Espanyol

MARC NAVARRO

(WATFORD FC)

“La vida és complir somnis i ara el somni és la Premier”

Marc Navarro, que recentment ha signat amb el Watford de Javi Gracia fins al 2023, aspira a triomfar al futbol britànic. L’atrau la Premier i assumeix el repte. Sobre el seu ja exequip, diu que l’Espanyol encerta amb l’aposta per Rubi

Sempre resulta complicat deixar casa teva. L’Espanyol m’ha permès debutar a primera divisió. Li dec tot
M’agrada el futbol de Rubi. És bo que s’aposti per tècnics d’aquest perfil. Tant de bo l’Espanyol faci un bon any
Sempre m’ha atret el futbol anglès. Espero adaptar-m’hi bé. Ja he parlat amb Bellerín. Deulofeu també pot ser un bon suport

Fa dues temporades estava jugant encara a segona divisió B. D’aquí a un mes i mig ho estarà fent a la Premier League. A Marc Navarro (2 de juliol del 1995, Badalona), l’èxit li ha arribat de manera vertiginosa. El gener del 2017 debutava amb gol a primera amb l’Espanyol i ara ja té a punt les maletes en direcció a Vicarage Road. El Watford ha pagat 2 milions d’euros a l’Espanyol per la incorporació del lateral. Abans no marxi a territori anglès, ha atès L’Esportiu en l’acte d’obertura a Barcelona del nou centre d’alt rendiment esportiu de la marca Global Performance.

L’espera la Premier
“Sí. Nova etapa professional. La veritat és que estic molt il·lusionat amb aquesta nova aventura en la meva vida. És un repte. Un repte important. Sempre m’ha atret el futbol anglès i ara tindré l’oportunitat de viure-ho en primera persona. És un futbol que respira mística. És un futbol molt passional. Crec que el canvi és positiu per al meu creixement futbolístic. Tinc moltíssimes ganes de començar la dinàmica d’equip, conèixer els nous companys, les instal·lacions, la ciutat. Tot. Ho tinc clar, vaig a una de les millors lligues del món.”
Li brillen els ulls en parlar-ne.
“[Riu] Pot ser. Jugar a la Premier ho considero un somni. Com ho va ser poder debutar amb l’Espanyol a primera divisió. Són moments que no s’obliden. I la vida és això: anar complint somnis. Ara toca aquest. La Premier és una lliga atractiva per a qualsevol professional. Old Trafford, Stamford Bridge, l’Etihad Stadium, l’Emirates... No pararia de dir estadis. Vull jugar en tots”.
Terra de ‘fish and chips’ també... com veu l’adaptació més enllà de la pilota? L’idioma, el clima...
“El menjar no és com el d’aquí, això ho tinc assumit. Aquest també serà un repte [riu]. Com l’idioma. A poc a poc. Serà una bona oportunitat per millorar l’anglès. És bàsic dominar la llengua. He parlat amb Héctor Bellerín. Ens coneixem de l’etapa al Barça. Ell ja fa anys que és a Anglaterra i em farà d’amfitrió. És important tenir amics que et donin suport quan encetes un projecte d’aquest tipus. Ja hem parlat d’algunes cosetes. Serà una bona crossa on recolzar-me al principi.”
Al vestidor del Watford també hi ha futbolistes espanyols. Deulofeu, per exemple.
“Sí. Ell ja fa mig any que és allà. Ja sap com va la cosa. També va jugar a l’Everton. Serà un bon suport també. Poder tenir companys que t’ajudin en aquest procés d’adaptació és important. Per com és Deulofeu tinc clar que congeniarem ràpidament. Serà un plaer jugar amb ell.”
Ja ha parlat amb Javi Gracia?
“No hem tingut cap conversa extensa personalment encara. No hi ha hagut temps. Però vaja, és ell qui ha apostat per mi. D’aquí a pocs dies marxaré ja cap a Anglaterra i m’agradaria poder-hi parlar, sí.”
Ha tingut temps per aturar-se i meditar? Fa dos anys vostè estava jugant a segona B, va debutar a Cornellà-el Prat i amb gol, ara jugarà a la Premier... Tot ha anat molt ràpid.
“Certament. Fa cert vertigen quan ho penses. Però la valoració és molt positiva. Com bé dius, fa realment poc estava jugant a segona B. La possibilitat de debutar amb el primer equip de l’Espanyol i marcant en aquell primer partit contra el Granada [3-1] el gener del 2017 va ser increïble. A l’Espanyol li dec tot. És el club que m’ha permès debutar a primera. Li dec tot. És casa meva.”
Ha estat difícil prendre la decisió de deixar l’Espanyol?
“Sempre resulta complicat deixar casa teva. Aquí m’he criat. He passat anys molt feliços. Aquí deixo moltes coses. Molts records, molts amics... Però també m’atrau el futur.”
Com veu el nou projecte esportiu blanc-i-blau? Què li sembla la figura de Rubi?
“Rubi ha fet un gran any amb l’Osca. M’agrada com llegeix el futbol. M’agrada la seva filosofia. Sempre és bo que s’aposti per entrenadors d’aquest perfil. Si se li dona temps per treballar considero que ho pot fer bé. Cal paciència i a vegades en el futbol de paciència n’hi ha poca. Espero que l’Espanyol faci un bon any. Ara tenen un seguidor més a Anglaterra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)