Espanyol

Apadrinats sense cap tracte de favor

Marginals. Jurado rep moltes crítiques, però és l’únic dels sis jugadors fitxats amb un passat en comú amb Quique Sánchez Flores que ha aconseguit aparèixer amb regularitat en l’onze

En el món actual hi ha moltes professions que importa més qui et coneix o t’apadrina que no pas els teus coneixements o habilitats. No és el cas de l’Espanyol. Quique Sánchez Flores ha fitxat des que va aterrar l’estiu del 2016 al club blanc-i-blau sis jugadors als quals ja havia tingut amb anterioritat a les seves ordres en altres equips, i cap d’ells és intocable. Jurado és l’únic de tots plegats que ha tingut una mica de continuïtat, mentre que tres d’ells ni tan sols formen part de la plantilla ara mateix.

“Visc cada dia com si no fes tant de temps que estic amb en Quique. Miro de fer el que vol l’entrenador. Com que em coneix sempre vol el màxim de mi i intento donar-l’hi.” Jurado va aterrar fa dos estius i precisament va trigar a entrar a l’onze perquè Quique Sánchez Flores, que l’havia tingut al Watford la temporada anterior i a l’Atlético, el veia fora de forma. Al final es va fer un lloc, sent titular en 27 partits de lliga, si bé va ser el més criticat, fins i tot xiulat en alguna ocasió. En l’actual campanya ha passat de fix a quedar fora de la convocatòria, sobretot després d’una actuació irresponsable a Las Palmas, penal en el temps afegit inclòs, i de mica en mica va tornant, com amb la titularitat en el derbi.

Tensió amb Reyes

Jurado és l’excepció entre els sis amb un passat en comú amb Quique. El segon que més presència ha tingut és José Antonio Reyes, amb qui va coincidir a l’Atlético i es va endur al Benfica. L’andalús viu la recta final de la seva carrera i va rendir prou bé, però el tècnic el va marginar quan s’acostava al nombre de partits que garantia la renovació automàtica i van acabar amb una relació molt tensa per la normativa interna a la plantilla. Amb ofertes de la Xina i Qatar, va optar per quedar-se a casa després de dir que havia tingut problemes d’adaptació a Barcelona. Fa uns dies va fitxar pel Còrdova, que a Segona A mira de sortir de la zona de descens.

Dels tres que hi ha en plantilla, dos miren de guanyar protagonisme. Granero ha anat a més aprofitant la copa per guanyar presència i la baixa de Piatti li ha obert un forat a l’esquerra. El madrileny ha estat quatre cops titular en la lliga, tots entre el final del 2017 i l’inici del 2018. Abans fins i tot va tastar què és quedar fora de la convocatòria. Com Reyes, va arribar a cost zero.

El preu del traspàs és el que fa més preocupant els següents casos. Quique Sánchez Flores estava desesperat per l’absència d’efectius en defensa en la pretemporada i va apostar per Naldo, que va costar dos milions, tot i que el tècnic tenia clar que el rol havia de ser de tercer o quart central. Només ha estat quatre cops titular després de ser-ho dos cops tot just arribar i, fora de forma, deixar des seguida el lloc. Com Granero, el brasiler va a més.

Per tot plegat, els casos més sagnants són el d’Álvaro Vázquez i Roberto. El porter de Fuenlabrada va ser el primer fitxatge de Quique Sánchez Flores per 3 milions d’euros procedent d’un Olympiacòs de Champions, però la pretemporada va posar l’ai al cor al tècnic, que després de veure’l en dos partits de lliga va demanar l’arribada de Diego López. Sense lloc a l’equip, ara està cedit al Màlaga, però l’opció de compra obligatòria desapareix si baixen a segona A. I hi van directes. Roberto fins i tot ha tingut algun intercanvi de paraules públic amb Jordi Lardín.

Finalment, pocs van entendre el fitxatge d’Álvaro, i el temps ha confirmat els temors. Massa lesions i problemes per agafar la forma en un davanter que mai ha fet eclosió després d’una irrupció prometedora a l’Espanyol. Mínima presència la temporada passada i encara menor en l’actual, en què ha acabat cedit al Nàstic. El padrí no els pot ni veure.

L’EXCEPCIÓ

Visc cada dia com si no fes tant de temps que estic amb en Quique. Com que em coneix sempre vol el màxim de mi
Jurado

EL PREU

9,7
milions d’euros
van costar els sis jugadors que ja havien estat amb Quique. Dos a cost zero.

Jurado es manté i Naldo cau

Quique Sánchez Flores va assajar ahir el possible onze per jugar diumenge a Balaídos. Entre els apadrinats, Jurado mantenia el lloc a la banda dreta, mentre que Naldo deixava pas a Óscar Duarte a l’eix de la defensa. Granero se’l perdrà per sanció i, per cobrir l’absència, el tècnic blanc-i-blau va provar amb Carlos Sánchez al mig i Darder situat a l’esquerra. La presència de Javi López al lateral dret era l’altra novetat respecte a l’alineació del derbi de diumenge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)