Espanyol

Rubi: “Tenim sempre una proposta de joc valenta”

A punt. El maresmenc, que dissabte tanca el seu pas d’èxit per l’Osca, es manté prudent i caut sobre el seu futur. “Espero que en pocs dies s’acceleri”, reconeix el futur entrenador de l’Espanyol

Només és qüestió de temps. Joan Francesc Ferrer, Rubi, assumirà un nou repte a l’Espanyol, la seva primera experiència des de començament de temporada en la màxima categoria, en què ja va entrenar el Llevant i l’Sporting. El maresmenc es manté prudent i caut i no vol assegurar que la seva destinació sigui l’Espanyol. Tres dies abans de tancar una temporada d’èxit a l’Osca, que ha pujat per primera vegada en la seva història a primera divisió, explicava: “Crec que d’aquí a pocs dies es podrà acabar d’aclarir. Acabem dissabte amb l’Oviedo. I tinc ganes de tenir-ho tot resolt.”

Rubi va ser el primer interessat a comunicar a l’Osca que no continuaria a la banqueta. Els aragonesos, de fet, ja li han trobat relleu, i han apostat per l’exporter Leo Franco, que feia funcions de relacions externes i d’enllaç entre la directiva i el cos tècnic al club. “Aquí vaig ser jo qui va proposar de dir ràpidament que no continuava. No volem crear falses expectatives. I un cop ho vaig fer, l’Osca em va demanar permís per anunciar la contractació del nou tècnic.” Ara, hi ha pendent l’altra part. “Hi ha un timing de les coses que he d’intentar respectar, i espero que en pocs dies s’acceleri. Suposo que s’acabaran concretant coses, però no puc dir res més.” L’exentrenador del Girona té assumit que fa temps que se’l relaciona amb l’Espanyol. “He llegit de tot. Amb el representant, que hi tinc molt bona sintonia, sempre ens hem marcat la pauta de molestar-nos com menys millor. Quan sigui el moment, en parlarem.”

Quan es confirmi, Rubi tornarà a l’Espanyol, del qual va sortir fa deu anys, acomiadat del filial. “Va ser una temporada complicada perquè lluitàvem per salvar-nos i el club va entendre que s’havia de buscar un revulsiu”, recorda el maresmenc, que hi afegeix: “He estat quatre anys a l’Espanyol, tres com a entrenador i un com a jugador. Òbviament soc un professional, però és un club que m’estimo moltíssim.”

Amb segell propi

Rubi té clar que, a l’Espanyol i on sigui, aplicarà la filosofia que sempre ha defensat. “És indubtable que nosaltres tenim sempre una proposta de joc valenta. Això ha estat any rere any, i l’hem anat intentant polir sempre.” I hi afegeix: “Tothom que va a un estadi, hi va per veure que els seus jugadors lluiten al màxim, i també per passar-s’ho bé. Sempre m’havien dit que a tercera no es pot jugar així, que a segona B no, que a segona A no... No s’hi pot jugar mai? M’ho han dit sempre, ho hem fet sempre i no veig que ens hagi anat malament.” Rubi ha anat incorporant diversos elements, sempre a partir d’una premissa: “No pots menysprear cap aspecte del joc. També has d’estar fort físicament, tenir gent ràpida i disciplina. Però al final, l’essència del joc són la pilota i els peus. Per què s’ha de dir a un jugador que no faci una cosa que ha fet des de petit? Aquesta és la nostra mentalitat, sense descartar totes les altres coses.”

QÜESTIÓ DE TEMPS

“He d’intentar respectar el ‘timing’. Suposo que s’acabaran concretant coses”

L’ESPANYOL

“Hi he estat tres anys de tècnic i un de jugador, i és un club que estimo moltíssim”

LA FILOSOFIA

“Has de tenir una mica de tot, però crec que l’essència del joc són la pilota i els peus”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)