Espanyol

Quique Sánchez Flores

Entrenador de l’Espanyol

“No partim de la idea de pensar que és impossible”

Quique Sánchez Flores va viure l’alegria de dirigir una jornada històrica fa una setmana amb la primera victòria contra el Barça a l’estadi de Cornellà-el Prat. Avui toca la tornada i l’entrenador de l’Espanyol és conscient de la dificultat de fer valer el gol de Melendo per passar l’eliminatòria. El tècnic madrileny ha vist prou partits dels blaugrana i ha estat prou vegades golejat per aquest rival per saber la dificultat de l’empresa, sense renunciar a tornar a escriure el seu nom amb lletres daurades en l’imaginari periquito.

Quique Sánchez Flores va tornar a insistir ahir que s’havia plantejat l’eliminatòria com duels a 90 minuts, en lloc de l’habitual d’enfocar-ho com un de llarg a 180. El primer va sortir de meravella amb una primera part amb molts migcampistes i una segona amb l’entrada de Baptistao i més llibertat als laterals per mirar de fer mal en el contraatac. Però el Camp Nou és una altra història. I la plantilla periquita és plenament conscient que serà ben diferent des del xiulet inicial. “No és difícil imaginar el tipus de partit que ens podem trobar. Tenim l’exemple del Celta. En el primer partit el Barça va fer alguna concessió i a la tornada des de l’inici no. Intentaran manar i deixar el seu segell, però tenim motius per esforçar-nos, posar cames i actituds. No partim de la idea de pensar que és impossible. Ja veurem si la proposta ens surt bé, si de nou tenim la sort d’interpretar 90 minuts bé. Tenim en ment plantejar un partit seriós, rigorós, sabent la dificultat del rival.”

En la roda de premsa Quique va ressaltar diversos cops dos punts. El primer, l’eliminatòria dels vuitens de final contra el Celta per veure què farà el Barça. Ernesto Valverde va variar l’onze i el plantejament quan l’enfrontament va tenir el Camp Nou d’escenari. “Sospitem que posarà el millor equip, ja ho va fer en l’eliminatòria anterior. No vam fer un partit perfecte, però ens vam acostar a fer un partit molt bo. Hem de llimar errors, però en línies generals vam estar aplicats, ordenats, pacients i llegint molt bé el partit. Que passi el que passi hàgim ofert el màxim. L’escenari canvia, com l’alineació i la sensació d’un camp que es fa gran. Hem de ser intel·ligents en els esforços, saber on pressionar i que és un equip que en la segona part fa que et ressentis dels esforços.”

Confiar en Baptistao

El segon punt important és la necessitat de fer algun gol. Amb un Barça que en tota la temporada mai ha baixat de dos gols al Camp Nou i té una mitjana superior als tres, l’1-0 de l’anada pot quedar escarransit si l’Espanyol no veu avui porteria. No serà fàcil perquè és un problema i hi ha jugadors baixos d’ànim com Baptistao. I els blaugrana només n’han rebut cinc a casa. “Al Camp Nou vam tenir més ocasions que a la copa i sabem que cada gol val el doble i hem d’intentar posar com més problemes millor. Fa temps que parlo amb Leo. Ens han donat coses molt bones en els cinc o sis partits últims per fer-nos millor equip. El gran avantatge és que el gol té un valor doble i dependrà més de què fem nosaltres. Tindrem accions per marcar i a pilota aturada que ens donaran ocasions i a partir d’aquí sabem que un gol els obliga a fer-ne tres.”

COM EL CELTA

“No és difícil imaginar el tipus de partit que ens podem trobar al Camp Nou”

L’ANADA

“No vam fer un partit perfecte, però ens vam acostar a fer un partit molt bo”

MARCAR FORA

“Al Camp Nou vam tenir més ocasions que a la copa i sabem que cada gol val el doble”

Sense un pla especial per mirar de controlar Messi

L’afició del Betis va acabar diumenge ovacionant Messi. No és el primer rival que acaba rendit a la qualitat de l’astre argentí, però Quique Sánchez Flores va restar-li importància. A la lliga va fer un pla especial i va rebre un hat-trick, així que prefereix pensar en col·lectiu, que a l’anada va anar bé. “He vist equips que l’han defensat bé en dos partits, però no preparem un marcatge especial. És més reduir-li els espais i mirar que no estigui còmode. Es va fer bé, sense grans estratègies, molt simple, més enfocat a trobar els jugadors adients i reduir el marge d’influència en el joc.” El duel amb el Barça sempre té un ressò mediàtic especial i l’entrenador de l’Espanyol acostuma a ser generós en els elogis. Ahir va optar per un altre enfocament: “No crec que l’eliminatòria depengui d’anul·lar Messi. Té tants jugadors que funciona en l’àmbit col·lectiu i genera ocasions per totes bandes, no ho podem focalitzar en un sol. Els entrenadors sempre l’elogiem, però em vull centrar en els meus jugadors, en què faran Gerard, Leo, Granero o Sergio. La resta ja està molt sentida i vista. No és un jugador de moda, ja són molts anys.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)