar els partits i jo vull veure victòries. Quique és un gran entrenador i es mereix el nostre respecte i li hem de donar el nostre suport”, deia, tot matisant: “En el dia d’avui podem dir que li donem suport. Tinc una comunicació oberta i directa amb ell i és el primer preocupat per l’actual situació esportiva.”

D’altra banda, el mandatari xinès va ser qüestionat per les paraules de Quique Sánchez Flores de buscar un portaveu o una figura de pes dins de l’entitat que transmeti el projecte, perquè no recaigui en ell tota la comunicació del club. “Estic d’acord amb Quique i farem millor aquesta tasca de representació”, va assumir Chen. De fet, arran d’aquestes paraules ja s’estan posant les bases perquè diversos consellers tinguin un paper més visible en els pròxims mesos.

Factor social

La part esportiva preocupa molt, però també la situació social. El punt dèbil de l’entitat és la baixa assistència a l’estadi. “Això, en part, és pels resultats esportius, però independentment dels resultats som autocrítics i estem veient els errors que hem comès. Amb la nostra feina ens guanyarem els aficionats”, va dir el jerarca, que va assenyalar que s’ha de millorar la gestió: “Estem aprenent a gestionar bé el club i millorarem sobre la marxa. Vaig arribar fa dos anys a la presidència i s’han fet moltes coses des de llavors, però hem d’anar a més.”

Limitacions a la Xina

La parcel·la econòmica és ara l’àrea que dona més alegria al president. El mandatari ja va mostrar el seu múscul financer en la junta d’accionistes i ara espera que la part esportiva vagi agafant un ritme similar malgrat els mals resultats recents: “Les últimes jornades no estem donant bones prestacions, però amb la nostra persistència i treball tot s’alinearà amb els nostres resultats financers. Queda més de la meitat de la temporada i molt per lluitar.” Un dels assumptes que més capfiquen els aficionats és com les limitacions en les inversions a l’estranger fetes pel govern xinès poden afectar l’Espanyol i, en concret, Rastar Group, per mantenir el seu projecte a llarg termini. “No hi ha cap xifra límit, però el que hem dit és que el govern xinès recomana uns sectors i no uns altres”, deia Chen Yansheng, que desgranava aquesta situació governamental: “El govern xinès ha classificat algunes inversions com a recomanades i d’altres com a no recomanades, i el futbol figura entre les no recomanades, però les xifres de la junta ens mostren que el club és autosuficient i que es podrà desenvolupar per si sol.” Precisament, aquest era el punt inicial del decàleg de Rastar Group quan va adquirir el club, la seva autogestió com a primer mantra d’acció i econòmic. Ara queda clar que Rastar no pot fer gaires moviments econòmics per reforçar el club sense eludir els paràmetres de recomanació marcats pel govern xinès. A més, el sector del futbol és una de les àrees que no són prioritàries. L’altra pota de l’interès de Rastar Group pel futbol és aconseguir un major grau de reconeixement de la seva marca a la Xina i per descomptat a Europa. “En el mercat europeu, Rastar ha millorat com a imatge de marca, però amb aquest impacte és difícil veure un retorn econòmic a curt termini. S’ha de seguir treballant”, recordava.

El mandatari també va desmentir taxativament unes informacions que assenyalaven que Rastar Group estava intentant vendre’s una participació de l’accionariat de l’Espanyol, del qual controla actualment més del 99%: “Hem vist moltes especulacions i volem insistir que aquestes notícies no són reals.”

Revenja a Puigdemont

Un dels moments més singulars de la compareixença del jerarca blanc-i-blau va arribar amb una pregunta al voltant del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que va ser fotografiat seguint un partit del Girona. “Com tots sabeu, políticament el club s’ha mantingut neutral, però volem enviar aquest missatge al senyor Puigdemont: en el partit de tornada ens venjarem d’aquesta derrota, que és el que tots volem. No només en aquest partit sinó en tots”, assenyalava el president en un dels pocs instants en què es va relaxar durant tota la seva compareixença davant dels mitjans.

Poc després, el president va compartir la tradicional copa de Nadal amb la premsa, a qui va desitjar el millor per a aquestes festes.

SITUACIÓ ESPORTIVA

“No estem donant bones prestacions, però queda més de mig curs i molt per lluitar”

FERMESA

“Les xifres de la junta general ens mostren que l’Espanyol és autosuficient”

MILLORAR LA GESTIÓ

“Veiem els errors que hem comès, som autocrítics i hem de millorar sobre la marxa”

VENDA D’ACCIONS

“Hem vist moltes especulacions i volem insistir que aquestes notícies no són reals”

A PUIGDEMONT

“A la tornada ens venjarem d’aquesta derrota, que és el que tots volem”

El somni de tenir un jugador xinès

L’Espanyol sap que el gran mercat d’expansió que té és el xinès. Allà és on Rastar Group té la base d’operacions. I el primer que ho sap és el president. Chen Yansheng va ser molt clar en el que significaria tenir un futbolista del continent asiàtic. “Sabem que per entrar en el mercat xinès és important tenir un jugador del nostre país, però no podem rebaixar el nivell de l’equip”, deia Chen, que, tot i això, espera que en un futur es pugui donar aquesta possibilitat.“Ara hi ha dos jugadors xinesos a la base i tant de bo puguin tenir el nivell per estar en el primer equip. Quan tens un jugador xinès hi ha un retorn exponencial en l’interès d’aquell club i també de la lliga”, va afirmar. Els clubs que han incorporat futbolistes d’aquell país han vist com l’expectació i el seguiment d’aquell equip ha estat massiu i això és el que persegueix Chen, però sap que no pot comprometre l’equilibri esportiu de l’equip i que el futbolista, si ve, haurà de tenir prou nivell competitiu.

Pau López i els traspassos

D’aquí a menys de dues setmanes s’obrirà el mercat d’hivern i, amb aquest, el ventall d’entrades i sortides. Un dels noms del mercat és Pau López. No per la seva sortida immediata sinó perquè serà agent lliure. “El club sempre ha fet i farà el màxim esforç per retenir els millors jugadors, i més si han sortit del nostre planter. Amb Pau fa mesos que estem actuant de manera proactiva”, va dir el president, que va tornar a deixar clar que no cal fer cap traspàs per necessitat econòmica. “No hi haurà una venda forçada per motius econòmics. Només es farà si és bo per al club i si interessa”, va afirmar Chen, que es va referir al que pot passar en la pròxima finestra de gener, en què hi haurà sortides per alleugerir la càrrega de 25 fitxes que té la plantilla de Quique Sánchez Flores però sense estirar més el braç que la màniga. “En el mercat de fitxatges sabem que hi ha tota mena de possibilitats, però dins del pressupost que tenim farem el millor per a la plantilla”, reblava el jerarca xinès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)