Espanyol

Entre comiats i advertències

Lliga. El conjunt blanc-i-blau disputa l’últim duel de la temporada a Cornellà-el Prat sense ganes de dir adeu a Gerard Moreno i contra un Màlaga que fa quatre dies era l’enveja de tothom

L’afició de l’Espanyol no ho té fàcil en el tram final de la temporada. L’engrescadora etapa de Quique Sánchez Flores es va acabar de manera abrupta per deixar pas temporalment a David Gallego i els resultats estan acompanyant, però el pòsit de desencís era tan elevat que esdevé inesborrable. La lliga per fi posa els partits en un horari atractiu, però hi ha més motius de decepció que no pas que animin a acostar-se a l’estadi de Cornellà-el Prat, si bé avui pot ser l’excepció ja que és la darrera oportunitat de l’actual exercici per dir adeu als que no continuaran, com és el cas de Gerard Moreno.

L’últim duel de la temporada sempre és sinònim de comiats. Sempre hi ha qui no continuarà, alguns d’esperats i d’altres de sobtats. Per això l’aficionat periquito comptava dir adeu avui a Pau, potser noranta minuts de treva per recordar com ha rendit en lloc de pensar que marxa sense deixar ni un euro a la caixa; o optar per mantenir els xiulets habituals. En tot cas, David Gallego tampoc va voler avançar si Diego López recuperaria el lloc entre els tres pals. El gironí era una baixa assumida des de feia mesos, però la de Gerard Moreno és més difícil de pair. El davanter de Santa Perpètua de Mogoda voldrà incrementar el rècord personal de gols (15) i caldrà veure com el rep la graderia. No és una operació tancada encara, però acomiadar-se del gran referent actual afegirà un toc dramàtic al duel contra el cuer.

L’enfrontament amb el Màlaga també suposa veure’s cara a cara amb el que un no vol ser. Fa quatre dies els andalusos eren envejats, amb un inversor estranger que va agafar un equip modest de la primera divisió i va dur-lo a la lliga de campions abans de centrar-se a recuperar els diners i fer projectes cada cop més modestos. Fins al capítol actual, en què els malaguenys han estat tota la temporada en zona de descens, sense que el canvi d’entrenador hagi servit de res. Un avís de cara al futur de la importància de no jugar amb foc.

La porteria del Màlaga

Finalment, un punt anecdòtic a la porteria del Màlaga. No se sap si Roberto, cedit per un Espanyol que l’haurà de recuperar aquest estiu per culpa del descens, malgrat que no compta amb ell, recuperarà el lloc sota pals. En l’últim partit, José González va optar per donar una oportunitat a Andrés Prieto, que va arribar al conjunt andalús precisament procedent del filial blanc-i-blau. Els retrobaments en qualsevol cas no seran tan traumàtics com els adeus. Tarda de comiats a l’estadi de Cornellà-el Prat.

ELS ENTRENADORS

Per a mi la festa no existeix; la festa és rendir diumenge i ser millor que el rival. El Màlaga és la vida i miraré de transmetre-ho
Sempre espero el millor del rival; té uns registres que hem de contrarestar i espero el millor Màlaga de la temporada
David Gallego
L’Espanyol fa anys que està en la mateixa línia i per poc que faci bé les coses farà el salt de qualitat buscat
José González

David Gallego no podrà dir adeu des de la banqueta

David Gallego va veure contra el Màlaga com un somni se li feia realitat. L’entrenador surienc va seure per primera vegada a la banqueta de l’Espanyol a l’estadi de Cornellà-el Prat, sent conscient que no en tindria gaire més oportunitats. No es podia imaginar que seria l’única, ja que l’expulsió al Wanda Metropolitano li va comportar una sanció i haurà de seguir el duel d’avui des de la llotja. El tècnic periquito va preferir ahir no capficar-s’hi gaire; tampoc sobre les travesses de qui dirigirà l’Espanyol un cop acabi la lliga. “Al final no ens podem quedar en què podria haver estat, com que no serà, no hi perdo energies. Em quedo amb el que pot ser, que és sumar energies abans del partit, al descans, i miraré d’ajudar des d’on pugui.” Gallego tornarà al filial després de la visita a San Mamés en l’última jornada per dirigir un play-off d’ascens a segona B que ja haurà disputat l’enfrontament d’anada. No té garantida la continuïtat tampoc en el segon equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)