Espanyol

Només miren cap amunt

Discurs unificat. La plantilla i els dirigents blanc-i-blaus eviten parlar de permanència i continuen apuntant cap a les places europees tot i haver sumat només quatre punts dels últims 18

L’Espanyol ha encaixat quatre derrotes en cinc partits i està més a prop del descens (5 punts) que d’Europa (7), però hi ha un discurs unificat. Tothom al club blanc-i-blau mira cap amunt i ni pensa haver de patir.

Quique Sánchez Flores presumeix que l’Espanyol ha fet un salt que l’ha dut a desterrar la paraula permanència i treballar des de la tranquil·litat en la classificació. L’evidència mostra que el pas endavant de la primera temporada va viure una aturada important l’estiu passat, que ha rebaixat la velocitat del projecte. I la mala ratxa en la lliga ha comportat que per primer cop el públic demanés el cap del mister. El discurs, però, continua sent uniforme.

Chen Yansheng no va dubtar dimarts a parlar de Champions com a objectiu que té al cap. No cal anar tan enllà, tal com va indicar ahir Sergi Darder: “M’agrada tenir un president ambiciós. Parlar ara de Champions al vestidor és com parlar de guanyar la lliga, no estem per això. És a llarg termini. Agrada sentir paraules optimistes, però cal ser realistes i ara no estem per això.” El migcampista mallorquí tampoc va voler parlar en cap moment de permanència ni de mirar enrere: “Quan guanyem dos o tres partits començarem a anar cap amunt. És més una qüestió psicològica que no pas física o de joc.” El discurs és uniforme al vestidor i només es mira cap a l’objectiu de la temporada, que és lluitar per les places europees. Així, si l’empat final a Las Palmas va alimentar els dubtes d’un equip en crisi, la narrativa no varia. “Hem estat a vuit minuts d’estar més a prop d’on volem estar. Volem estar en una altra lliga i cal millorar i continuar treballant”, assenyalava Quique Sánchez Flores després del xiulet final. L’endemà, ja amb el cap més fred, Óscar Duarte també apuntava en una única direcció i sense dubtar que no trigaran a apreciar-se els canvis: “L’equip està tranquil. Aviat estarem on mereixem. Si mires la classificació, amb dos partits estaríem allà. Si haguéssim guanyat estaríem en dotzè lloc, crec. Amb un parell de victòries estaríem allà. Quan agafem una ratxa bona anirem cap on volem estar. L’objectiu que ens hem plantejat s’aconseguirà aviat.”

Pendents de l’Alavés

El projecte de Quique Sánchez Flores tenia tres fases: top 10, lluitar per Europa i entrar-hi. La primera temporada va anar de menys a més i des del final de la primera volta l’equip blanc-i-blau es va situar dins de l’objectiu, que no va abandonar fins a pujar l’última jornada al vuitè lloc, a un de les places europees. Ara està resultant més complicat perquè només ha sumat quatre punts dels últims 18. El descens queda a només cinc punts, una situació que pot empitjorar en les pròximes hores perquè l’equip que marca el drama, l’Alavés, rep a casa el penúltim, el Màlaga. Una victòria dels bascos, a qui l’Espanyol va mig ressuscitar quan era cuer, situaria la zona calenta a tan sols dos punts, una pressió extra per afegir a la visita de l’Atlético de Madrid. Una desfeta seria sinònim d’un Nadal ben complicat. “És un partit en què és importantíssim guanyar, i més amb l’aturada i la copa. Sabem que marxar del 2017 guanyant ens serviria per afrontar el 2018 amb molta força.” El conjunt blanc-i-blau no vol canviar la narrativa i la igualtat de la competició l’ajuda a mirar només amunt.

PROTAGONISTES

M’agrada tenir un president ambiciós. És a llarg termini i agrada sentir-ho, però cal ser realistes i no estem per això
Sergi Darder
La Champions és el nostre objectiu i ho farem tot per arribar-hi; no renunciarem a aquesta meta
Chen Yansheng
A l’equip el veig molt tranquil. Aviat estarem on mereixem. Si mires la taula, amb dos partits estaríem allà
Óscar Duarte
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)