Espanyol

Els capitans defensen Pau

Front comú. Víctor Sánchez i David López donen la cara per ell després dels errors del porter contra el Betis; la tensió s’afegeix a la vinculació futura del gironí amb el conjunt andalús

Pau López va abandonar el Benito Villamarín amb el cap cot i un rictus seriós. L’errada en el primer gol encara li voltava pel cap i ben segur el va perseguir tota la nit. El porter va intentar agafar la pilota en un xut relativament còmode de Junior però la pilota, molt mullada per la pluja, li va relliscar a les mans. Era el pitjor error de la temporada del porter. El gironí s’havia mostrat sobri i eficaç durant la primera volta, en què va ser titular. Una situació que va obligar l’Espanyol a intentar, a la desesperada, renovar el contracte del porter. Ara aquest futur contractual és lluny de Cornellà i més a prop del Betis. Aquest context feia de l’enfrontament de dissabte un examen per al porter. Pau estava sota el focus i havia d’aguantar l’escrutini minuciós de l’afició de l’Espanyol però també de la del Betis, que ja el veu vestint els seus colors la propera temporada. La situació fins i tot va arrencar alguns aplaudiments del Benito Villamarín. Pau es volia lluir, segurament esperava fer un nou partit seriós i contundent. Mostrar un rendiment en la seva línia de joc del curs i aparcar les especulacions. El porter ja va viure massa turmentat en el seu bateig a primera divisió, fa dues temporades, quan va ser l’ase dels cops d’una gran part de l’afició blanc-i-blava. Les errades en el primer gol i el tercer, encaixat per alt, van tornar a elevar el to de les crítiques al gironí. Un porter marcat pel passat i ara també pel present i el futur. No renovar i fer les maletes, possiblement, al Betis representava la tempesta perfecta per carregar els dubtes sobre si el nivell de professionalitat de Pau va ser l’adient en l’últim duel.

Dos dels capitans de l’equip, David López i Víctor Sánchez, van voler tallar de soca-rel totes aquestes opinions i es van alinear a favor del seu company. “No es pot dubtar de la professionalitat de Pau, hi estic totalment en desacord. Pau, des que és aquí, mai se li ha de dir res absolutament. Quan se l’ha canviat ha seguit entrenant-se al mateix ritme i amb la mateixa professionalitat. Estic totalment en contra de l’opinió de gent que creu que no és un bon professional”, argumentava el defensa de Sant Cugat, que també tenia una explicació pels gols encaixats. “Són errades que poden passar. Al final, la primera és una rematada que no crec que se l’espera, perquè Granero la intenta treure. Feia molt vent i molt pluja. Era un ambient una mica estrany. El gol de Francis és una bomba, ni ell vol xutar, vol centrar, la toca mig malament i la pilota li cau de manera espectacular. Són dos gols molt difícils i no s’han de carregar les culpes a Pau.”

Al seu torn, Víctor Sánchez es mostrava en la mateixa línia i reforçava el discurs de defensa del porter. “No es pot dubtar de la professionalitat d’un jugador i encara menys de Pau. És una errada i tothom comet errors, jo el primer aquest any quan vaig fer una cessió amb el pit i ens van fer gol. Pau no vol fer mal a l’equip. Ell vol agafar la pilota i se li escapa. El camp estava ràpid per la pluja. És impossible que dubtem d’ell.”

Ara la qüestió a esbrinar és si Pau tornarà a jugar de titular el dia 1 d’abril contra l’Alavés. És probable que ho pugui fer depenent de com evolucionar Diego López del traumatisme cranial. El gallec ja ha començat el període de recuperació però els metges no volen prendre cap risc amb ell per la delicadesa de la zona afectada. Caldrà anar dia a dia per saber si el de Paradela podrà vestir-se de curt contra els d’Abelardo. En cas contrari, Pau tornaria a ocupar la porteria una vegada més i s’exposarà a un nou escrutini públic de l’afició blanc-i-blava. Uns seguidors que van rebre bé el futbolista en l’últim partit contra la Real Sociedad però què ara podrien canviar de parer. El futbol és un element molt permeable que converteix els herois en dimonis de manera sistemàtica.

És impossible que dubtem de Pau. És una errada i tothom comet errors. Pau no vol fer mal a l’equip
Víctor Sánchez
Estic totalment en contra de l’opinió de la gent que creu que no és un bon professional; no es pot dubtar de Pau
David López

El seu agent estarà a Sevilla

A les oficines del Betis esperen la visita d’Albert Botines, el representant de Pau, la setmana entrant. L’agent hauria de reunir-se amb Llorenç Serra Ferrer, director esportiu del club andalús, per tancar el contracte del futbolista. El fitxatge del porter és un aposta personal de Serra Ferrer, que considera el gironí com una incorporació de gran valor estratègic per la seva joventut i el potencial de creixement i de millora que tindrà en els propers anys. Una millora de prestacions que haurà de passar, en un primer moment, pel sedàs de Quique Setién, que reclama als seus porters un brillant joc amb els peus. Signaria contracte fins al 2023 amb els andalusos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)