Espanyol

Càstig aixecat per obligació

Titular. Les baixes de Naldo i Duarte obligaran Quique a apostar per Hermoso després de més de dos mesos

David López s’ha queixat repetidament al llarg de la temporada dels canvis en defensa. L’alineació s’ha repetit ben poc i els companys de línia li han anat variant amb molta més freqüència de la desitjada pel polivalent jugador de Sant Cugat del Vallès. Si en el campionat anterior n’hi havia prou amb una mirada per entendre’s amb Diego Reyes, amb una química que no s’ha repetit enguany, la situació s’agreuja avui en la visita al València, on a la baixa de Víctor Sánchez per sanció s’hi han sumat les de Duarte i Naldo per lesió. Quique Sánchez Flores haurà d’aixecar el càstig, que supera els dos mesos, a Mario Hermoso o recordar que Sergio Sánchez encara forma part de la plantilla.

Mario Hermoso va ser durant molts mesos una de les poques notes positives de la temporada a l’Espanyol. Procedent de segona B, Quique no hi confiava en la pretemporada i fins i tot va intentar cedir-lo en l’últim dia de mercat, però es va fer un lloc a l’onze durant 18 partits. Fins que l’entrenador se’n va cansar. Petites badades tàctiques i errades que costaven punts van fer el cim en la visita al Leganés, amb dos gols en pròpia porta en la derrota per 3-2. Era el 28 de gener i més de dos mesos després no ha disposat de cap minut més a la lliga, quedant sovint fins i tot fora de la llista de convocats. Però avui serà damunt la gespa. Mal lloc per reaparèixer, ja que el València és el quart classificat i el tercer més golejador de primera divisió. Mala peça al teler.

La reaparició d’Hermoso tampoc respondrà a una millora en els entrenaments, una major entesa dels conceptes tàctics o l’aixecament del càstig. Duarte no va fer el primer entrenament de la setmana i quan se li va preguntar hi va restar importància, indicant que simplement l’estaven dosificant. Doncs ahir no va viatjar amb la plantilla periquita cap a València. “Arrossegava molèsties durant la setmana, al turmell. Estava entrenant-se i hem decidit cuidar-lo, ja que va anar amb la selecció i no ha tingut opció de descansar”, va relatar ahir Antonio Díaz després de l’entrenament matinal.

La defensa de Leganés

En l’ordre de prioritats actual, Duarte està davant de Naldo, que també fa dies que té problemes musculars, així que no és alternativa. No hi ha gaire marge de maniobra. Aquesta temporada fins i tot hem vist Víctor Sánchez de central improvisat, però està sancionat. Així la llista es reduïa a dos noms, Hermoso i Sergio Sánchez, que va ser titular al Santiago Bernabéu a l’inici de lliga i pràcticament no se l’ha vist més. El mataroní ha resultat un cas estrany de marginació, sense minuts des del mes d’octubre, tot i que en principi venia per ser titular. Una aparició en la supercopa de Catalunya és l’única aportació en els darrers temps, amb un intent de marxar al desembre que no va fructificar per la normativa.

Per tot plegat, Quique apostarà avui pel madrileny, segons va mig avançar el seu ajudant. “Tots els que jugaran són jugadors que han anat entrant. Potser últimament una mica menys, però tenen ritme de competició perquè han estat jugant, així que no ens preocupa.” I el maldecap de David López viurà un capítol agreujat en aparença. Capricis del destí, la defensa d’avui tan sols va coincidir a casa contra el Llevant, amb Marc Navarro forçant el físic per les baixes, i en la visita a Leganés, que va servir per fer creu i ratlla a Hermoso. Aquell dia l’entrenador periquito també va acabar enfadat amb els laterals. Amb aquest precedent, no sembla la millor manera d’enfrontar-se a un València que vol segellar el quart lloc, encara somia ser tercer i és dels millors golejadors de la competició. Càstig aixecat a Hermoso en un dels escenaris menys indicats. Caldrà veure com respon el jove jugador després de ser assenyalat.

TRANQUIL·LITAT

Tot els que jugaran són jugadors que han anat entrant, potser últimament una mica menys, però tenen ritme de competició
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)