Espanyol

Roberto, més dins que fora

Canvi. La situació del porter ha fet un tomb els últims dies. El club li ha comunicat que només el deixarà sortir si arriba una bona oferta i ell ja veu amb bons ulls quedar-se a l’Espanyol

Tenia un peu i mig fora de l’Espanyol, però els interessos de Roberto Jiménez i els del club no semblen encaixar i la situació del porter madrileny s’ha capgirat com un mitjó. A hores d’ara, l’opció més plausible és que Roberto es quedi a Barcelona i aquesta temporada competeixi amb Diego López per un lloc a la porteria del conjunt blanc-i-blau: “Em queda un any de contracte i vull competir i jugar. M’encantaria quedar-me aquí”, va declarar ahir el sentinella.

El cert és que aquesta situació no és la ideal per a cap de les dues parts, però la solució sembla llunyana i poc probable. A l’Espanyol no li interessa haver de continuar pagant els 2,5 milions d’euros que cobrarà el porter aquest any, i a Roberto, després d’un gran any en el Màlaga –“Segurament la temporada més regular de la meva carrera”, va confessar ahir el porter–, no li fa el pes la possibilitat de viure a l’ombra de Diego López, que parteix teòricament amb el rol de titular, però el club ja ha comunicat a l’agent que no el deixarà marxar a qualsevol preu. Per sortir haurà de ser amb una oferta al voltant d’un milió sota el braç, que és el que li queda a l’Espanyol per amortitzar el seu fitxatge (fa dos anys, els blanc-i-blaus van pagar tres milions a l’Olympiacòs). Però Roberto, per motius personals, no vol sortir de l’Estat espanyol i, a hores d’ara, no sembla que hi hagi cap equip a la lliga disposat a assumir la seva fitxa.

Així doncs, analitzada la situació, el club no veu amb gaire mals ulls l’opció de tornar a tenir dos porters de garantia i solvència, mentre que el sentinella sembla disposat a lluitar per prendre-li el lloc a Diego López. L’arribada de Rubi –o més aviat la marxa de Quique Sánchez Flores– també hi ha ajudat. “El tècnic ens ha transmès que tothom parteix de zero. Ens hem de guanyar l’oportunitat dins el camp”, va explicar Jiménez, que va voler mostrar les seves ganes de convèncer el tècnic i no repetir la situació que va viure fa dos anys. “Torno amb tota la il·lusió del món. La rebuda ha estat meravellosa per part de tothom i vinc amb la motivació d’intentar recuperar les sensacions que tenia fa dos anys quan vaig arribar a aquest club”, va dir després d’haver estat a un molt bon nivell en el seu any al Màlaga, en què el madrileny ha estat un dels jugadors més destacats d’un equip que va acabar perdent, però, la categoria.

Un curs agredolç

“En l’aspecte col·lectiu no ha estat un any bo, evidentment, pel descens, però en el personal m’he trobat molt bé i així m’ho han reconegut. He tingut una continuïtat que m’ha tornat les bones sensacions ”, va reconèixer. El fet és que, després d’una primera temporada gairebé en blanc en el conjunt blanc-i-blau sota les ordres de Quique Sánchez Flores (4 partits en la lliga), el porter format a l’Atlético va tornar a sentir-se protagonista en el conjunt de la Costa del Sol (34 enfrontaments en el campionat de la regularitat). Una continuïtat que s’ha vist frustrada, però, amb el descens dels andalusos: “La meva tornada aquí estava vinculada a un possible descens que no entrava en els nostres plans. Vaig marxar a recuperar les sensacions que havia perdut en no tenir tants minuts aquí. Ningú és amo del seu destí i les circumstàncies han fet que hagi de tornar”, va explicar, conscient, però, que torna amb una confiança que no tenia l’estiu passat i que vol aprofitar: “Parlar d’un rol de suplent és incorrecte. Les temporades són llargues i s’ha de lluitar. L’any passat ho vaig jugar quasi tot i tenia la sensació que m’havia de guanyar el lloc cada dia.”

LES FRASES

Parlar d’un rol de suplent és incorrecte. Les temporades són llargues. L’any passat ho vaig jugar tot i m’havia de guanyar el lloc cada dia
Em queda un any de contracte i vull competir i jugar. Vinc amb tota la il·lusió del món
Roberto Jiménez
porter de l’espanyol
34
partits.
El de Fuenlabrada va trobar a Màlaga la continuïtat que no va tenir aquí en el que considera el seu any més regular.

RUBI

El sentinella es veu amb possibilitats de lluitar per un lloc amb Diego López

LA XIFRA

És improbable que arribi una oferta que agradi tant al club com al futbolista
El tècnic li ha volgut deixar clar que tothom parteix de zero en l’inici del curs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)