Espanyol

futbol

Espanyol

La digestió de les sortides

Mercat. Molts futbolistes volen abandonar la disciplina de l’Espanyol a la recerca de minuts però es topen amb el fet que els seus elevats sous dificulten trobar un destí adequat a les seves pretensions

El mercat d’hivern de l’Espanyol està enfocat en el capítol de les sortides. L’elevat nombre de fitxes, fins fa poc 25 –ara una menys amb la sortida de Pape Diop a l’Eibar–, ha fet que aquest primer tram de temporada molts futbolistes no hagin tingut el protagonisme esperat. Un d’aquests jugadors, que està en totes les travesses per sortir, és Hernán Pérez. El futbolista paraguaià no està content amb l’ostracisme al qual l’ha sotmès Quique Sánchez Flores. Important en els seus inicis com a blanc-i-blau, amb renovació inclosa fa menys d’un any, ara veu com aquesta temporada només ha jugat 140 minuts de 1.530 possibles en la lliga. Unes xifres pírriques per a un jugador que es vol sentir protagonista. El problema, com en el cas de molts altres jugadors que estan en la rampa de sortida, és el seu elevat salari. El cas d’Hernán Pérez encara és més evident. L’internacional va veure com el club comprava el 50% dels seus drets a canvi de prorratejar-li la compra en el salari anual. Així doncs, el sou del sud-americà és elevat i fa que els clubs interessats per ell es frenin a l’hora de demanar la cessió del jugador fins a final de temporada. El Getafe, l’Alavés, el Màlaga o l’Eibar i fins i tot el Granada de segona divisió s’han posat en contacte amb el seu entorn per negociar l’operació, però en parlar del salari l’operació s’ha congelat. A més, el futbolista no vol donar facilitats, com assenyalava ahir la COPE, i rebaixar-se el sou per agilitzar la sortida. L’Espanyol tampoc vol, a priori, pagar-li una part del sou perquè li impossibilitaria rebaixar la seva massa salarial. Un límit que ara té al màxim i que és el gran maldecap que van tenir els tècnics per completar la plantilla el darrer estiu. Ara mateix, i si res canvia, és molt complicat que Hernán Pérez pugui trobar un equip en la lliga que li pugui pagar la meitat del sou, que voreja els 800.000 euros per mitja temporada.

Més encaminada està la marxa d’Álvaro Vázquez cap al Nàstic de Tarragona. La cessió es podria fer efectiva en les pròximes hores. El club de Tarragona pagarà la meitat del salari de mitja temporada del davanter badaloní. Ara mateix s’estan acabant de perfilar les quantitats que hauran de pagar els tarragonins. Cal recordar que Álvaro Vázquez no ha disposat de cap minut de lliga aquesta temporada en la lliga i només ha estat convocat en un partit de lliga contra el Getafe.

En la relació de sortides queden pendents homes que tenen pocs minuts com Marc Navarro o Óscar Melendo, que podrien sortir cedits per tenir més protagonisme, però tampoc es pot descartar alguna altra marxa d’algun altre futbolista que ara no està en les travesses. Qui no té cap possibilitat de marxar, i ho va intentar, va ser Sergio Sánchez per contracte.

HERNÁN PÉREZ

El seu elevat salari fa que molts clubs hagin desestimat contractar-lo

ÁLVARO VÁZQUEZ

La marxa del badaloní al Nàstic es farà oficial en les pròximes hores

El complicat procés de portar alguna cara nova

L’Espanyol no té previst fer cap incorporació en aquest mercat d’hivern. El mateix president, Chen Yansheng, ja ho va advertir en la darrera compareixença pública, i el director esportiu, Jordi Lardín, també pel límit salarial que té l’equip. Ara mateix la prioritat és alleugerir les nòmines de l’actual plantilla. Tot i això, Quique Sánchez Flores està pendent de quins futbolistes acaben sortint per configurar la fotografia final de la plantilla. Depenent de qui surti i el seu salari, pot haver-hi una escletxa per fer algun petit retoc. Aquesta és l’esperança del tècnic madrileny. Però el marge de maniobra és molt reduït, per no dir que impossible.

L’escenari canviaria radicalment si es produís un traspàs important. El millor candidat per sortir, com sempre ha passat en els últims mesos, és Aarón Martín. El lateral de Montmeló és un dels jugadors amb més bona anomenada i la seva sortida està taxada en 30 milions d’euros, i pujarà a 40 a partir del juliol. Tot i això, és poc probable que es doni aquesta possibilitat al gener i, a més, això deixaria molt coix l’equip, que perdria un dels futbolistes inamovibles per a Quique Sánchez Flores. Vist el context, portar una cara nova és pràcticament una utopia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)